Kaj se sad odjedanput prenemažemo,sve u čemu nema kemikalija na livade i oranice.Dakle,sve od životinja. I ljudi. Ako u gnojnici ima hormona i ostaloga od lijekova,kaj ih u čistome dreku nema?A od čega se radi peletirano gnojivo?Vidi kineze,ima ih milijardu i pol,a ljudsku kaku RUKAMA još uvijek razmeču pod biljke po oranicama,i vidi kak se množe.A dobar dio te hrane koju oni proizvedu i mi jedemo. A da toga nismo niti svijesni.A jesmo mi postali higijeničari,čistunci i napredni ekolozi.Bem ti napredak i tehnologiju.
Deterđenti-koja galama o otpadnim vodama u kojima ima deterđenata-tu mislim na gnojnicu,ili ono što ispuštamo iz kade nakon kupanja.Veli meni magistar,a nakon magisterija i doktor fitopatolog-S...-kada ti ponestane okvašivača,otrči u kuhinju i uzmi deterđent za suđe,sipaj u špricu i to ti je to.Malo košta,a isto sranje.(kada smo već kod dreka,dopustila sam si i riječ sranje).
Neka me se sada ne hvata za grlo(iliti riječ),naravno da ne mislim kako se ono u čemu ima raznih agresivnih kemikalija može slobodno razljevati bilo kuda,ali nije da sve pod svaku cijenu treba "baciti".Nakon livade polijane gnojnicom,nikakvo drugo mineralno gnojivo joj ne treba.To znamo svi mi koji smo imali kravice-nekada.