• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
617
Komotno možeš odlučiti neplatiti struju - a ovi te isto tako komotno mogu isključiti sa mreže. Ako imaš moderni digitalni sat za struju - ne moraju niti dolaziti k tebi doma, da te isključe. Naravno da ćeš ti platiti sve troškove vezane na isključenje i ponovno uključenje u mrežu, kao da su se morali penjati na banderu ispred tvoje kuće.
Možemo i mi političare natjerati na promjenu, samo treba birati druge. Pa kada ti drugi ne zadovolje - opet birati nekog trećeg. Jednom će valda naići netko tko neće vladati laganjem i muljanjem, nego će krenuti od istine (kolikogod ona bila gorka). To je jedini put u bolje sutra koji je održiv.

nisamja

Iskusan lik
Tu od
15 Stu 2018
Poruka
643
Ako netko zna, nek mi pojasni, što su ta famozna " odobravanja" ? Nemojte mi samo reči,da to netko " ručno provjerava" - ovaj OPG ima kontrolu, ovaj nema, ovome se crveni...
U današnje vrijeme,kad postoji bar kod i instant plačanje? Koje su doduše **ebali s ovim e- računima totalno...ali to nema veze sa isplatom poticaja ...

MinskoPolje

Novi član
Tu od
13 Ožu 2026
Poruka
8
Ako netko zna, nek mi pojasni, što su ta famozna " odobravanja" ? Nemojte mi samo reči,da to netko " ručno provjerava" - ovaj OPG ima kontrolu, ovaj nema, ovome se crveni...
U današnje vrijeme,kad postoji bar kod i instant plačanje? Koje su doduše **ebali s ovim e- računima totalno...ali to nema veze sa isplatom poticaja ...
Svaka Arkod parcela koja nije zelena se mora "rucno" provjeriti, prvo provjeravaju satelitske slike pa onda granice parcela i sto nekih sitnih kriterija koji ovise o tome što je netko prijavio.. Proces se zakomplicira ako je netko imao kontrolu na terenu ili nekakvu drugu prijavu, jer se to po par puta onda mora provjeriti..

zagi0

Član
Tu od
17 Lis 2024
Poruka
34
Svi strajkaju, sindikati ovakvi i onakvi a mi seljaci sutimo tako da je nama dobro, bar tako oni misle. Na kraju svi ti koji strajkaju neki ***** i dobe. Mi smo zadovoljni. Realno, mali, njima svejedno jer ne dobe nista do malo, a ovim velikima je ocito dobro. Zacaran krug koji polako ali sigurno unistava male. Ljudi moji prijw si na svakom cosku imao kravu, svaka obitelj ju je imala i njome se othranjivala. Sad kad zelis kupiti kravu za malo domacinstvo moras proc pola Hrvatske da bi ju naso. Ali vracamo se na onaj pocetak, njima je dobro, a ocito onda i nama. Svake godine ista prica. Ukinut jebene poticaje i sve te kurce, palce koje treba voditi. Nista nam ne treba samo nas pustite da zivimo i nicem se ne nadamo. Ja garantiram da bi tada bilo i vise stoke, i vise poljoprivrednih proizvoda.

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
682
Evo sad mi se napokon javila gospođa za klopke. Kaže to vam je u tijeku, ako idući tjedan ne dobijete onda zovite

Travica

Dobro znana faca
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
344
Ovo je
A moj Livaja to si ti znao i prije nje,,,,"ako idući tjedan ne dobijete javite se" pa to i nama što nemamo klopke osim njih klopki kažu svaki tjedan!!!!!

Posljednje uređivanje od moderatora:

