Ajmo sad iskreno, poticaje treba u potpunosti ukinuti.
Ako nisi u plusu sa onim što radiš onda promijeni zanimanje. Kuda bi stigli kad bi se svakom poslodavcu ili obrtniku u državi davao poticaj jer eto posluje sa minusom. Ako si u minusu onda nešto krivo radiš. Naravno da je preduvjet za to da se naši zakoni srede, da se poljoprivreda dovede u red, da se makne siva zona i prekupci i žitarica i životinja i kontrolira uvoz da se konačno dovede red na tržište .
Više puta je o tome pisano, prouči malo što su poticaji i čemu služe.
1. To nije nikakva pomoć, posebno ne poljoprivrednicima i dok to mi ne shvatimo dotle će nas ovako vući za nos
Ajmo ukratko. Ukinu se poticaji, jedini izvor prihoda je ono što prodaš. Pšenicajedne godine ne urodi nikako, prodaje se po 50 centi za kg jer je nema. Kruh skoći na 5 eura kila. Iduće godine svi siju pšenicu, bude dobra godina, urodi u izobilju, nitko ne otkupljuje. Nastaje kao
Bune se građani jer je preskupa hrana, bude se poljoprivrenici jer nemogu prodati, opći kaos nastaje.
Još važnija stvar je to da su poticaji zapravo pomoć državi, da bismo mi slušali i provodili zakone.
Zamisli da nema poticaja, tko bi nas natjedao da ne palimo strnjake, da ne koristimo ove ili kne otrove, gmo sjeme, da sijemo zelenu gnojidnu, popunjavano obrasce i druge gluposti??
Shvatite već jednom da su poticaji tu zato da se održi kakav takav red i stabilnost i zato je država DUŽNA isplatiti svoj dio, da bismo mi odradili svoj dio. Ako je to pomoć nekome,onda su to obični građani i zakonodavci!!