Na koji iznos ti je odluka najmanji ili više?Meni sad stigla odluka o odobrenom iznosu za sušu. Pod rubrikom ruralni razvoj,odluke. Trebam potvrditi da pristajem na iznos. Valjda bude uskoro i za to isplata..?
primarna djelatnost al ne cekam poticaje...tko ne vjeruje mogu i pokazat koliko sam zadnje 4g prijavljivao samo poticaja (cca 1/3 od ukupne povrsine koju zapravo radim...)...tko se je kod nas uzdao u poticaje ti su prvi propali i propadaju...![]()
Koliko je stvarnih poljoprivrednika? 'To je postala sporedna priča'
Hrvatska poljoprivreda s tako malim udjelom u BDP-u i tako neatraktivna, postala je totalno sporedna priča, kazao je u HTV-ovu Studiju 4 Mladen Kušeković. Također, poljoprivreda je oduvijek bila, dodao je, niskoprofitabilna i visokorizičnawww.tportal.hr
Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.
Evo meni je poljoprivreda primarna,a hvatač sam poticaja i eko OPG.Oprostite ali vise mi je pun lonac hvatača poticaja i 'eko opg-va'.
Svaka čast do neba koji istinski to rade.
Da sam ministar uveo bi reda samo tako🤣💪
Dali ste dobili i na email da trebate potvrditi..koji ste bili na listi kad ste podnosiliMeni sad stigla odluka o odobrenom iznosu za sušu. Pod rubrikom ruralni razvoj,odluke. Trebam potvrditi da pristajem na iznos. Valjda bude uskoro i za to isplata..?
Ako dođe situacija stani-pani svi oni koji nam danas širokogrudno uvaljuju svoje višekove - odjednom će zabraniti izvoz jer će trebati njima (ili će jednostavno prodati onome koji više plati). Ali to je (relativno) manji problem, dugoročno. Pravi dugoročni problem je u nerazumjevanju ekonomije: Svaki domaći proizvođač je ujedno i lokalni kupac, a što je manje proizvođača - manje je i kupaca........ i tu puca lokalna ekonomija kada se uništava domaća proizvodnja. Kupovali bi i oni koji ne proizvode, ali oni nemaju sa čime kupiti. I kada se sjetimo da su upravo domaći trgovci uništili domaće proizvođače (to jest svoje kupce) - jer su 'vani mogli nabaviti jeftinije', a politika je sve to amenovala i nakon 20-30 godina takve politike - evo nas u problemu: domaći kupci nemaju više love za ono što je na polici dućana. Sve je manje onih koji rade, isplaćuju plaće i plaćaju doprinose - a sve je veći broj onih koji primaju neko socijalno davanje iz državne kase. Ne tako davno to se zvalo 'odražvanje socijalnog mira' (čitaj: 'sve radim samo da me ponovno izaberu'). I da, poticaji svima, svemu i svakome dio su tog sveobuhvatnog programa čuvanja 'socijalnog mira'.Više me zabrinjava činjenica što piše da zatvorimo granice da nebi za tjedan dana imali što jesti...
Ono što me bode u oči je ta samodostatnost o kojoj se teoritizora naveliko i naširoko,a tjedan dana hrane je sve samo ne samodostatnost.
Glupost je da smo u mlijeku na 45-50%,u mesu čak i manje,svinje nikad skuplje,a sve ih manje ima..i da ne nabrajam dalje..što god proizvodili,imamo za tjedan dana,što dalje?