• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
F

fkbd

Guest
isplata poticaja

mislim da po ovom izvršenju proračuna neće više biti isplate poticaja ovaj mjesec... - napisani su datumi izvršenja tko je jamio jamio:madmana:

ako zbrojite izvršenje poticaja ožujak 2012 i izvršenje travanj 2012. godine dođjete do cifre od 972 mil kn .. po tome su isplaćeni poticaji
da li je ikome danas isplaćeno neka se javi
 
F

fkbd

Guest
isplata poticaja

Problemi u isplatama poticaja SU "nekonzistentni računi", ali JE upozorio kako će jedan dio korisnika na "stand by" jer imaju puno veće obveze prema državi kroz porezni dug, nego što imaju prava na potpore, kad uđu u reprogram dugova s Poreznom upravom, uslijedit će i isplate prema tim korisnicima, izjavio je ministar za T PORTAL.
 

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
isla danas jedna rata poticaja jel netko dobio ???

115.000,0000 kuna
 

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
a pazi sada ovo..

ovo su vjesti od danas Radio Slavonija

Na žalost jedan dio korisnika nije dobio poticaje jer kako kaže Kuskunović „oko 36 milijuna kuna nije isplaćeno zbog neispravnih računa ili je došlo do greške u sustavu i taj će dio biti isplaćen. Za iznos od oko 120 mil.kn je utvrđeno da su korisnici imali obveze, odnosno porezni dug koji je veći od onoga što trebaju dobiti. Sa poreznom upravom je dogovoreno da su oni na „stand by“, odnosno imaju mogućnost reprograma svojih poreznih obveza i tek tada će biti obavljena isplata“. Prema Kuskunovićevim riječima vrlo brzo bi trebala krenuti i isplata 120 milijuna kuna za tovljače junadi, odnosno 25 milijuna kuna za mlijeko za prosinac 2011., a to kasni zbog probijanja rokova za podnošenje zahtjeva, no i to bi vrlo brzo trebalo krenuti. Kada je pak riječ o isplati dohodovne potpore Kuskunović ističe „Dohodovna potpora je isplaćena u gotovo 100%tnom iznosu, odnosno isplaćeno je 82 milijuna od predviđenih 85 mil.kn za 12 200 korisnika, a preostalih 3,5 mil.kn nije isplaćen zbog neispravnih računa korisnika pa se u Agenciji radi provjera i taj bi dio trebao biti vrlo brzo isplaćen“. Kada se sve ove brojke zbroje poljoprivrednim proizvođačima je od početka godine isplaćeno preko milijardu kuna. Prema najavama, preostali dio potpora bit će isplaćen do kraja lipnja.
 
F

fkbd

Guest
Ima li kakvih novosti? Kod mene nema. heh.

zar nitko nema komentara na potez ministra Jakovine, znači moj suprug je jedini koji ima duga i nije dobio potporu na ovom forumu?
 
E

ekontra

Guest
zar nitko nema komentara na potez ministra Jakovine, znači moj suprug je jedini koji ima duga i nije dobio potporu na ovom forumu?

Imam i ja duga (koji nije veći od poticaja kojeg trebam dobiti) , nisam ni kune dobio, samo se izmotavaju da ne isplate. Svaki dan sam u kontaktu s Brlošićem, a on kaže da koliko god budete dužni, poticaj mora biti islaćen. A ja osobno mislim da oni zarađuju na našim poticajima preko banke s tim što više odugovlače prave kamatu bankama i tako lijepo zgrću pare. Ja se više ni ne nadam poticaju, već 4 dana mi je isključena struja, hrana u zamrzivaču mi se pokvarila, jadno je što ovo spominjem ali šta je tu je. Neka uživaju u glupostima, očito i mi moramo praviti brodogradilišta, a ne farme jer bi se za nas država zadužila i dizala kredite. Blago nama, heh.
 

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
345
Pozdav,svima,evo čitam ove postove i komentare i nisam mogao više izdržati ,a da se ne prijavim i komentiram ovu lakrdiju oko poticaja,ni ja ni moj otac nismo dobili ni lipe od poticaja do danas ,a vjerojatno ni sutra nema ništa jer je vikend,imamo odvojena gospodarstva tj,2 opg-a i ni jedan nismo dobili ni kune.Slao poruke u Agenciju ,a oni kažu da nije ok broj računa,pa kako je do sad bio ok svih ovih godina,pošaljem im ponovo broj.Rekli su da če uslijediti isplata,kad ni do danas ništa.Kod nas ima još dosta onih koji nisu dobili poticaj.
 
F

fkbd

Guest
Pozdav,svima,evo čitam ove postove i komentare i nisam mogao više izdržati ,a da se ne prijavim i komentiram ovu lakrdiju oko poticaja,ni ja ni moj otac nismo dobili ni lipe od poticaja do danas ,a vjerojatno ni sutra nema ništa jer je vikend,imamo odvojena gospodarstva tj,2 opg-a i ni jedan nismo dobili ni kune.Slao poruke u Agenciju ,a oni kažu da nije ok broj računa,pa kako je do sad bio ok svih ovih godina,pošaljem im ponovo broj.Rekli su da če uslijediti isplata,kad ni do danas ništa.Kod nas ima još dosta onih koji nisu dobili poticaj.[/QUOT

neznam ja kako to oni misle, ma da nemamo djecu otišli bi na socijalu i sve četiri u zrak... al ovako žao nam djece, mali je lud za MF -om, kaj je najgore naš poznanik dužan 70 tis kn i dobio pare a mi ništa. e da bude stvar veća danas porezna pustila ovrhu na račun i svekru tako da nam je baš veselo. trebali su nam odmah reći da dužnici neće dobiti s ovako pola nas dobilo a pola ne (kao da nas dijele po političkoj opredjeljenosti)
 

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
mi smo dobili prošli tjedan iako mi nekako čudna matematika radi onog kriterija da za svaku vrstu krava drukčiji iznos ali imam duga za doprinose i isto tako poznanik nema duga i uredan je sa plačanjem a on nije dobio,nismo ista banka ali nema smisla nikakvog da više zavlače ljude jer bi neko mogao lagano da nekom malo zavrne šiju i ovo samo pokazuje koliku pažnju daju malom seljaku kad prođu izbori:madmana::madmana:
 

dado153

Novi član
Tu od
14 Tra 2012
Poruka
16
a lažu i lažu, neka kažu istinu narodu, za javnost pričaju jedno a stvarno stanje je drugo, znam dosta njih koji su dobili poticaj a imaju poveči dug na poreznoj, hrpa ljudi kod nas još nije dobilo ništa, zajedno s menom.

a bitno da su dali (vođama udruga) barem onima koji su se uvjek prvi dizali za prosvjede, žalosno je što večina njih sad samo šuti i ne poduzima ništa, ČAST BARANJCIMA, vi ostali sram vas bilo što ste se prodali.

Premalo nas je ostalo da nešto napravimo i sad nas mogu kako oni hoče. :axe::axe:

ZAVADI PA VLADAJ očito je to način našeg novog ministra.
 
F

fkbd

Guest
ne znam što da si više mislim, i sami smo svjesni da nam je država u banani, ali ako i to malo poljoprivrede unište gotovi smo. pa zar oni nisu svjesni koliko usta poljoprivreda hrani, zar je ovo rješenje....... mislila sam da će ovi nešto pokrenuti no valjda ministr č...... nema dovoljno parcela za sve svoje projekte koje planira izgraditi pa će nas uništiti i zemlju oduzet... a onda ćemo čekat socijalu u debeloj hladovini a ne ko moj dragi po cijele dane ga nema tako da ga ni djeca ne vide. sram ih može biti sve skupa... i da gdje su sada vođe, zašto se ne dižu, kaj rade samo o svom interesu gdje su svi...
 

