@ivano29 Budimo realni, mali seljak je već odavno nestao. Nas malo šta je ostalo to je ništa danas.
Imam 30 godina i sjećam se u selu gdje sam sada(odakle su mi baka,djed i tata) da je do prije 20 godina svaka kuća u selu imala barem 2-3 krave,svinje,kokoši. Selo je brojalo do 500 krava i imali su mljekaru. Danas selo ima 35 krava od toga su 30 mojih a 5 od susjeda.
Nekadašnje njive zarasle u šikare,ljudi više u selu nema. Ja se vratio prije 3 godine iz inozemstva,kupio imanje u selu ,zemlju,traktor ,konje,krave. Trudim se,učim u pokretu,kupujem i dalje zarasle njive,krčim,ograđujem i to mi nije teško. Ali onda naša vlada obeća poticaje te na kraju ih ne isplaćuju. Vani sam bio super plaćen i bio mi je lagan život,vratio sam se jer se nisam osjećao doma u tuđoj državi i želim provesti još par godina sa ocem,nešto stvoriti. Ali u zadnjih godinu dana se osjećam kao da i ovo nije moja država isto,sve nešto protiv seljaka. Jedino što me smiri je otići na pašnjake gdje su mi goveda i konji,sjesti i družiti se s njima.