Osim suše i repe bude do zatvaranja riznice. Tako piše.Još je moguća isplata za elementarnu do kraja godine.
Moram te iskreno pitati. Kako se bilo tko upusti u stočarstvo, bez poslovnog plana i jasne vizije, čime bude tu stoku non stop i redovito hranio, napajao? Tko bude tu stoku hranio i napajao ako on ode na zasluženih 10 dana s obitelji na more, ili se ne daj Bože razboli od neke bolesti?Kako očekujete isplatu za sušu kad su rekli da za to ide isplata u 2025?
A ja bih pitao te pametne ljude ako je pomoć za sušu kako će ti novci pomoći stočaru u 6mj. A sad već u 1.nema sjena za hranit od čega da kupi da kupi ?
Bit će krave u klaonicu.
To je bilo za 2023, tako i meni rekli u Agenciji kada sam prosle godine prijavljivao,a sada banana. Vecina su rekli da je 150€/HA, a ja jedva dobio 45€/haŠta nije 300+ eura hektar? Koji k..c?
BrateMoram te iskreno pitati. Kako se bilo tko upusti u stočarstvo, bez poslovnog plana i jasne vizije, čime bude tu stoku non stop i redovito hranio, napajao? Tko bude tu stoku hranio i napajao ako on ode na zasluženih 10 dana s obitelji na more, ili se ne daj Bože razboli od neke bolesti?
Ti pišeš da nema novaca da kupi hranu, sijeno več u 1. (siječnju).
Meni je to jednako kao da ja želim biti zavarivač, a nemam aparat za varenje, nemam elektrode za varenje, a nemam ni pojma kako da platim ratu za struju. "Mislio sam da mi netko drugi bude uskočio na vrijeme, budem uzeo od prijatelja ili susjeda aparat, a za elektrode mi bude poslala agencija"... tako nekako mi izgleda cijela ova kampanja.
Moj djed i otac su običnom kosom kosili sjenokoše, sušili travu u sijeno, vozili s kravama doma, spremali za cijelu sezonu. Nikada nisu vidjeli nikakve subvencije ili poticaje, plaćali su državi porez i živjeli. Dostojanstveno. Ponosno. Ima li danas sposobnih za rad, mudrih da posluju, a čak nema ni poreza kao odljeva kapitala, a ima dotoka novca u vidu poticaja.
Kakav poticaj imaju radnici, koji ne rade u poljoprivredi? Nikakav.
Moram te iskreno pitati. Kako se bilo tko upusti u stočarstvo, bez poslovnog plana i jasne vizije, čime bude tu stoku non stop i redovito hranio, napajao? Tko bude tu stoku hranio i napajao ako on ode na zasluženih 10 dana s obitelji na more, ili se ne daj Bože razboli od neke bolesti?
Meni je to jednako kao da ja želim biti zavarivač, a nemam aparat za varenje, nemam elektrode za varenje, a nemam ni pojma kako da platim ratu za struju. "Mislio sam da mi netko drugi bude uskočio na vrijeme, budem uzeo od prijatelja ili susjeda aparat, a za elektrode mi bude poslala agencija"... tako nekako mi izgleda cijela ova kampanja.
Moj djed i otac su običnom kosom kosili sjenokoše, sušili travu u sijeno, vozili s kravama doma, spremali za cijelu sezonu. Nikada nisu vidjeli nikakve subvencije ili poticaje, plaćali su državi porez i živjeli. Dostojanstveno. Ponosno. Ima li danas sposobnih za rad, mudrih da posluju, a čak nema ni poreza kao odljeva kapitala, a ima dotoka novca u vidu poticaja.
Kakav poticaj imaju radnici, koji ne rade u poljoprivredi? Ni
Baš ga ser...........Moram te iskreno pitati. Kako se bilo tko upusti u stočarstvo, bez poslovnog plana i jasne vizije, čime bude tu stoku non stop i redovito hranio, napajao? Tko bude tu stoku hranio i napajao ako on ode na zasluženih 10 dana s obitelji na more, ili se ne daj Bože razboli od neke bolesti?
Kakav poticaj imaju radnici, koji ne rade u poljoprivredi? Nikakav.
Ili si i ti prvo nesposobna / neposoban za život, a drugo imaš bezobrazan riječnik, to ti je uglavnom to.Brate
Baš ga ser...........
Ja znam, poštovani forumašu.Ja ne znam kaj komentiraju članovi, koji uopče nemaju veze sa poljoprivrednom proizvodnjom i poticajima, u temi Poticaji.
Nemoj da te kaznim "z litrom i vodom - na dušak", ne rivaj se de ti nije mesto, ili nemaš dosta "bojeve municije"Lepo sam Vam rekel kaj ispadne dok se diraju poticaji i penzioneri. 🙏🙏
Ako nebum sr*l, budem riknul za par dana.@Ivan KC
Ivane, ne se*i, ja nikada, a niti moja supruga nismo dobili niti jedni lipe, a niti euro centa poticaja, a niti smo to ikada od ikoga zatražili.
Možda čak imamo zajedno imovine - puno više od nekih ovdje "dežurnih".
Naša imovina je samo naša briga.
Ako baš želiš, mogu ti ja dati u privatnoj pošti sve naše osobne podatke, a ti mi nađi gdje i što od ikoga mi potražujemo, ili primamo. Da ima nas u HR i takvih bedaka...
PS
Znam i imam ovdje, lokalno, poznanike, koji dobivaju godišnje i preko više stotina tisuća kuna, ali ne cvile, ne jambraju, jednostavno šute rade i stalno napreduju u njihovoj poljoprivredi.
@Kupljenec je bil u pravu u mnogo toga...