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Tu je samo jedan problem,a to je što država nema novaca,i koliko i kada imaju tako i uplate tko im prvi padne prd oči.Para nema i to je problem.Ni ja nisam još ništa dobio,a nikome nisam dužan,jednostavno su se preračunali,mislili su jedno a odradili drugo jel misle da je seljaku lako,pa on može čekati.
 

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Griješite sa NEMA NOVACA!!! Novaca ima!!! Dobro pratim političku situaciju od doba smrti F. Tuđmana i nastupanja Rohatinskog. Novaca ima ali za određene stvari. Tako ću ja na njivu dolaziti sa 4 trake, nadvožnjakom i dvije trake koje prelaze na 100 m crnog puta i eto me na njivi. Interesantno što u radijusu 10 km ima samo jedna tvornica Uljara Čepin, koja i nije neki kapacitet (čitaj propada) da bi bila važna. Jugoslavija koja je bila sa Titom na čelu bila je najmočnija svijetska sila u svim pogledima nije imala takvu cestu za neprofitabilne djelatnosti. Što hoću reći da svi koji dođu na vlast gledaju da se beziciraju za što više građevinskih radova jer tu se najviše drpiše lova. Da li je nama obim građevinskih radova potreban? Koga briga daj pare. Vidjeli ste link na riznici? Onakovo pražnjenje proračuna po stavkama, takvo raščlanjivanje bi djete u osnovnoj školi napravilo od đeparca. Užas i sramota. Svaki poljoprivrednik ima naspram njih high tech sustav za kalkulacije. Još jedna bitna stvar je punjenje proračuna!! Kako to da gospoda nema "semafor" o priljevima kroz svih prihodovnih grana države? Gdje su prihodi dnevni? TO mene zanima, i da li na osnovu tih prihoda mi možemo plačati četri trake, Pelješki most, trase plinovoda i ostalih stvari...

Kontam kao vojink! Pazite Vamo!
Ja kao ročnik bio u Bjelovaru!
Igrom okolnosti i zbog poznavanja rada na računalu me premjeste u zapovjedništvo da radim inventuru cijele vojarne!!! Trebali su mi mjeseci! Radio sam baze podataka, zaduživanja, knjiženja, sve uz odgovorne osobe. Znači vojska nije profitabilna organizacija niti tvrtka ali ima rashode, prihode dobije od države.
Slučaj prvi!
Unosim podatke za prometnu struku, graf mi izbaci (jer toliko puno brojki se ne može pratiti, dok grafovi su odlični) da Lada Niva troši 100 litara na 100 km :) Zovem natporučnika iz prometne da ipak malo ispegla potrošnju jer mi Lada Niva troši više od Tatre koja troši 80 litara na sat :)
Slučaj drugi!
Dolazi "magaciner" za oružje, ne želi bii pored mene i kontroliarti i ja odradim bazu. Grafovi takvi kakvi sve 5. Za nekoliko dana uleće taj "magaciner" u kancelariju vrišti dere se na mene, da li sam normalan, da ću ga poslati na vojni sud, da sam ga zadužio za nekih 100.000 komada više streljiva. Satnici koji su bili u kanlcelariji skočili i obuzdali ga i stali na moju stranu. U jednoj minuti sam otklonio grešku jer je to bio obična greška u tipkanju.
Slučaj treči!
Inventura Zdrastva! Pazi Vamo!
Proračun takav kakav je, mormao rezati troškove, Plivini, Belupo, Alkaloid lijekovi 6 do 10 puta jeftinije od nekih imena koje ne znam ni napisati. Pitam satnike kako tako velika razlika? Ne znaju ni oni niti opće im je poznato za što služe ti ljekovi. Netko iz ministarstva je propisao da kod ročne vojske moraju biti i eto. Jeftinije je bilo poslati ročnika kuči da se liječi ako ima neki vid teže bolesti nego imati te lijekove na stanju pa kasnije platiti zbrinjavanje. Kasnije se uputio dopis da ukoliko se izda lijek skuplji od 20 kn ili neki ne uobičajni da se obavijesti zašto je izdan i za koju namjenu!
Slučaj četvrti!!!
Višak novaca u prehrani!
Pitaju se zapovjednici na što da utroše novac? Ja kao ročnik predložim da se pojača marenda i ubaci više svježeg povrća u obroke za ručak i večeru. I usvoji se :) Obrazloženje moje je bilo biti ćemo zdraviji pa ćemo manje trošiti one skupe lijekove ;) Nasmijali se i podržali me.
Slučaj peti!!!
Ograničeni resursi elementarna nepogoda!!!
Išli su na bivak i Tatre su vukle haubice od cca 8 tona, jedna se otkačila i smrskala kabinu Tatre iza nje, vojnici poslani kuči na dopust a Tatra u radionu. Češka originalna kabina nije bila ni tako skupa koliko vojska nije imala para, da bi se satink sjetio da pozove u rezervu lokalnog limara i da zakrpa tu kabinu. E te psovke ste trebali čuti :) I taj ton, pokrete ruku i glave viditi :) Čovjek je u jednom danu poludio. A znate zašto? Sjetili su se da ima jedna kabina stara od Tatre na bojevom gađanju :) He he joj imala je bar milijun rupa od bojeve municije :) Sve je trebalo pokrpati, isparviti, ošmirglati, lakirati ispeči i da bude gotovo za 20 dana prije godišnjeg pregleda. Ukoliko bi Tatra falila bili bi jako veliki problemi :) Tatra je popravljena i sve je bilo u redu.

