Smiri strasti - samo prenosim ono što sam slikom i tonom osobno gledala i slušala od kompetentne osobe iz ministarstva poljoprivrede na tv u emisiji - e, to se ne sjećam o čemu je bila, jel poljoprivredna ili neka druga, ima nešto vremena - isto tako ne mogu reći jel mjesec dana, dva ili tri tjedna - ali u doba kada se zavrtjela priča da iz ministarstva tvrde da su svi poticaji isplačeni, a sa terena se čuje da nisu. - dakle, ne tako dugo vremena.
I pojašnjenje je išlo i zašto se i beznačajni iznosi isplačuju, tipa nekoliko kuna....
Poltrona si nabij u guzu pa dalje budi pristojan u komunikaciji.
Zašto ne bi provjeravali sve što je sumnjivo, pa pola planina u Hrvatskoj se deklariralo kao ekološke pašnjake.
Hvala Bogu da se netko sjetio uvesti reda.
Mene je carina neki dan na radnom mjestu prodaje svu pretresla i pol ure se pisao zapisnik. Sve je ok, radim po propisima, i zašto bih se pjenila što su me došli prekontrolirati? Pravila su mi bila predočena kao i svima drugima, i dužna sam ih se pridržavati, a na njima je da me kontroliraju, jer ako neće, budem ja (svi mi) brzo uvela neka svoja pravila. :biggrin:
I da, rečeno je da je isplačeno sve osim eko, da se dio isplate prebijao sa dugovanjma primatellja poticaja prema državi, a ako ima nešto neisplačeno van toga da se ljudi jave u agenciju i provjere o čemu se radi.
Sjećam se da se poticaj nije dobivao ako se u kučice za označavanje nije upisao križič ili "da", bez obzira što je upisnik bio u svemu ostalome dobro popunjen, jer program za obradu nije takav upisnik prepoznavao kao zahtjev za poticaj nego samo kao evidenciju proizvođača u sustavu proizvodnje.
Bio je jedan takav problem svojedobno i u Poljoprivrednoj emisiji iznesen, čovjek je osto bez dvadsetak tisuća kuna, ne znam jel mu se izašlo u susret i isplatilo kasnije ili nije.
U izradi je stranica na kojoj će svatko moći vidjeti točan izos po kulturama i životinjama na koji ima pravo, i to si usporediti sa onim šta mu je isplačeno - jel mjesec - dva u pitanju, ili do jeseni, zaboravila sam točnu informaciju - isto je bilo rečeno kada se obješnjavalo zašto eko poticaji kasne.