• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,205
I za poreznu je bitno da se utvrde uplate na žiro račun OPG-a jer se prema tome određuje prag ulaska u RPO.
Da te uplate idu na tekući kako bi se onda odvojile uplate koje se odnose na OPG u odnosu na druge uplate (ako ih ima)?

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
463
Sve vam porezna provjerava . Mi smo imali od 2003 do 2021 na žiro račun građana ,poticaj, a ostalo na žiro račun opg.Mijensli smo nositelja pa smo i poticaje stavili na glavni račun opg. Nije nikad nitko na to prigovarao. A kod porezne prijave morate sve prikazati. Govorim iz osobnog iskustva. I računovodstvo si možete sami voditi,ako znate.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,789
I za poreznu je bitno da se utvrde uplate na žiro račun OPG-a jer se prema tome određuje prag ulaska u RPO.
Da te uplate idu na tekući kako bi se onda odvojile uplate koje se odnose na OPG u odnosu na druge uplate (ako ih ima)?
Postoje modeli uplate i pozivi na broj, a informatika omogućava brze preglede.
Zakaj uvijek netko mora biti iznad Sabora? Jesu li stvarno u Saboru (ne samo sabornici nego i državni službenici) toliko nesposobni da pišu neprovedive zakone? Doduše ja sam od onih koji smatraju da je, sve kaj je dobro provedivo, naravno ako ima volje za to.

Objavili su mogućnost korištenja besplatnog osnovnog bankovnog računa. Za svaku pohvalu jer velik dio ljudi ne bi koristil bankovne usluge da nisu prisiljeni. Ali sad čekaju mišljenje HNB-a. Njima bu za to trebalo, prema izjavi guvernera oko 3 mjeseca. Ok, ali ako im je trebalo drugo mišljenje, zakaj ga nisu ishodili prije nego su obavijestili javnost o toj mogućnosti?

Uspoređuju se neki troškovi s troškovima u drugim zemljama. Usporedite koliki je neki trošak u odnosu na medijalnu plaću kod nas i u tim drugim državama. Slika bu sigurno dosta drugačija.

Može li se u ovoj Lijepoj Našoj, išta dobrog za malog čovjeka, napraviti bez zavrzlama kojima većina dobrobiti jednostavno nestane? :(

Sorry, malo je off, ali potegnulo me.

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
463
Može li se u ovoj Lijepoj Našoj, išta dobrog za malog čovjeka, napraviti bez zavrzlama kojima većina dobrobiti jednostavno nestane? :(
Nemre...
Recimo na Poreznoj te tretiraju ko uš.. veli donesi obrazac punomoći ,da ne maltretiraju nositelja na poslu;vele obični obrazac koji se ne ovjerava...samo potpiše...doneseš to i onda ti vele da to prvi put vide 🙄
Pitaš ih, koji onda obrazac,pa ne znaju,pa ovako,onako...uglavnom,našli smo ,potpisali ,skenirali ,riješili...
Teško je to bilo odmah reči,gdje i kako..
I tak je sve..

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,205
Nosio sam PO-SD obrazac. Mlada đevojka koja radi na šalteru gleda obrazac i nosi ga staroj babi na pregled. Stara baba veli da nije dobro popunjen. Velim staroj babi da sam na isti način popunio i prošle godine i da je sve bilo ok (samo onda nije bilo te stare babe na poslu). Pitam ju što ne valja. Veli da ona nije tu da pojašnjava jer bi onda ona bila kriva ako što nije u redu. Gledam ju u čudu i molim ponovno za pomoć i da mi veli što ne valja. Veli stara baba neka nosim to knjigovođi da mi on popuni. Velim joj da nemam knjigovođu i da si sam vodim knjigu primitaka i popunjavam obrazac. Onda stara baba veli neka pogledam na internetu gdje sve lijepo piše. Ok, pogledati ću. Pošaljem babu u rakuc i odem doma popunjavat. Dok sam se nakon par dana smirio i ponovno popunio obrazac odnesem ga ponovno u poreznu, ali ga predam drugoj mladoj đevojci koja je obrazac preuzela, a meni potpisala kopiju. Zapisala si je i broj mojega telefona da me može nazvati ako što nije dobro. Do sada me nije zvala.
Staroj babi fale vitamini pa je nervozna, ali od mene ih ne bude dobila. Garant.

sanjak

Član
Tu od
7 Kol 2023
Poruka
81
Nosio sam PO-SD obrazac. Mlada đevojka koja radi na šalteru gleda obrazac i nosi ga staroj babi na pregled. Stara baba veli da nije dobro popunjen. Velim staroj babi da sam na isti način popunio i prošle godine i da je sve bilo ok (samo onda nije bilo te stare babe na poslu). Pitam ju što ne valja. Veli da ona nije tu da pojašnjava jer bi onda ona bila kriva ako što nije u redu. Gledam ju u čudu i molim ponovno za pomoć i da mi veli što ne valja. Veli stara baba neka nosim to knjigovođi da mi on popuni. Velim joj da nemam knjigovođu i da si sam vodim knjigu primitaka i popunjavam obrazac. Onda stara baba veli neka pogledam na internetu gdje sve lijepo piše. Ok, pogledati ću. Pošaljem babu u rakuc i odem doma popunjavat. Dok sam se nakon par dana smirio i ponovno popunio obrazac odnesem ga ponovno u poreznu, ali ga predam drugoj mladoj đevojci koja je obrazac preuzela, a meni potpisala kopiju. Zapisala si je i broj mojega telefona da me može nazvati ako što nije dobro. Do sada me nije zvala.
Staroj babi fale vitamini pa je nervozna, ali od mene ih ne bude dobila. Garant.
Sličan slučaj prije par godina, ovisi na koga se naleti na salteru. Neki cjepidlace i izmisljaju samo da vas vrate dok drugi preuzmu papire i ne gledaju što piše.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
222
Za prošlu godinu 2024 nisu htjeli primiti posd obrazac već su tražili popunjavanje preko njihove aplikacije

Na vrh