Ovako je funkcionirala HV iz moga doba (9 iglični printeri)! Kod zdrastva je bilo kad se aktivira skupi lijek i dođe obrazloženje, šalje se dopis u Zagreb da se vidi uzrok, kažu može biti to to i to, šalje se tajna služba da ispita, otkrije se da je neko zarazio sa starim jajetom vojnika u gradu, da je bilo previše aditiva u pecivu hamburgera i stvari su klapale.

Ja sam bio u ranim dvadesetima sada ima 35 godina. Stvari ni približno ne klapaju kao nekada! Sve su prodali i sve će uporpastiti! Imat će novaca samo za vlastte projekte i gdje sebe da pronađu.

Zato kad dođete kod poreznika imajte na umu da je poticaj ne otuđiv da služi da osigurate egzistenciju obitelji i stvorite novu vrijednost. Da ste dužni zbog loših godina i loše uvozne politike(to ću posebno napisati u temi EU) i da ćete to pokušati riješiti na obročnu otplatu u naredne tri godine.

Ako poreznik bude drzak samo ga zamolite da se na mjesec dana zamjenite, da on radi prekovremeno 16 sati dan, da nosi čizme po njivi, da radi sa otrovima, da radi u hladnjači, da radi na suncu, vjetru i kiši, da bud emenađer, da bude trgovac, da bude vozač, dobar roditelj i .... Vi sa njegovom plaćom brzo isplivate iz dugova a on dobije životnu lekciju!

Lako je biti političar i tjerati državne činovnike da tjeraju u kut radnike. Oni će se zadužiti i objezbjediti posao svojima. Zato na prosvjede ne trebaju ići ovi ili oni, nego svi poljoprivrednici!!!
Poz
Šteta što Dječaci nisu napravili pjesmu o političarima i bang bang bang :)
http://www.youtube.com/watch?v=uggrWRov0mg

E da nijedna vojna tajna nije iznesena niti je sve ostalo što ide bla bla...

Poželjne osobine

Velik broj poslova koji se obavljaju unutar različitih struka i zanimanja u oružanim snagama ne zahtijeva drugačije sposobnosti, vještine i osobine ličnosti nego što ih zahtijevaju isti ili slični poslovi u civilnim ustanovama i organizacijama. Određene razlike postoje, ali se one uglavnom odnose na specifična znanja o načinu rada, primjeni i uporabi vojne tehnike i tehnologije.
Osobine koje trebaju imati svi vojnici, dočasnici i časnici jesu opća tjelesna spretnost, snaga i izdržljivost, spretnost ruku, dobar vid i sluh, emocionalna stabilnost, samokontrola, izrazita sklonost timskom radu i suradnji, pouzdanost, upornost i ustrajnost u radu, točnost i odgovornost, nesebičnost i odanost. Vrlo je važna i poželjna osobina hrabrost, odnosno sposobnost kontroliranja straha, što je bitan preduvjet za smireno i djelotvorno ponašanje u opasnim situacijama.

