• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

nisamja

Dobro znana faca
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
465
"Podsjećaju i da su s 31. siječnja započeli s dostavom Odluka o ostvarivanju prava na potporu za 2023. godinu za sve potpore u sklopu izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2023. godinu."

I to tako ponosno ,31.1.2025. poslali odluke za 2023. I to ne sve . Eko shema - nema.
BRAVO! BRAVISIMO!

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,050
I još se hvale da odluke za 23 šalju 2025.hebene godine.
Ovo je samo pokazatelj koliko im je stalo do poljoprivrede.
Zadnja smo rupa na svirali,a tak nam i treba.

I kak da se onda uspoređujemo sa EU,kad kasnimo minimalno 2 godine,mi uvijek kasnimo,jedino ne kasnimo za korupcijom i lopovlukom,tu ne kasnimo.

bukovac77

Aktivni član
Tu od
2 Srp 2018
Poruka
177
Pazi sad ovo... svake godine kontrola ne preskačući... 2025.god 2 mj. nikakav me nepoznati broj ne zove, reko jel moguće da će me ove god preskočiti...
Prekjučer lijep sunčan dan, ja u svom voćnjaku, pola starih šljiva otišlo od snijega, reko ništa dr nego porezati, posaditi nove, ja lijepo njih srežem. Sljedeće jutro, zvoni mob, NEPOZNATI BROJ, kad ono kontrola iz Vukovara 🤣🤣🤣🤣🤣 PAZI SAD, samo kontrola VOĆNJAKA🤣🤣🤣 uglavnom dolaze u pon...😎

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
257
Katastrofa, znači isplatit ćemo u prvoj polovici godine, najkasnije do 30.06.
Ja lane dobio IAKS 30.10. kao i mnogi i nikom ništa, pa nisu rokovi zbog njih nego zbog nas.

Pomoć za elementarne kasni 18 mjeseci, nema veze,bitno da dođe

A odluke- tragikomedija!! Znači da je malo soli u glavi pa da šalju odluke kad ćemo i koliko dobiti ove godine,pa da se čovjek može posložiti....nego ne, poslat ćemo vam kolko smo vam odlučili dati prije 2 godine.

A najgore od svega- poticaj nikad veći, svake godine probijaju rekorde. 90% nas dobiva sve manje, očito je da netko onda dobiva drastično više, dali na svoje "zaštićene račune" ili di, ne zna se. Ali zna se zašto je onda toliko teško poslati "odluke"

Poanta- apel- kada ćemo javno, složno i jasno reći da nas potkradaju, iznijeti dokaze, a ne da nam neki polupismeni viču s pivom u kameru parole koje većini građana idu na živce?

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
710
Pa jebiga, za njih smo glasali (većina velike manjine) i sad se čudimo ko pura dreku kak nas jebu u glavu, a tak nam i treba...
Po meni je rješenje, da nitko ne izađe na izbore, i nemojte mislit da SDP-ovci budu bolji, tak da pobijedi NITKO.....
Pa da vidimo šta onda bude.....
Ovi sistemi su već evo 30 godina smišljeni za NJIh i za VELIKE, a nas male jebu kako koji stignu ilijevi i desni i domoljubi , jer ONI gledaju samo svoj interes.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,375
Ne može ne pobjediti nitko 😅. Ne izlazak na izbore nikad nije rješenje.

Bolje je od 2 zla birati manje. Nego ne izaći pa se čuditi ko pura dreku što je veće zlo pobijedilo. Na koju god se stranku to odnosilo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,210
Uvesti zakonsku obvezu obaveznog izlaska na glasanje. Onda neka većina odluči kako dalje. Ovako 25 posto glasača odlučuje o sudbini naroda jer se ostalima ne da na izbore jer je vruće ili zima ili su mamurni od dana/tjedna prije.

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
135
Bolje je od 2 zla birati manje.
Cini se mi da nas to biranje "manjeg zla" dovelo tu gdje jesmo (opcenito na politickoj sceni, i lijevoj/desnoj/europskoj...).

U politici je trenutno ogromni deficit postenih i sposobnih.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,791
Bojkot izbora je pravo pojedinca. Nisam za prisilu. U sadašnjem načinu izbora, nema smisla. Ali kad bi valjanost izbora bila definirana izlaskom najmanje npr. 75% (ili neki drugi postotak iznad 65%) upisanih birača, onda bi imala smisla. A kak bi tek popisi birača brzo postali realni.

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
733
O kakvom vi bojkotu maštate? Vi ne izađete, oni koji moraju (partijski igraci) izađu i opet manjina određuje većinu. Obavezni izbori su jedini način da se nešto promijeni, a to neće biti uvedeno jer bi se karte jako promiješale.
Navodno od 2028 bude jako zanimljivo što se tiče poticaja.

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
710
Ne može ne pobjediti nitko 😅. Ne izlazak na izbore nikad nije rješenje.

Bolje je od 2 zla birati manje. Nego ne izaći pa se čuditi ko pura dreku što je veće zlo pobijedilo. Na koju god se stranku to odnosilo.
Birati od dva zla manje , ne slažem se, i zato i imamo situaciju lošu kakva sad je.......Tako da pobjedi NITKO, onda nam bude malo bolje.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
257
Navodno od 2028 bude jako zanimljivo što se tiče poticaja.
Da, zato što EU vode totalni debili. Ovi naši su male mace u usporedbi sa onima.
Od 2028 poticaj ce biti oko 100-130 € po hektaru ukupno i kom se ne sviđa nek ne radi. Uz inflaciju,to je otprilike kao da smo 2008.dobili 200-300 kn.
Ali EU tesko da ce dotad izdržati,pa cemo viditi...
Na kraju nam je jedina nada da i nas Trump pripoji Americi, pa podjeli hrvatsku na 2 dijela....gore golf tereni
Dolje apartmani 😄

H&S

Iskusan lik
Tu od
2 Sij 2023
Poruka
710
Pa naravno da poticajui budu manji. Rat u Ukrajini se bude financiral i dalje i iz naših poticaja. Amer koji je sve zakuhal, se ljepo izmiče i vojno i financijski....Tako da sve dalje bude više iscrpljivalo Evropu, Rusiju......Manje budemo proizvodili, uvozne cijene budu još više, standard bude lošiji, inflacija veća i sad je najbitnija stvar i dalje GLASAT...

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,210
Da je suditi po poljoprivrednicima u RH onda bi bilo tako kako briselska administracija svira. Sreća je da ima poljoprivrednika i u drugim zemljama EU koji sigurno neće mirno gledati kako im gaće kroje uhljebi u Briselu. E, neće da može. A mi budemo i dalje daleko zadnja rupa na svirali.
Nadam se da se bu tu nekaj pitalo i Marijanu Petir kaj ona ima za reči glede zaštite poljoprivrednika.

Najnoviji postovi

Na vrh