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
254
Svi strajkaju, sindikati ovakvi i onakvi a mi seljaci sutimo tako da je nama dobro, bar tako oni misle. Na kraju svi ti koji strajkaju neki ***** i dobe. Mi smo zadovoljni. Realno, mali, njima svejedno jer ne dobe nista do malo, a ovim velikima je ocito dobro. Zacaran krug koji polako ali sigurno unistava male. Ljudi moji prijw si na svakom cosku imao kravu, svaka obitelj ju je imala i njome se othranjivala. Sad kad zelis kupiti kravu za malo domacinstvo moras proc pola Hrvatske da bi ju naso. Ali vracamo se na onaj pocetak, njima je dobro, a ocito onda i nama. Svake godine ista prica. Ukinut jebene poticaje i sve te kurce, palce koje treba voditi. Nista nam ne treba samo nas pustite da zivimo i nicem se ne nadamo. Ja garantiram da bi tada bilo i vise stoke, i vise poljoprivrednih proizvoda.
Malima je 'svejedno' jer je velika većina zaposlena negdje dalje i poljoprivreda im je postala samo 'hobi' tj presjekli su da od toga ne mogu više živjeti..
A drugo, kad su bili prosvjedi 99% su učesnici prosvjeda bili ti 'mali' do max 50-60ha, većinom 3/4 su kolege koje rade 20-30ha...Od toliko prosvjeda nikad nisam doživio da je netko sa 100+ ha istjerao svoj traktor na cestu...
E sad kad je malima postalo 'svejedno' veliki su izgubili 'svoje topovsko meso' tj one koji će se boriti na cesti za sebe i za njih.
Sami sebi smo skakali u stomak godinama i dizali cijene zakupa, jer eto 'samo meni daj nikom drugom ne treba' a bar je to dio troškova na koji možemo tj mogli smo uticati!!
I sad je takvo ponašanje stiglo na naplatu 🤷‍♂️
Što bi rekli ljudi karma. E sad kad je svima voda do grla, posebno velikima sad nas trebaju :sneaky:
Ovdje veliki opg-ovci, ne prođe tjedan skoro ni dan da ne zovu ili zaustavljaju na ulici kad ćemo neke prosvjede organizirat, idemo blokirat ceste granice blabla jer ovako više ne ide dalje, posebno sad kako su gnojiva poskupila.
10 OPG-a koji zajedno rade 250ha je 100x jače od jednog koji radi 250ha!!!
Država tj vlast je to vidila davnih dana, provela najprovjereniju metodu gledano kroz povijest, onu 'Zavadi pa vladaj', ljudi naivni i pohlepni, navukli ih, prihvatili to i sad lega snosi posljedice, tj sad svi snosimo posljedice...
I da budu prosvjedi, neću ni bicikl istjerati a kamoli traktor! Meni je dobro, tj prezadovoljan sam što se tiče zarade na opg-u. Prilagodio sam se i ide odlično. Krajem godine proširujem još jednu djelatnost na OPG-u, bit će još više posla, i više profita pa će biti potrebe za još jednog radnika! :)

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
319
Malima je 'svejedno' jer je velika većina zaposlena negdje dalje i poljoprivreda im je postala samo 'hobi' tj presjekli su da od toga ne mogu više živjeti..
A drugo, kad su bili prosvjedi 99% su učesnici prosvjeda bili ti 'mali' do max 50-60ha....
Slažem se kolega,
Institucije su odradile vrhunski posao za nekoga...

Prvo su iništili sve one koji su nešto proizvodili za krajnjeg potrošaća, povrtlare, stočare,male predađivače,

Problem je što možeš biti ozbiljan povrtlar ili stočar sa 10 ili 20 ha, a ratar ne možeš
I onda takvih može biti 50 u jednom selu, a ratara 2-3 velika i gotovo.

Ratare su puštali godinama da se uljuljaju.
E sad kad je i ratarstvo pred kolapsom, sad je kasno za prebacit se na nešto drugo, ne znaju, a budimo realni nisu ni navikli na neki posao...jedno je sjedit u novom traktoru na radni dan, a nešto drugo na Božić muzit kravu i odma pravit sir taj dan...

Sad bi ti veliki ratari da se svi mi za njih pokrenemo,da nešto napravimo,bla bla

E nije mi drago,ali gospodo bolilo je i vas nešto za mene kad je mlijeko bilo ispod 2 kune, a junad 13 kuna.
13 kila pšenice je bilo kila junetine, a sad treba 40 kila za kilu.

E sad ne ovisimo samo mi mali o poticaju nego svi, a njega je sve manje
i bojim se da je kasno da se nešto poduzme

Case4220

Iskusan lik
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
501
Al ako je poticaj jedina zarada i samo to čekaš pa onda zatvarat opg i gas u firmu na posao.... Al stalno cjele godine se taj hebeni poticaj spominje ... A kad treba nešta pobunit se nitko niš... Da tako pišete ministru svaki dan komentare i poruke kao ovdje možda bi nas netko i doživio... Al naj lakše je kad je, gdje je, sramota al po forumu kojeg čita jako malo broj ljudi... Država nam i je takva kad je 95% Vas poljoprivrednika nepošteno i da vam se pruži prilika zaje*ali bi nekog za nešto ili bi prešli u hdz ili neku drugu stranku kad bi vam de ponudila tabla zemlje... Kakav narod takva i država. Amen.

bilogora

Dobro znana faca
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
357
Nije stvar u čekanju poticaja, stvar je u tome da kalkuliras cijenu proizvoda s poticajem proizvod prodaš a razlike nema. Poslovni plan je jasno definiran ulaz izlaz a kad ulaz šteka onda nemozes ispostovat dobavljce u mjeri planiranja i to ti je tak u cijelom svijetu. Da poticaja nema poslovni plan bi bio drugačiji

mmpoljo

Aktivni član
Tu od
5 Velj 2023
Poruka
211
u konačnici nema koristi ni buniti se... trebalo bi neku poljoprivrednu stranku ubacit u sabor, pa makar 2 mjesta, ali da su bitni žetončići... vrata državne riznice bi se brzo otvorila, gradili bi se OPG kulturni centri, svašta nešto bi bilo

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,986
Još samo fali poljoprivredna stranka. U RH je registrirano preko 170 političkih stranaka na 3,5 milijuna ljudi. To je kao da u Berlin smjestite 170 stranaka. Berlin ima stanovnika otprilike kao Hrvatska. Da čovjek ne povjeruje, ali takav smo mi truljavi narod. Nama ovakvima kakvi jesmo ne pomogne nitko. I zato je bolje da čkomimo i delamo. Dok ide ide.
Ideja je inače dobra. Jedan ili dva glasa u Saboru prodaju se pod suho zlato. Samo se treba popiti kavica i sve se da dogovoriti. Zna se gdje su pare i tko njima upravlja.