Za uspješno vođenje, upravljanje i zapovijedanje potrebne su još neke sposobnosti i osobine, premda važnost i razvijenost tih osobina nije ista na svim organizacijskim razinama unutar vojne hijerarhije. Na visokim razinama vođenja – više nego na nižim razinama – važne su sposobnosti mišljenja, zaključivanja, uočavanja i rješavanja problema, predviđanja i donošenja odluka. Na nižim – neposrednim – razinama vođenja važnija je nego na višim razinama taktičkotehnička stručnost, odnosno poznavanje specifičnih poslova, procesa i postupaka. Na svim razinama vođenja podjednako je potrebna i važna vještina učinkovitog usmenog i pismenog komuniciranja.
Mnoge poslove i zadaće u oružanim snagama obavljaju žene.

Poznajete ovakog političara?
 
Posljednje uređivanje:
F

fkbd

Guest
isplata poticaja

molim službeno očitovanje predstavnika udruga na izjave ministra financija i ministra poljoprivrede - kako to da je dobar dio dužnika dobio a dio ne, čemu segradacija, isto tako što je s neisplatom ljudima koji nemaju duga prema državi. nadalje, nepoštivanje zakonskih odredbi, ako su zaboravili što su jučer izglasali u Zakonu o poljoprivredi u Saboru neka odu kod administratora (poticaji ne mogu biti predmet ovrha).
i još molim ministarstvo financija da nam lijepo kaže što će onda biti s tim poticajima za 2011 ako u ovoj godini podmirimo svoje porezne dugove.

a sada molim predstavnike udruga da se dignu i da nam nešto kažu o tome a ne da šute kao ku....!
ako je poljoprivredna komora lani od nas poljoprivrednika za funkcioniranje dobila 10 mil kn neka ti predstavnici nešto i rade
i da ako netko zna kome treba poslati ovakav dopis neka mi javi kome, ja ću ga poslati sama i to sa potpisom
zahvaljujem
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
trebali smo se buniti prije deset godina a ne sada,kad su djelili šakom ikapom svima pa i poljoprivredi bilo nam je dobro i svi smo šutjeli i lapali. prijavljivali poticaje na pet mjesta,uzimali kapitalna na istu zemlju prodavao otac sinu,dizali voćnjake,odnosno ne voćnjake nego nasade lješnjaka i oraha poradi poticaja i koji su sada zapušteni,prijavljivali da sadimo kukuruz,žito po šumama i gorama(nije bilo Arcoda),bili dužni državi na raznorazne načine,onda nam je bilo dobro da,krali su al su i nama dali,e sad ovi pokušavaju uvesti neki red pa nam to nevalja jer smo navikli biti opušteni,ma neće ti država ništa do 50 000kn duga za doprinose,poreze i td. ma neće u kontrolu parcela,ma neće biti Arcoda.... ali tako se red ne uvodi,ima drugih načina,neka se postave pravila za nagodinu pa da svi znamo kako ćemo i šta ćemo,neka urede uvoz-izvoz,naprave hladnjače po centrima županija,neka pomognu udruge proizvođača,neka odu u Italiju recimo i vide kako to ide,kopiraju sistem i daju nam da živimo,nekakva planska proizvodnja. neka odu sad u te zapuštene voćnjake,zatraže povrat poticaja koji je isplaćen,naplate debelu kaznu,zapljene zemlju tog koji je tako radio ako nema da plati,neka prelistaju zahtjeve za poticaje unazad 10godina,svaki koji je od nas dobio dva puta neka vrati i još plati kaznu,svaki čija je zemlja u to doba bila šuma ili nešto neobradivo a dobio je poticaj za to jer kao nešto je posadio,neka vrati iznos i plati kaznu,svatko tko je kupio luksuzni auto na firmu i prebio porez neka ga vrati i plati kaznu.......E pa naravno da je ovo bedastoća što sam napisao i da je to gotovo nemoguće izvesti,niti je potrebno,ali samo da budemo svjesni da smo i mi koristili priliku dok smo mogli,ali nismo mi krivi što je banda nama dala priliku da budemo kao oni,pa ljudi su iskoristili pruženu priliku (nisu svi ali većina),bili bi budale da nismo,jednostavno zakonom su omogućili krađu države i svi smo to iskoristili od poglavara do nas,i to svi slojevi društva,ne samo poljoprivreda. tad smo se trebali buniti,sad je kasno,sad moramo platiti sve to.
 
