• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ivan

• Temu pokrenuo Hurlimann86
  • Datum prvog posta
H

Hurlimann86

Guest
Može dići malčer bez problema i radiš ljepo sa njim , jer neke kose koje imaju gnječilice imaju i više pa se može raditi.

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
Kak je rijeseno dizanje poluga?
Preko izvoda hidraulike iza il na neki drugi nacin?
i kak prebacis na ''plivajuci'' polozaj?
aj nabaci neku sliku iz kabine :mrgreen:
prednji krdan isto se pali na gumb?
:mrgreen:

H

Hurlimann86

Guest
Slike iz kabine.
Vidi se ispod powershifta gdje se pali prednj krdan,a tamo vidiš i one 3 ručice prva do sjedala je pa podizanje i spuštanje, prema napred se diže ,a kad povučeš iza se spušta , a to ti je i plivajući položaj.

skladistar

Član
Tu od
26 Kol 2007
Poruka
492
zahvaljujem

znaci spojeno je na jedan od izvoda hidraulike iza, to inace tak i spajaju, mislio da je korišteno neko drugo riješenje...
velis da kad je rucica prema iza da onda je spušteno i da je u plivajučem položaju.
Pa kaj onda ventil ne druka ulje u drugi izvod koji nije spojen? :scratch :scratch :scratch

i jos jedna stvar... ak imas reverzer kaj pa je na onom srednjem mjenjaču? kornjača i zec? :scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496
Je, na tom su polovičke. Taj mjenjač je malo egzotičan, 30+30 brzina.
Ak nisi primjetil, ima i gumbić na mjenjaču za šaltanje bez pedale kuplunga (ali samo u vožnji, ne za kretanje).

Ručica za vanjski izvod hidraulike na kojem je PH ti ima 4 položaja:
Naprijed - dizanje (kad pustiš ručicu vraća se u neutral)
neutral
natrag - spuštanje (i tad je hidraulika na iberdruk ventilu) - vraća se naprijed u neutral
jako natrag - plivajući položaj (ostaje u tom položaju)

Kad želiš polako spustiti, povlačiš ju lagano natrag, a kad spustiš, povučeš ju skroz natrag.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Veliki nedostatak kaj nema na tipke polovičke,ili ti na istom mjenjaču gdje i brzine,neznam zašto to nisu ubacili :scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496
marko93 kaže:
Veliki nedostatak kaj nema na tipke polovičke,ili ti na istom mjenjaču gdje i brzine,neznam zašto to nisu ubacili :scratch
Nije bilo plaćeno, inače može ;)

H

Hurlimann86

Guest
marko93 kaže:

Bilo bi u njemu ali mi nismo htjeli traktor čekati 3 mj zbog kapitalnih ,a tog je imao pa smo ga uzeli takvog kakav je.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496
Nažalost, dileri pri nama drže uvijek siromašno opremljene traktore, tak da je ovaj tvoj zapravo rijetko dobro opremljen.
Ista priča je i sa TrgoGeom i sa ORO-m odnosno Messisom.

Mi smo na Argona čekali 4 mjeseca jer je bil po narudžbi.

H

Hurlimann86

Guest
Da žalosno je to, a ima i puno stvari još tu pored oni naruće traktor sa ful opremom sve skinu sa njega i onda prodaju dio po dio.
Tako je na tom našem bila uljna kočnica za prikolicu i mi kad smo došli po traktor više je nije bilo skinuli je i stavili na drugi traktor,a bila je plačena na našem i onda smo 2 mj čekali na drugu.
Ali mislim da se u naš može staviti i drugi mjenjač sa tim polovinkama samo ga opet traba spojiti i to mu sve kodirati na komp u traktoru, ali bolje da ostane kako je.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496
Hurlimann86 kaže:
Da žalosno je to, a ima i puno stvari još tu pored oni naruće traktor sa ful opremom sve skinu sa njega i onda prodaju dio po dio.
Tako je na tom našem bila uljna kočnica za prikolicu i mi kad smo došli po traktor više je nije bilo skinuli je i stavili na drugi traktor,a bila je plačena na našem i onda smo 2 mj čekali na drugu.
Ali mislim da se u naš može staviti i drugi mjenjač sa tim polovinkama samo ga opet traba spojiti i to mu sve kodirati na komp u traktoru, ali bolje da ostane kako je.
Može se sve ali se ne isplati. Nisam siguran, no mislim da je zvono drugačije, jer tvoj ima lamelni kuplung, a powershift je u istom zvonu.
Taj traktor ima izuzetno dobar raspored brzina i motor sa overboostom, pa mu nedostatak powershifta i nije neka mana.

H

Hurlimann86

Guest
Ma ne žalimo se, u početku je bilo problem malo sa senzorima koji su se palili i tako jer je bio prvi sa nekom novom ele, ali sad je dobro.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Polovičke na gumb su tek "fora" kad ih imaš,kad ih nemaš ko ni ja na svom hurliju večinom sve radim u zecu...Ta stvar se mi jako dopada na Claasu,oranje,baliranje,vožnja na silažu,ma u svim poslovima..veliik + za Claas :D

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,496
Marko, koliko puta mijenja brzine na gumbe: dvaput (polovičke) ili triput (tak ima SAME, Agroshift).
Na Same-u ti je direktna-polovica i brzina niže (približno).
Znači, recimo treća direktna (HI)-treća raspolovljena (LO)-druga direktna (DOWN).
Brzine se preklapaju, pa zapravo nema 45+45 brzina, već praktički 30+30 (po brzinama gibanja).
No, netrebaš šaltati s kuplungom brzinu niže.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dvaput samo mjenjam,zec-kornjača...
Prednost toga je kaj ne treba kuplung tiskat..Kod oranja kad je malo teža zemlja stisnem u kornjaču kad prođem dalje stisnem zec i nema stajanja,isto kod baliranja kad počnem punit balu idem brže kad je skorom puna stisnem kornjaču da uspori i bolje nabije balu...Meni jako praktična stvar..Isto imam i na MF-u,samo tamo zovem multipower..

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
au au šta je to močvara pa kud te voda nosi ići vozit gnoj , kak te mtz služi vidim s njm u teže poslove

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
pa di ćeš u tu vodu i to još s gnojem????

H

Hurlimann86

Guest
au au šta je to močvara pa kud te voda nosi ići vozit gnoj , kak te mtz služi vidim s njm u teže poslove

MI svaki dan imamo jednu prikolicu gnoja pa svaki dan odvezemo jednu na njivu i tako polako vozimo kad navozimo njivu do kraja sljedi oranje, jer iz štaše čistimo direkt na prikolicu gnoj što se vidi na prikolici da nije pravi masni gnoj da je onaj još bi gore bilo.
Rus služi dobro nije bilo večih problema s njim do sad tako da sve u redu.

Na vrh