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
254
Slažem se kolega,
Institucije su odradile vrhunski posao za nekoga...

Prvo su iništili sve one koji su nešto proizvodili za krajnjeg potrošaća, povrtlare, stočare,male predađivače,

Problem je što možeš biti ozbiljan povrtlar ili stočar sa 10 ili 20 ha, a ratar ne možeš
I onda takvih može biti 50 u jednom selu, a ratara 2-3 velika i gotovo.

Ratare su puštali godinama da se uljuljaju.
E sad kad je i ratarstvo pred kolapsom, sad je kasno za prebacit se na nešto drugo, ne znaju, a budimo realni nisu ni navikli na neki posao...jedno je sjedit u novom traktoru na radni dan, a nešto drugo na Božić muzit kravu i odma pravit sir taj dan...

Sad bi ti veliki ratari da se svi mi za njih pokrenemo,da nešto napravimo,bla bla

E nije mi drago,ali gospodo bolilo je i vas nešto za mene kad je mlijeko bilo ispod 2 kune, a junad 13 kuna.
13 kila pšenice je bilo kila junetine, a sad treba 40 kila za kilu.

E sad ne ovisimo samo mi mali o poticaju nego svi, a njega je sve manje
i bojim se da je kasno da se nešto poduzme
Lagano su ih navukli, pa sad plešu kako vlast svira dok im daje na kapaljku..A sad je lakše kontrolirati tog jednog velikog sa 250ha nego njih 10 tako da im preostaje samo ''šuti, trpi, duraj''...
To se slažem, velika većina nije navikla na takav neki posao gdje treba zasući rukave...
Ja ne ovisim :)
Al ako je poticaj jedina zarada i samo to čekaš pa onda zatvarat opg i gas u firmu na posao.... Al stalno cjele godine se taj hebeni poticaj spominje ... A kad treba nešta pobunit se nitko niš... Da tako pišete ministru svaki dan komentare i poruke kao ovdje možda bi nas netko i doživio... Al naj lakše je kad je, gdje je, sramota al po forumu kojeg čita jako malo broj ljudi... Država nam i je takva kad je 95% Vas poljoprivrednika nepošteno i da vam se pruži prilika zaje*ali bi nekog za nešto ili bi prešli u hdz ili neku drugu stranku kad bi vam de ponudila tabla zemlje... Kakav narod takva i država. Amen.
Slažem se kolega, ako je poticaj jedina zarada smatram da ovaj posao onda nije za tu osobu!
Ja se više ne bunim..Bunio sam se dosad dovoljno na prosvjedima na kojima sam bio, na jednima sam bio već sa 17g ;)
Čak me je jedan kolega s ovog foruma prepoznao tko sam, jer jbg ostale su mi te neke poštapalice iz mlađih dana dok se prosvjedovalo npr ova 'Zavadi pa vladaj' pa su mi tad pojedini kolege na prosvjedima pričale kao šta ti balavac znaš, mislim da se sad često sjete tih mojih riječi i drugih izjava na prosvjedima u mojim mlađim danima...
Tad sam jednoj gospođi rekao kad je bacila ciglu na traktor jer su ceste bile zatvorene pa nije mogla proći, da mi tu koji smo na cesti prosvjedujemo najmanje zbog sebe, nego prosvjedujemo da ja, ona, njezina djeca jednog dana ne bi morali ići van države raditi. 2019. nažalost gospođa morala spakovati kofere i napustiti Hrvacku s obitelji kao i velika većina :/
No na kraju je nažalost ispalo da su pojedinci na cesti prosvjedovali samo zbog svojih interesa...tako da, ja na prosvjede više nikad ne idem! Kad bi se promijenio mentalitet ljudi išao bih ali teško da će se to kod nas ikad promijeniti!

A ovo boldano kao da je izašlo iz mojih usta :)
Zbog toga smatram da prosvjedi kod nas neće ništa pokrenuti na bolje, samo će biti još jedna prilika pojedincima da uzmu još jer kako kažeš kakav narod takva vlast tj država!

hajduk

Iskusan lik
Tu od
19 Velj 2018
Poruka
682
Jedini poticaj koji ima svrhu i koji bi triba biti i jedini je ispravan je proizvodno vezana potpora. Nju su maximalno smanjili i zadnju ju isplaćuju. Bitno je da plaćaju trake, ptice kosca i škarambeže, to je osnova poljoprivrede za neznalice koji side u Briselu i donose zakone.

Na vrh