• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

danikarbo

Član
Tu od
11 Tra 2023
Poruka
32
Svi ili većina vas koji ste podnijeli prigovor za M22 zaboravite na pozitivan ishod

Znači 10.2. mi se vodio dug 92,91 euro, to platim u roku 15 dana od odluke, žalim se i sad dobijem opet odbijenicu. Kao, OPG mi je manji od 3000 eura, pomoć je manja od 1000 eura, što kao ne smije biti, bla, bla....
Pa šta to niste naveli u prvom rješenju

I što je najjače od svega, oni su 6. Lipnja ponovno slali u poreznu da se porezna očituje kakvo je stanje bilo na dan 10.2.
Halooooo, pa pitaj i za 10 godina, uvijek će stanje na 10.2.2023. biti da sam imao dug.
To što sam ja to podmirio i žalio se, nikom ništa. Pa valjda ako si nešto podmirio u zadanom roku, valjda se gleda ponovno od tog datuma.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

H&S

Dobro znana faca
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
412
imam osjećaj da su dali M22 kao da pomognu opg-ima, ali su onda nabili uvjeta i uvjeta , takvih koje mogu ispuniti jako mali broj opg-ova..
pa to kao ispada da su dali pomoć a imali su 1000000 eur, a na kraju su od tzv.pomoći praktično isplatili 500000 eur.e sad pitanje je ..

gdje je razlika od 500000 eura . vjerojatno je to shema po kojoj funkcioniraju umanjene isplate novaca potpora i za druge mjere npr.631....izgleda da je ona Rumunjka Nadia još uvjek na moru.
 

Ivannn

Novi član
Tu od
9 Ožu 2019
Poruka
10
Dali bi ta pomoc isla za sve poljoprivrednike ili se je slao zahtjev za to?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

IP1978

Član
Tu od
24 Velj 2023
Poruka
58
Mislite za ono što smo ispunjavali u nacionalnim potporama? To se ispunjavalo do kraja kolovoza a odluka tko zna kad će
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,532
Da će biti pomoći za uzgoj ozimih kultura cca 130€ po ha, za prvih 30 ha, trebat će podnijeti zahtjev pa nemojmo zanemariti.
 

boskobuha25

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2017
Poruka
163
I / ILI HEBEM IH U I / ILI šta im to znači ?

4. PRIHVATLJIVI KORISNICI POTPORE

Prihvatljivi korisnici potpore su poljoprivredni proizvođači koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ii raži i/ili uljane repice i koja ispunjavaju sljedeće uvjete:

) upisani su u Upisnik poljoprivrednika

) imaju evidentirane poljoprivredne površine pod pšenicom i/ili ječmom i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pirom i/ii raži i/ili uljanom repicom u ARKOD sustavu na temelju kojih je podnesen Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu.

Jel to znači da mogu prijaviti sve kulture od navedenih ako ih imam do 30 ha ili samo jednu od tih kutura do 30 ha ? i/ili

Gdje se podnasa zahtjev
Upravi za rudarstvo he ...pa agenciji za poljoprivredu val ili?

7. PROVEDBA PROGRAMA

Ministarstvo poljoprivrede odgovorno je za izradu i upravljanje ovim Programom. Program se primjenjuje na cijelom području Republike Hrvatske.

Ovaj Program provodi se Javnim pozivom koji objavljuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: Agencija za plaćanja).

Zahtjev za potporu iz Programa podnosi se Agenciji za plaćanja putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja, na način i u rokovima propisanim Javnim pozivom.

Uz Zahtjev korisnik mora potvrditi da je upoznat s odredbama Programa i Javnog poziva, da su podaci navedeni u Zahtjevu istiniti i da će omogućiti sve kontrole nadležnih tijela.

Uz zahtjev korisnik dostavlja popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev ili Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev. Navedene izjave biti će objavljene kao sastavni dio Javnog poziva.

Potpora iz Programa isplatiti će se najkasnije do 31. siječnja 2023. godine, u skladu s člankom 3. stavkom 3. Provedbene uredbe Komisije.
 
Posljednje uređivanje:

sanjak

Član
Tu od
7 Kol 2023
Poruka
44
Da će biti pomoći za uzgoj ozimih kultura cca 130€ po ha, za prvih 30 ha, trebat će podnijeti zahtjev pa nemojmo zanemariti.
Jel se već sad podnose prijave ili kad prođe e savjetovanje?
 

zoran89

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,039
Jesu igdje objavili kad će odluke za ovaj program kompenzacije rasta troškova što je bio?

Čitam u NN i ne vidim nikakav rok objave odluka...
 

H&S

Dobro znana faca
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
412
Agencija , Vlada, ministarka, svi javno baljezgaju o toj pomoći, a na kraju nam postave 23 uvjeta, koja imaju i ostvaruje 5-10% opgova.....
Pa na kraju ispadne, kao vlada je dala pomoć a realno pomoć je dobio jako mali broj opgova, jer su nabili uvjete takove kao da "namjerno ne žele dati novac-pomoć" za većinu opgova.......
Tim "nedanim novcem" "vjerojatno kratkoročno financiraju rupe u proračunu", pa kad im sjedne crkavica iz EU, onda idu u isplate te naše pomoći većini opgova.....i to ti je ciklus unazad xy godina a bude vjerojatno i za ubuduće....dok smo poslušni , dobri ,mirni, zadovoljni poticajima, ovce za šišanje....
 

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
3,863
Da dolijem ulje na vatru.
U UK osnovno plaćanje ide do 50% ,te kreće od 1.8.2023
Poravnanje ide od 1.12.2023.
Kod nas kada bude i ako bude sredinom 11.mjeseca.
Kao i uvijek kasne sa svime,sve mjere su debelo van rokova.
Žalio sam se na dobivene "odbijenice",prošlo je skoro 3.mjeseca,nisam dobio nikakav odgovor.
Sustav nam je toliko loš,spor i disfunkcionalan da boli glava.
Dalje mi se neda istraživati,jer svugdje je bolje nego kod nas,ali naši nikak da prekopiraju te bolje i da bude bolje..
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh