• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
389
Meni sad stigla odluka o odobrenom iznosu za sušu. Pod rubrikom ruralni razvoj,odluke. Trebam potvrditi da pristajem na iznos. Valjda bude uskoro i za to isplata..?

jb0344

Član
Tu od
6 Velj 2023
Poruka
59
Meni sad stigla odluka o odobrenom iznosu za sušu. Pod rubrikom ruralni razvoj,odluke. Trebam potvrditi da pristajem na iznos. Valjda bude uskoro i za to isplata..?
Napisano da bude ovaj i iduci tjedan.. koliko vam je odobreno ?

Slavonac1

Aktivni član
Tu od
6 Stu 2016
Poruka
330
Na koji iznos ti je odluka najmanji ili više?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,929

Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.

Axial

Novi član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
28
Oprostite ali vise mi je pun lonac hvatača poticaja i 'eko opg-va'.
Svaka čast do neba koji istinski to rade.
Da sam ministar uveo bi reda samo tako🤣💪
Eko OPGove je stvorila politika. Nisu ti ljudi sami sebi pisali i izglasavali te zakone.

#Pajdaš

Aktivni član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
115

Moram da pitam.
Koliko Vas je gospodo tu stvarnih poljoprivrednika, naravno i da Vam je to primarna djelatnost ili samo čekate poticaje.
primarna djelatnost al ne cekam poticaje...tko ne vjeruje mogu i pokazat koliko sam zadnje 4g prijavljivao samo poticaja (cca 1/3 od ukupne povrsine koju zapravo radim...)...tko se je kod nas uzdao u poticaje ti su prvi propali i propadaju...
meni je covjek koji radi u agenciji prosle godine, mislim u listopadu, rekao da nas samo oko 12tisuca ima samozaposlenih, tj da nam je to primarna djelatnost od tadasnjih cca 160tisuca opg-a
a o prosjecnoj starosti nositelja opg-a bolje da ne pisem hahah...

Neretva

Član
Tu od
24 Svi 2019
Poruka
53
primarna djelatnost al ne cekam poticaje...tko ne vjeruje mogu i pokazat koliko sam zadnje 4g prijavljivao samo poticaja (cca 1/3 od ukupne povrsine koju zapravo radim...)...tko se je kod nas uzdao u poticaje ti su prvi propali i propadaju...
meni je covjek koji radi u agenciji prosle godine, mislim u listopadu, rekao da nas samo oko 12tisuca ima samozaposlenih, tj da nam je to primarna djelatnost od tadasnjih cca 160tisuca opg-a
a o prosjecnoj starosti nositelja opg-a bolje da ne pisem hahah...
U OPG u otac i sin, otac umirovljenik a sin plaća doprinose, natječaj za državnu zemlju koja se već nalazi u opg u, ugovor o zakupu glasi na oca, ako se otac(kao nositelj opga) natječe ima npr 100bodova,ako se sin(također kao nositelj tog istog opga u kojem je član ) mladi poljoprivrednik koji plaća doprinose natječe ima 98bodova,tj ima bodova kao svaki mladi poljoprivrednik koji se javi na tu česticu , nije važno što je on bio član tog opga koji je uredno plaćao zakup i doprinose, ali ako otac umre sin ima prvenstvo zakupa, kod nas u Neretvi još čovjek ima zemlju i ugovor a umro npr prije 7-8godina, uglavnom ništa nije normalno, mladi bi htjeli radit a politika im ne da zemlju, to nisu državni natječaji za državnu zemlju već općine i gradovi raspisuje natječaj za državnu zemlju i nakon prijave 80% poljoprivrednika ima isti broj bodova onda oni podijele svojima, kod nas na istoj adresi ima 3-7 opga, majka, čača, sestra, sin,baba, did, neki su probali i na čuku otvoriti ali nije moglo, a ova vinogorja Komarna sve državna zemlja ugovori na 50god, turizam, pogled na peljeski most, a ima ih koji Sade lozu na mrkenti, brodice od 7metara vezane za lozu, cementirana obala, svi ti su HDZovi primarni poljoprivrednici, Hrvatski branitelji koji svi zajedno nemaju 1dan rata, ovo što sam napisao odnosi se na Opuzen

Najnoviji postovi

Na vrh