Mislim da nemaš jer iz dana u dan sve manje je ljudi na selu jer su skužili da im se ne isplati crnčit za siću i još da ih neko stalno proziva zbog poticaja koji je na kraju krajeva u razvijenim državama veći i na vrijeme. Pa hajdemo onda svi van iz Hrvatske pa nećemo kukati da pojedinci mogu mirno spavati.Aha, a kaj mislite kak je u ostalim granama privrede?
Evo, cijena željeza (da ne govorim o ostalim, skupljim metalima) je u jako kratkom roku skočila sa cca pet kuna na 15kn po kili... (hvala Bogu da je sad pala cijena) Kak je bilo privrednicima koji su imali unaprijed dogovorene poslove od građevinaraca do metalne branše po cijenama prije poskupljenja... Koliko su oni imali gubitke, pa prijevoznici sa povećanjem goriva... To su ogromni troškovi za sve.
Vi sad meni pričate da nemam pojma.
Imam itekak pojma. I dobro proračunam kaj mi se isplati raditi i koliko mi se isplati.
Ovdje je tema o poticajima a o ostalim granama privrede, zato tu mozemo komentirati, pricati,kmecati, šaliti se, kukati a sve u vezi poticaja.Kome se ne sviđa nek ne čita.🙂Aha, a kaj mislite kak je u ostalim granama privrede?
Evo, cijena željeza (da ne govorim o ostalim, skupljim metalima) je u jako kratkom roku skočila sa cca pet kuna na 15kn po kili... (hvala Bogu da je sad pala cijena) Kak je bilo privrednicima koji su imali unaprijed dogovorene poslove od građevinaraca do metalne branše po cijenama prije poskupljenja... Koliko su oni imali gubitke, pa prijevoznici sa povećanjem goriva... To su ogromni troškovi za sve.
Imam itekak pojma. I dobro proračunam kaj mi se isplati raditi i koliko mi se isplati.
Očito je bilo bolje dok nije bilo spoticanja. Tad se nisu svi bavili poljoprivredom. Mi koji smo bili poljoprivrednici mogli smo pristojno živjeti.Aha, a kaj mislite kak je u ostalim granama privrede?
Bilo koji fizički nezahtjevan posel, npr. uredski. Zamjena za teretanu.Zanima me kakav je to posao od 8 sati pa da nakon njega možeš se baviti poljoprivredom, a da nakon toga ne popucaš po šavovima od umora.
U redu je godišnji..... Bude tu i bolovanje i slično.
Lp
nadam se da bude jos M10/M11Što se tiče trećeg miseca poticaji su gotovi
Ja nisam ove godine dobio još ništa tako da se nadam da nisi u pravu. I avans sam dobio tek krajem 12 mjeseca jer mi je kontrola bila početkom 11. pa se nadam da će ipak nešto dati.Što se tiče trećeg miseca poticaji su gotovi
I onda se pobjegne iz ureda. A mi ostavljamo fizički posao da bi nešto u uredu riješili( a tamo kolega je imao nekog neodgovog posla)Bilo koji fizički nezahtjevan posel, npr. uredski. Zamjena za teretanu.
Čekam dan kad ćeš i ti kmečiti pa ćeš tada shvatiti o čemu sam pisala....Do tada vrijedi ona sit gladnom ne vjeruje...Samo kmečite i dalje. Sretno.