• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
158
Eno opet članak na AgroKlubu uvezi HPK. Al ga taj HPK i njihovih bijednih 5 "radnika" plaće. Ljudi ako ne platimo članarine onda oni jadni neće moći jastoge i škampe naručivati na svim tim silnim sastancima

gusta2

Novi član
Tu od
2 Ožu 2020
Poruka
2
nisi sam u općini gradina ima nas 6 samo je jedan prijavio nitko nam nije poslao obavijest da to treba dodatno prijavit jer lane nije trebalo u ponedjeljak šaljemo dopis u agenciju tako je savjetovala gospođa iz Zg

Slavonac1

Aktivni član
Tu od
6 Stu 2016
Poruka
306
Kako očekujete isplatu za sušu kad su rekli da za to ide isplata u 2025?
A ja bih pitao te pametne ljude ako je pomoć za sušu kako će ti novci pomoći stočaru u 6mj. A sad već u 1.nema sjena za hranit od čega da kupi da kupi ?
Bit će krave u klaonicu.

Sremac1

Aktivni član
Tu od
13 Stu 2017
Poruka
316

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
385
Još imamo sljedeći tjedan, ako šta bude. I to je to za ovu godinu.. Sumnjam da će šta biti poslije Božića.

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
158
@Houdini ja sam dobio svega 400€ za 9HA prije 2 mjeseca, kolega iz susjednog sela dobio puni iznos ili ti 150€ po HA.
Tako da nemam pojma jel bude vise ista bilo

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,023
Kako očekujete isplatu za sušu kad su rekli da za to ide isplata u 2025?
A ja bih pitao te pametne ljude ako je pomoć za sušu kako će ti novci pomoći stočaru u 6mj. A sad već u 1.nema sjena za hranit od čega da kupi da kupi ?
Bit će krave u klaonicu.
Moram te iskreno pitati. Kako se bilo tko upusti u stočarstvo, bez poslovnog plana i jasne vizije, čime bude tu stoku non stop i redovito hranio, napajao? Tko bude tu stoku hranio i napajao ako on ode na zasluženih 10 dana s obitelji na more, ili se ne daj Bože razboli od neke bolesti?
Ti pišeš da nema novaca da kupi hranu, sijeno več u 1. (siječnju).
Meni je to jednako kao da ja želim biti zavarivač, a nemam aparat za varenje, nemam elektrode za varenje, a nemam ni pojma kako da platim ratu za struju. "Mislio sam da mi netko drugi bude uskočio na vrijeme, budem uzeo od prijatelja ili susjeda aparat, a za elektrode mi bude poslala agencija"... tako nekako mi izgleda cijela ova kampanja.
Moj djed i otac su običnom kosom kosili sjenokoše, sušili travu u sijeno, vozili s kravama doma, spremali za cijelu sezonu. Nikada nisu vidjeli nikakve subvencije ili poticaje, plaćali su državi porez i živjeli. Dostojanstveno. Ponosno. Ima li danas sposobnih za rad, mudrih da posluju, a čak nema ni poreza kao odljeva kapitala, a ima dotoka novca u vidu poticaja.
Kakav poticaj imaju radnici, koji ne rade u poljoprivredi? Nikakav.

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
158
Šta nije 300+ eura hektar? Koji k..c?
To je bilo za 2023, tako i meni rekli u Agenciji kada sam prosle godine prijavljivao,a sada banana. Vecina su rekli da je 150€/HA, a ja jedva dobio 45€/ha

Travica

Dobro znana faca
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
259
Moram te iskreno pitati. Kako se bilo tko upusti u stočarstvo, bez poslovnog plana i jasne vizije, čime bude tu stoku non stop i redovito hranio, napajao? Tko bude tu stoku hranio i napajao ako on ode na zasluženih 10 dana s obitelji na more, ili se ne daj Bože razboli od neke bolesti?
Meni je to jednako kao da ja želim biti zavarivač, a nemam aparat za varenje, nemam elektrode za varenje, a nemam ni pojma kako da platim ratu za struju. "Mislio sam da mi netko drugi bude uskočio na vrijeme, budem uzeo od prijatelja ili susjeda aparat, a za elektrode mi bude poslala agencija"... tako nekako mi izgleda cijela ova kampanja.
Moj djed i otac su običnom kosom kosili sjenokoše, sušili travu u sijeno, vozili s kravama doma, spremali za cijelu sezonu. Nikada nisu vidjeli nikakve subvencije ili poticaje, plaćali su državi porez i živjeli. Dostojanstveno. Ponosno. Ima li danas sposobnih za rad, mudrih da posluju, a čak nema ni poreza kao odljeva kapitala, a ima dotoka novca u vidu poticaja.
Brate
Kakav poticaj imaju radnici, koji ne rade u poljoprivredi? Ni

Baš ga ser...........

