• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, chatu, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

danikarbo

Član
Tu od
11 Tra 2023
Poruka
32
Svi ili većina vas koji ste podnijeli prigovor za M22 zaboravite na pozitivan ishod

Znači 10.2. mi se vodio dug 92,91 euro, to platim u roku 15 dana od odluke, žalim se i sad dobijem opet odbijenicu. Kao, OPG mi je manji od 3000 eura, pomoć je manja od 1000 eura, što kao ne smije biti, bla, bla....
Pa šta to niste naveli u prvom rješenju

I što je najjače od svega, oni su 6. Lipnja ponovno slali u poreznu da se porezna očituje kakvo je stanje bilo na dan 10.2.
Halooooo, pa pitaj i za 10 godina, uvijek će stanje na 10.2.2023. biti da sam imao dug.
To što sam ja to podmirio i žalio se, nikom ništa. Pa valjda ako si nešto podmirio u zadanom roku, valjda se gleda ponovno od tog datuma.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

H&S

Aktivni član
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
170
imam osjećaj da su dali M22 kao da pomognu opg-ima, ali su onda nabili uvjeta i uvjeta , takvih koje mogu ispuniti jako mali broj opg-ova..
pa to kao ispada da su dali pomoć a imali su 1000000 eur, a na kraju su od tzv.pomoći praktično isplatili 500000 eur.e sad pitanje je ..

gdje je razlika od 500000 eura . vjerojatno je to shema po kojoj funkcioniraju umanjene isplate novaca potpora i za druge mjere npr.631....izgleda da je ona Rumunjka Nadia još uvjek na moru.
 

Ivannn

Novi član
Tu od
9 Ožu 2019
Poruka
10
Dali bi ta pomoc isla za sve poljoprivrednike ili se je slao zahtjev za to?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

IP1978

Član
Tu od
24 Velj 2023
Poruka
47
Mislite za ono što smo ispunjavali u nacionalnim potporama? To se ispunjavalo do kraja kolovoza a odluka tko zna kad će
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,422
Da će biti pomoći za uzgoj ozimih kultura cca 130€ po ha, za prvih 30 ha, trebat će podnijeti zahtjev pa nemojmo zanemariti.
 

boskobuha25

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2017
Poruka
124
I / ILI HEBEM IH U I / ILI šta im to znači ?

4. PRIHVATLJIVI KORISNICI POTPORE

Prihvatljivi korisnici potpore su poljoprivredni proizvođači koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ii raži i/ili uljane repice i koja ispunjavaju sljedeće uvjete:

) upisani su u Upisnik poljoprivrednika

) imaju evidentirane poljoprivredne površine pod pšenicom i/ili ječmom i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pirom i/ii raži i/ili uljanom repicom u ARKOD sustavu na temelju kojih je podnesen Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu.

Jel to znači da mogu prijaviti sve kulture od navedenih ako ih imam do 30 ha ili samo jednu od tih kutura do 30 ha ? i/ili

Gdje se podnasa zahtjev
Upravi za rudarstvo he ...pa agenciji za poljoprivredu val ili?

7. PROVEDBA PROGRAMA

Ministarstvo poljoprivrede odgovorno je za izradu i upravljanje ovim Programom. Program se primjenjuje na cijelom području Republike Hrvatske.

Ovaj Program provodi se Javnim pozivom koji objavljuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: Agencija za plaćanja).

Zahtjev za potporu iz Programa podnosi se Agenciji za plaćanja putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja, na način i u rokovima propisanim Javnim pozivom.

Uz Zahtjev korisnik mora potvrditi da je upoznat s odredbama Programa i Javnog poziva, da su podaci navedeni u Zahtjevu istiniti i da će omogućiti sve kontrole nadležnih tijela.

Uz zahtjev korisnik dostavlja popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev ili Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev. Navedene izjave biti će objavljene kao sastavni dio Javnog poziva.

Potpora iz Programa isplatiti će se najkasnije do 31. siječnja 2023. godine, u skladu s člankom 3. stavkom 3. Provedbene uredbe Komisije.
 
Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh