• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,245
Nije problem tko je šta potpisao,nego je problem što se mi moramo rokova držati ko pijan plota,dok to isto za njih ne vrijedi.
Razlog zbog kojega oni kasne me ne zanimaju,ali to kašnjenje direktno ili indirektno ima utjecaj na poslovanje OPGa,a puni su mediji vijesti da se trgaju od posla i isplaćuju milijune i brinu za poljoprivrednike.
E tu je problem.
U par dana poskupilo gorivo,gnojivo,a sve se to moglo izbjeći isplatom potpora na vrijeme.
A kad si sad razmislim možda je to i namjera..

TaraOpgTara

Član
Tu od
12 Lip 2025
Poruka
53
Kakva njihova dobra volja,pa to je naš novac na koji imamo pravo..Svašta..I mi od toga živimo,ja osobno imam malo dijete i živimo isključivo od toga jer nemogu raditi jer sam potpuno sama s djetetom,i to mi je jedini izvor prihoda..Ali eto,bitno da su oni obećali do Uskrsa,a sad se već priča o 30.6. Nije u redu,naravno da su ljudi ljuti..Mi moramo sve u rokovima platiti. Na ovakav način sve najbolje prodati i ne raditi zemlju jer mi se moramo držati svih pravila a oni ne..Prave nas budalama..Prije koju godinu točno se znalo kad sjeda poticaj..11mj,2mj i 6mj..Nije bilo možda hoće,možda neće.

luka

Dobro znana faca
Tu od
3 Velj 2014
Poruka
431
Ljudi ali opet ne kuzite vrijeme za poticaj je do 30.6 a to da oni obecaju ili vele da bude nesto prije, Boze moj politicari su, LAZU to im je posao

A gledaj Tara i nama ostalima je to jedini prihod, i mi ostali imamo i karcinome i ukucane koji nisu dobro i sami se borimo sa svime. Budi sigurna u nesto, uvijek je nekako i bude dobro 🙂 budu i losa vremena prosla 🙂 jednom mora doci sunce😇

Travica

Dobro znana faca
Tu od
26 Tra 2023
Poruka
350
Bit će tako još koji mjesec,,,,do Uskrsa se nećemo nakupit eura od mjera živi bili pa vidili

TaraOpgTara

Član
Tu od
12 Lip 2025
Poruka
53
Pa za sušu ako se ne varam za 2024 godinu je bila isplata 12 mjesec 2025.Ako cemo po tome onda nista do bozica za 2025😂
Da za sušu 2024 je meni pred kraj 12mj sjelo i to je bila ta zadnja uplata..Ma sad će oni kad krenu do kraja tjedna svima nama dati... Samo neznam što 😅

gelema4

Aktivni član
Tu od
23 Sij 2020
Poruka
72
Odgovoreno mi je iz agencije da isplata za ekološku proizvodnju počinje do kraja tjedna.Za poravnavanja i eko sheme ne znaju datum..

john deere 6920s

Novi član
Tu od
29 Pro 2025
Poruka
15
Pa ako nema eko shema onda se ne treba ni nadati ničemu, jer od tih poravnanja je ostalo vrlo malo tj.mali
%-totak za isplatiti. Ponovno obećanje ludom radovanje, a jesmo jadni..radne srpdnju od nas svi redom i nitko za to ne odgovara

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,439
Dobro večer, oprostite zanima me jeste primjetili po novome u svim dućanima, trgovačkim centrima je označeno od kuda je proizvod? Sve izvana, Hrvatske robe nema, obični luk je iz Srbije. Našega ničega nema. Nije mi jasno čemu onda poticaji, kome se oni dodjeljuju? Kome mi to nešto proizvodimo? Za koga? Kome? Dal samo za svoje obitelji proizvide primaoci poticaja? Ja to nekužim. Dali ko to kontrolira te poticaja kome je kolko čega dodijeljeno. Kolko ko čega proizvodi? Jer po tome nema logike da mi ništa ne proizvodimo. A poticaji se daju. Dali je premalo tih kontrola ili?
Hvala i ugodna večer svima.

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
259
Svatko tko se bavi ovim poslom trebao bi znati unaprijed koliko mu otprilike treba za sljedeću godinu goriva, u proljetnom dijelu sezone itd i tako raspoređivat novac i kupovat a ne čekati zadnji tren i poticaj! -_-
Treba i moj traktor gorivo al treba i moje dijete 'pelene'. Ako znaš unaprijed količinu potrebnu otprilike za sve onda je lakše rasporedit novac, kako na privatan dio i kako na poslovan..
A drugo većina poljoprivrednika i dalje ne zna njihovu 'stvarnu kupovnu moć' pa se upuštaju u sulude investicije pa se događa šta se događa, čeka se poticaj da bi se kupilo gorivo...Ili kad čujem od nekog 'Imam ja to sve u glavi..'' pa se dogodi da je 2 + 2 = 6... Jeje, imaš lega -_-
Bilo je i kod mene loših godina, al jbg izduralo se, biralo se bubam između odlaska na more ili čuvanja tog novca za gorivo, gnojivo itd.
Ako nisi spreman na odricanje onda ovaj posao jednostavno nije za tebe!
Također smatram da bi se financijska pismenost trebala uvesti u obrazovanje kod nas još od 1. razreda srednje škole! Nedavno sam čuo od dugogodišnjih kolega koji se bave ovim poslom (preko 20g) da i dalje misle da ako je iznos računa 100e da je osnovica 75e :oops:

Kako je krenulo ovo ludovanje cijena goriva, ispast će na kraju da sam plaćao jeftinije eurodizel ne tako davno nego neki uskoro plavi dizel...

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh