I za poreznu je bitno da se utvrde uplate na žiro račun OPG-a jer se prema tome određuje prag ulaska u RPO.
Da te uplate idu na tekući kako bi se onda odvojile uplate koje se odnose na OPG u odnosu na druge uplate (ako ih ima)?
Postoje modeli uplate i pozivi na broj, a informatika omogućava brze preglede.
Zakaj uvijek netko mora biti iznad Sabora? Jesu li stvarno u Saboru (ne samo sabornici nego i državni službenici) toliko nesposobni da pišu neprovedive zakone? Doduše ja sam od onih koji smatraju da je, sve kaj je dobro provedivo, naravno ako ima volje za to.
Objavili su mogućnost korištenja besplatnog osnovnog bankovnog računa. Za svaku pohvalu jer velik dio ljudi ne bi koristil bankovne usluge da nisu prisiljeni. Ali sad čekaju mišljenje HNB-a. Njima bu za to trebalo, prema izjavi guvernera oko 3 mjeseca. Ok, ali ako im je trebalo drugo mišljenje, zakaj ga nisu ishodili prije nego su obavijestili javnost o toj mogućnosti?
Uspoređuju se neki troškovi s troškovima u drugim zemljama. Usporedite koliki je neki trošak u odnosu na medijalnu plaću kod nas i u tim drugim državama. Slika bu sigurno dosta drugačija.
Može li se u ovoj Lijepoj Našoj, išta dobrog za malog čovjeka, napraviti bez zavrzlama kojima većina dobrobiti jednostavno nestane?
Sorry, malo je off, ali potegnulo me.