C

cikla

Guest
Ovo je samo test za sve nas da vide koliko smo složni,najbolje nas rascijepati na komade i tako razjediniti. Pa ljudi mislim da je vrijeme na Seljačku Bunu kao onu iz 1573.
 

djukaa

Član
Tu od
21 Tra 2012
Poruka
37
Jako lijepo su nas razdjelili da sad komotno vladaju !!!!
odgovora seljaka :roll:nema jer onaj tkome je isplaćen poticaj ne želi više ni pričati o tome oni čekaju drugi dio! Oni koji se bave stočarstvom uz ratarstvo dobili su za stoku i kažu bolje išta nego ništa! Oni koji rade u firmama ili im žena radi u firmi neće da dignu glas jer im plaća redovno dolazi! A ovi što su "gladni" toliko su nemoćni a naravno da siti gladnima ne vjeruju!!!!!

Meni su poslali 17.04. u lipu koliko trebam dobiti! Kao greška je u INICIJALNOM BROJU BANKE!!!!!!!!! ŠTO GOD TO ZNAČILO!!!!! i Pišu UPLATA JOŠ NIJE IZVRŠENA BIT ĆE USKORO!!!!!!!:roll:


MORAM REĆI DA SU PRVO SVI SE PODIJELILI U MILION RAZNIH SELJAČKIH UDRUGA,MLJEKARI,RATARI,STOČARI,BRAZDE,BARANJCI ONAJ RUŽNI POKROVAC, HSS-OVI SELJACI,HDZ-OVISELJACI,SDP-OVI SELJACI,ČAČIĆEVI SELJACI ITD ITD ITD! E DA SU SVI POD JEDNOM KAPOM I DA NJIH PREDSTAVLJA 6 LJUDI KOJI NEĆE PODLEĆI PRITISKU SVE BI TO BILO DRUGAČIJE! PRVO SU NAS PODIJELILI OKO ZEMLJE OVAJ JE DOBIO OVOLIKO OVAJ ONOLIKO OVAJ ZBOG BRANITELJA A ČUVAO STRAŽU U RAČINOVCIMA I POPIO 500 LITARA RAKIJE AL IMA PREDNOST PRI KUPNJI OVAJ RAZVOJAČENI BRANITELJ A OD MEHANIZACIJE IMA MOTIKU PA SVE NA KREDIT I NARAVNO SAD MU ZLO. OVAJ JER IMA ŠKOLU, OVAJ JER JE MLAD! NEKI SU POOTVARALI NA SINOVE,SNAJE OPG I NA SVAKO IME DOBILI(ČITAJ DOBILI ZEMLJU) JER TA CIJENA JE SMIJEŠNA NASPRAM TRŽIŠNE! E LJUDI MOJI DA JE BILO SVAKOM JEDNAKO ONDA BI SE MOGLO RAZGOVARATI O JEDINSTVU O UTJECAJU JEDNE SELJAČKE UDRUGE NA MINISTARSTVO!!! OVAKO TRLA BABA LAN DA JOJ PROĐE DAN!!! ZATO VALJA ČEKATI
 
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh