• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
388
Meni sad stigla odluka o odobrenom iznosu za sušu. Pod rubrikom ruralni razvoj,odluke. Trebam potvrditi da pristajem na iznos. Valjda bude uskoro i za to isplata..?

jb0344

Član
Tu od
6 Velj 2023
Poruka
60
Napisano da bude ovaj i iduci tjedan.. koliko vam je odobreno ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Slavonac1

Aktivni član
Tu od
6 Stu 2016
Poruka
330
Meni sad stigla odluka o odobrenom iznosu za sušu. Pod rubrikom ruralni razvoj,odluke. Trebam potvrditi da pristajem na iznos. Valjda bude uskoro i za to isplata..?
Na koji iznos ti je odluka najmanji ili više?

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
388
Malo viši od najmanjeg.

A piše da će biti isplačeno do 31.12.2025. Sad tko zna kad se smisle..

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,931

Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
115

Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.
primarna djelatnost al ne cekam poticaje...tko ne vjeruje mogu i pokazat koliko sam zadnje 4g prijavljivao samo poticaja (cca 1/3 od ukupne povrsine koju zapravo radim...)...tko se je kod nas uzdao u poticaje ti su prvi propali i propadaju...
meni je covjek koji radi u agenciji prosle godine, mislim u listopadu, rekao da nas samo oko 12tisuca ima samozaposlenih, tj da nam je to primarna djelatnost od tadasnjih cca 160tisuca opg-a
a o prosjecnoj starosti nositelja opg-a bolje da ne pisem hahah...

Neretva

Član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
53
U OPG u otac i sin, otac umirovljenik a sin plaća doprinose, natječaj za državnu zemlju koja se već nalazi u opg u, ugovor o zakupu glasi na oca, ako se otac(kao nositelj opga) natječe ima npr 100bodova,ako se sin(također kao nositelj tog istog opga u kojem je član ) mladi poljoprivrednik koji plaća doprinose natječe ima 98bodova,tj ima bodova kao svaki mladi poljoprivrednik koji se javi na tu česticu , nije važno što je on bio član tog opga koji je uredno plaćao zakup i doprinose, ali ako otac umre sin ima prvenstvo zakupa, kod nas u Neretvi još čovjek ima zemlju i ugovor a umro npr prije 7-8godina, uglavnom ništa nije normalno, mladi bi htjeli radit a politika im ne da zemlju, to nisu državni natječaji za državnu zemlju već općine i gradovi raspisuje natječaj za državnu zemlju i nakon prijave 80% poljoprivrednika ima isti broj bodova onda oni podijele svojima, kod nas na istoj adresi ima 3-7 opga, majka, čača, sestra, sin,baba, did, neki su probali i na čuku otvoriti ali nije moglo, a ova vinogorja Komarna sve državna zemlja ugovori na 50god, turizam, pogled na peljeski most, a ima ih koji Sade lozu na mrkenti, brodice od 7metara vezane za lozu, cementirana obala, svi ti su HDZovi primarni poljoprivrednici, Hrvatski branitelji koji svi zajedno nemaju 1dan rata, ovo što sam napisao odnosi se na Opuzen

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,931
Ah da politika je kurva....i ona nam kroji sudbinu hrvatske poljoprivrede.
Ministarstvo ne moze sprovesti ni jedan jasan strateski plan a ni zakon o njoj. Zato tu smo gdje jesmo.
Da se jače uguramo Eu u onu stvar preuzeli smo sve moguće bedastoće od mjera.

I ono kak se veli:
"budim se s poljem na umu a idem leć s poljem na pameti"

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
281
Oprostite ali vise mi je pun lonac hvatača poticaja i 'eko opg-va'.
Svaka čast do neba koji istinski to rade.
Da sam ministar uveo bi reda samo tako🤣💪
Evo meni je poljoprivreda primarna,a hvatač sam poticaja i eko OPG.

Država je to htjela,a ja shvatio da je to najisplativije. Nisam lijen,radio sam svasta i josradim.
Krave, junad, konje, grah, tikve, lubenice, šečerac, brašno prodavao, usluge vršio, orezivao papke po farmama,.....nemogu se ni sjetiti...

U svemu me ubiju sa porezima i propisima i svaki par mjeseci inspekcija kuca na vrata.

Otkad sam se preusmjerio samo na eko ratarstvo i poticaje, nitko me ne dira i ja daleko manje radim.

Sustav želi da budemo ovisni o njemu, nikedan ministar to nece promjeniti

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
30
To će se promijeniti u onom trenutku kada ne bude više love za plaćati poticaje, kada bude trebalo birati između isplate poticaja i plaća administraciji - poticaji otpadaju prvi.....
Možda to naprave na 'finjaka', to jest uvedu namete na one koji primaju poticaje daleko veće od samih poticaja, pa će svi brzo logično zaključiti - da im se ne isplati (kao, na primjer, u ovčarstvu).
Nije stvar u tome da li netko prima poticaje po ovoj ili onoj osnovi, stvar je u tome da je država - svojim arbitrarnim politikama - potrošila hrpu love a da se pri tome nije ostvario nikakv (pozitivan) rezultat, to jest ostvarilo se samo bitno smanjenje domaće proizvodnje. A to su vjerovatno mogli postići i bez trošenja love. Iza politike poticaja ostaju samo dugovi, jad i još veća bijeda. Jedino je jasno da je cijela politika poticaja poljoprivrede samo u funkciji političke promidžbe, ali skupa je to promidžba. Još više zabrinajva da za te očite promašene politike nitko neće (politički) odgovarati.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,108
Više me zabrinjava činjenica što piše da zatvorimo granice da nebi za tjedan dana imali što jesti...
Ono što me bode u oči je ta samodostatnost o kojoj se teoritizora naveliko i naširoko,a tjedan dana hrane je sve samo ne samodostatnost.
Glupost je da smo u mlijeku na 45-50%,u mesu čak i manje,svinje nikad skuplje,a sve ih manje ima..i da ne nabrajam dalje..što god proizvodili,imamo za tjedan dana,što dalje?

ivano29

Član
Tu od
20 Velj 2023
Poruka
36
Dali ste dobili i na email da trebate potvrditi..koji ste bili na listi kad ste podnosili

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
622
Očekujte lovu za sušu, Vi koji ste imali normalne župane da proglase elementarnu nepogodu,a mi ostali pušimo ku...

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
30
Više me zabrinjava činjenica što piše da zatvorimo granice da nebi za tjedan dana imali što jesti...
Ono što me bode u oči je ta samodostatnost o kojoj se teoritizora naveliko i naširoko,a tjedan dana hrane je sve samo ne samodostatnost.
Glupost je da smo u mlijeku na 45-50%,u mesu čak i manje,svinje nikad skuplje,a sve ih manje ima..i da ne nabrajam dalje..što god proizvodili,imamo za tjedan dana,što dalje?
Ako dođe situacija stani-pani svi oni koji nam danas širokogrudno uvaljuju svoje višekove - odjednom će zabraniti izvoz jer će trebati njima (ili će jednostavno prodati onome koji više plati). Ali to je (relativno) manji problem, dugoročno. Pravi dugoročni problem je u nerazumjevanju ekonomije: Svaki domaći proizvođač je ujedno i lokalni kupac, a što je manje proizvođača - manje je i kupaca........ i tu puca lokalna ekonomija kada se uništava domaća proizvodnja. Kupovali bi i oni koji ne proizvode, ali oni nemaju sa čime kupiti. I kada se sjetimo da su upravo domaći trgovci uništili domaće proizvođače (to jest svoje kupce) - jer su 'vani mogli nabaviti jeftinije', a politika je sve to amenovala i nakon 20-30 godina takve politike - evo nas u problemu: domaći kupci nemaju više love za ono što je na polici dućana. Sve je manje onih koji rade, isplaćuju plaće i plaćaju doprinose - a sve je veći broj onih koji primaju neko socijalno davanje iz državne kase. Ne tako davno to se zvalo 'odražvanje socijalnog mira' (čitaj: 'sve radim samo da me ponovno izaberu'). I da, poticaji svima, svemu i svakome dio su tog sveobuhvatnog programa čuvanja 'socijalnog mira'.

max23

Član
Tu od
22 Stu 2017
Poruka
90
Nisam neko vrijeme pisao pa da nadoknadim propušteno.
1.Svi koji govore nešto protiv poticaja su ili budale , ili ljudi koji nemaju veze s poljoprivredom ili su plaćeni da ovdje seru i mute vodu odnosno rade na stvaranju razdora među poljoprivrednicima.
NIKAD NIGDJE NEĆETE ČUTI JEDNOG ŠVABU,TALIJANA,FRANCUZA ILI IKOGA IZ ZAPADNE EU DA ĆE REĆI DA TREBA UKINUTI POTICAJE.
To možete čuti samo u kvazi državama kao što je naša iz razloga koje sam naveo.
2.Pričati i kritizirati ljude koji na ovaj ili onaj način korisze poticaje nema smisla jer su to pare koje daje EU, oni su smislili pravila i jasno naveli što je cilj. S druge strane je hr država koja je onda ta pravila okfenula i izvitoperila na svoj uobičajno koruptivni način.
Koji ciljevi su postignuti se jasno vidi, pa tko želi vidjeti će vidjeti, tko ne želi će srati protiv svojih kolega.
3.Kad kolega kušeković kaže da bi za 2 tjedna ostali bez hrane u slučaju zatvaranja granica to je izgledno istina i za to je odgovorna hr vlada ali ono što je važnije napomenuti je da je tu vladu izabrao ovaj narod.Dakle za svo stanje i nezadovoljstvo smo si sami krivi i točka.Ova priča s poljoprivredom je ista ona priča kad roditelji ,babe,djedovi s suzama po autobusnim kolodvorima ispraćaju svoju djecu ili unuke u inozemstvo a onda kad dođu na izbore idu i daju glas onima zbog kojih su njihova jeca morala otići van.
ETO, U TOME JE SAV JAD I ČEMER OVOG NARODA I LJUDI.

Najnoviji postovi

Na vrh