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,023
Ja ne znam kaj komentiraju članovi, koji uopče nemaju veze sa poljoprivrednom proizvodnjom i poticajima, u temi Poticaji.
Ja znam, poštovani forumašu.
I mi drugi ti imamo svoje zemlje, livade, šume, gorice, ali vidi vraga - ne cvilimo - i nismo "ovome slični".

Forumaš je napisao da u 1. mjesecu, dakle siječnju, "više ne bude ima čime kupiti" sijeno za "svoju stoku", halo, koga to briga, čija je to briga osim njegova osobno. Koju vražju mater nije skupljao i skladištio cijelu godinu bale sijena. HR je zarasla u korov i travurinu, pa koga Vi zajebavate.

Evo ja ne budem imao u siječnju dovoljno zdravlja "za bjelosvjetsko normalno godišnje skijanje", da li to brine ikoga od Vas, imate li pojma da li sam obični beskorisni trut ili sam HR avangarda???????????????

Pomalo tek sad razumijem @Kupljenca iz davnih dana, čovjek je radio i gradio svoju i njihovu obiteljsku budućnost, a znao je tu i tamo komentirati "ovakve postove".

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,023
@Ivan KC
Ivane, ne se*i, ja nikada, a niti moja supruga nismo dobili niti jedni lipe, a niti euro centa poticaja, a niti smo to ikada od ikoga zatražili.
Možda čak imamo zajedno imovine - puno više od nekih ovdje "dežurnih".
Naša imovina je samo naša briga.
Ako baš želiš, mogu ti ja dati u privatnoj pošti sve naše osobne podatke, a ti mi nađi gdje i što od ikoga mi potražujemo, ili primamo. Da ima nas u HR i takvih bedaka...

PS
Znam i imam ovdje, lokalno, poznanike, koji dobivaju godišnje i preko više stotina tisuća kuna, ali ne cvile, ne jambraju, jednostavno šute rade i stalno napreduju u njihovoj poljoprivredi.
@Kupljenec je bil u pravu u mnogo toga...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,023
Lepo sam Vam rekel kaj ispadne dok se diraju poticaji i penzioneri. o_O 🙏🙏o_O
Nemoj da te kaznim "z litrom i vodom - na dušak", ne rivaj se de ti nije mesto, ili nemaš dosta "bojeve municije" ;)

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,265
@Ivan KC
Ivane, ne se*i, ja nikada, a niti moja supruga nismo dobili niti jedni lipe, a niti euro centa poticaja, a niti smo to ikada od ikoga zatražili.
Možda čak imamo zajedno imovine - puno više od nekih ovdje "dežurnih".
Naša imovina je samo naša briga.
Ako baš želiš, mogu ti ja dati u privatnoj pošti sve naše osobne podatke, a ti mi nađi gdje i što od ikoga mi potražujemo, ili primamo. Da ima nas u HR i takvih bedaka...

PS
Znam i imam ovdje, lokalno, poznanike, koji dobivaju godišnje i preko više stotina tisuća kuna, ali ne cvile, ne jambraju, jednostavno šute rade i stalno napreduju u njihovoj poljoprivredi.
@Kupljenec je bil u pravu u mnogo toga...
Ako nebum sr*l, budem riknul za par dana.
Ne trebaju meni vaši privatni podaci, niti me zanima koliko ko kaj ima.

Kupljenec je na ovom forumu bil zabavljač, a ne neka osoba koju se moglo shvatiti ozbiljno.

Ako ga je netko shvačal ozbiljno, onda je taj isto zabavljač, ili ti onaj s crvenim nosom kaj nasmijava djecu na dječjim rođendanima.

Najnoviji postovi

Na vrh