Ne mora se placati zdravstveno,kad zatvoris opg znaci odjavis sve,dobijes rjesenje i sa tim rjesenjem ides u mirovinsko gdje odjavljujes zdravstveno i prijavis se na hzz,i vodis se kao nezaposlen,.Mirovinsko se prekida, ali zdravstveno se mora plaćati dok se ne zaposliš.
Smanjili su vrijednost prava, meni sa 169€ na 142€, to je jedan razlog drugi razlog je da su odlučili plaćati na drugačiji način nego prošle godine. Ove godine na kraju ide tkz "poravnanje" koje će navodno biti oko 10% od ukupnog iznosa.Meni avans isplačen u istom iznosu ko i godinu prije, a u drugom mjesecu ove godine dobio sam 40% manje novaca nego lani... niko nezna objasnit zakaj... sve isto ko i prošle godine kod upisivanja poticaja...
Valjda više nemaju snage ni lagati kao što lažu za ovo za mlade.Na stranicama Savjetodavne(baš sam pregledao malo u rikverc kako su išla predavanja),nije bilo predavanja i traju sada u svim županijama." a isto tako se kasni s isplatama poticaja za poljoprivrednike koji su još pod kontrolom. Smatramo da agencija mora sve kontrole obaviti završno do kraja godine za koju su prijavljeni poticaji i do tada izdati rješenja"
Zašto Ministarstvo na ovo nema odgovor?
Mislim da je za neodgovaranje zadužen pomoćnik ministra Karalić. Meni na jedan dopis isto nisu odgovorili, kasnije su slagali pučkom pravobranitelju da nisu dobili dopis iako sam ga poslao preporučeno...:mur:" a isto tako se kasni s isplatama poticaja za poljoprivrednike koji su još pod kontrolom. Smatramo da agencija mora sve kontrole obaviti završno do kraja godine za koju su prijavljeni poticaji i do tada izdati rješenja"
Zašto Ministarstvo na ovo nema odgovor?
Svaki prekršaj ide puta 3 , to se nigdje ne navodi ali tako računaju u Agenciji za plaćanje na žalost :/Meni danas stiglo da vratim za 2016 godinu 14 000 kuna,i ako su mi vec za 2016 bili umanjili poslje kontrole poticaj za 30 000 ne pravilnosti bilo na 2,5ha pasnjaka . bome ljepo od ukupne povrsine to mi je jedan postotak neisparavan , i malo je bilo 30 000 pa vele sad posle godinu dana jos 14000 al dobro sam prosao oko mene ljudi mahom dobijaju da vrate po 100 000 i ako im jevec bio umanjen poticaj lani odmah nakon kontrole
Hm..nema puta 3 nigdje, ima tablica koja jasno govori o iznosima umanjenja s tim da su kazne drakonske kad se dođeš na 21% neusklađenosti..to znači da si izgubio potporu za cijelu godinu.Svaki prekršaj ide puta 3 , to se nigdje ne navodi ali tako računaju u Agenciji za plaćanje na žalost :/
U tablicama nema ali oni tako računaju, npr.ako imas 1 hektar nepravilnosti ustvari za njih imas 3 hektara. Svaki kvadrat x3Hm..nema puta 3 nigdje, ima tablica koja jasno govori o iznosima umanjenja s tim da su kazne drakonske kad se dođeš na 21% neusklađenosti..to znači da si izgubio potporu za cijelu godinu.
Jel netko dobio za šeč. repu?
Ja imam u odlukama al jos nista ne dolazi. Jucer sam zvao agenciju i kazu da je trebalo biti...