a sada prosao i zakonski rok za ispalatu poticaja.
a lazovina rekao da ce sve isplatiti u roku <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
a sta ce biti kada bude trebalo isplatiti sto su oni duzni????
Iako nije baš neka paralela....ali ja dobivam lovu iz proračuna po fakturama prema ministarstvima i raznima ustanovama. Kad su isplate mirovina i plaća državnim namještenicima, ta plaćanja uglavnom kasne par dana. U pravilu od 1.-5. u mjesecu "beru" za mirovine i plaće pa nema love. Masu puta sam doslovno preživljavao ih par dana ali "naberu" pa dođe 7-8. Stavke plaći i mirovina su jako veliki iznosi a to im je svakkao bitnije od nas kojima trebaju platiti jer tko nas j. , mi smo "gazde" a oni moraju prvo isplatiti zapoelnike i umirovljenike. To što i mi imamo zaposlenike i svašta na grbači, to je nebitno.
Apolitičan sam i nikada nisam išao na izbore, no ono iz iskustva znam da nakon dolaska SDP-a i koalicije 2000 ili 2001 godine urednost plaćanja u "mom sektoru" se jako popravila, doduše ne odmah ali nakon nekih 6 mjeseci. Iskreno,nadam se da će i sada biti tako premda po svemu sudeći seljaci su oduvijek bili glasačko tijelo HDZ-a pa možda i ima nešto u tome da ako treba malo hrane raspodijeliti da najmanje i zadnje dobije najmrža ovca.
Mene osobno frustriaju silne nedorečenosti i nejasnoće, nitko ništa ne zna jbt.
Za popizditi. Već 15 godina mi je država kupac i veliki poslovanja obavljam s njima, kužim se dobro u papire i zakone ali često sam na granici očaja radi kojekakavih pizdarija.
Ako bude po nekom planu već ove jeseni bih posadio nešto voćnjaka, a dilema i pitanja za popizditi....od toga šta će biti sa državnom zemljom,uvjeta certificiranog sadnog materijala pa do poticaja.
Kod nas nema zakona koji je preživio 2 godine a da nije bilo izmjena i dopuna te još niz nekih pravilnika te izmjena i dopuna tih pravilnika.
Mi kojima papri idu i koji smo godina u tome, još nekako plivamo ali šta će poljoprivrednik koji je po cijeli na polju ?
Zaposliti pravnika ?