i ja smatram tako! 90% problema u državi u svim sektorima su upravo rezultat zapošljavanja preko veze! Birači biraju tako jer im odgovara, a zašto, vrlo jednostavno, svi bi da su u situaciji ili na položaju postupali kao ovi koji već jesu, pa biraju i dalje jer eto nadaju se dat ću ti glas, ti ćeš mene, djecu itd zaposlit, ugurati negdje, pogurat ćeš me na fondovima, imat ću prednost kod dodjele državne zemlje itd!
Kakav narod takva vlast, uvik bilo i bit će!! Njih 95% bi nešto ispod stola...
Evo npr kolega preuzeo OPG od oca koji je bio u sustavu PDV-a, i fino piše u zahtjevu da je u sustavu pdv-a i netko u poreznoj il mirovinskom, nemam pojma ni ja ga 'obračunao' kao valjda paušalistu, tj plaća doprinose manje nego što je za nositelja opg-a, mislim duplo manje, kao da je član plaća, mislim da je rekao 150e mjesečno, a trebao bi kao nositelj plaćat puno više, cca 350e mislim da sam zadnje platio. I sad čovjek ima čitav niz problema, to traje tj rješava se mislim od kolovoza prošle godine. Nedavno je saznao da nije jedini s tim problemom, ima ih više, znači očito gospođa/gospodin koji to radi ne zna radit svoj posao i s obzirom da je to državna firma, znamo svi kako se tamo zapošljavaš, zadnje što se gleda su tvoje stručne kompetencije!
Rekao sam još davno da treba uvesti 'kazne' za ne odlazak na izbore, uostalom to je tvoja građanska dužnost! Neke države su to riješile tako što su uvele npr, nemaš pravo na to i to ako nisi izašao na izbore!