Da bi topio snjeg da ti se ne lovi za foliju moraš imat minimum 20 stupnjeva celzijusa unutar objekta.Zagrijat od 0 do 20 stupnjeva traje, a recimo od -10 do +20 još bolje.pa onda skužiš da si kupio sranje od termogena pa niti nemožeš zagrijat +30 stupnjeva.Što imaš većega to ti je problem veći(naravno mislim na plastenik) , a ako imaš maloga onda češ vjerovatno biti uspješan (opet plastenik). i sad ja tebe pitam šta je bolje imat malog ili velikog?Jel bi pomoglo da se lozi vatra i grije dok snijeg pada? Tada se ne bi trebalo skupljati snijega?
ja ih znam izrađivat -to je recimo kakvo takvo znanje. a rastavljat bi trebao znat svako , Daj malo podataka ..jel neka renomirana firma u pitanju ili nešto drugo , ja sad predpostavljam da bi ti kupio plastenik pa se raspituješ dal je to problem rastavit ?Meni bi sve bilo jednostavno osim ako je nešto ubetonirano ...s tim se nebi zajebavao nego bi taj dio kupovao novi i kod sebe ponovno betonirao.ali može se i sve vadit van iz zemlje pa razbijat macolom.Isto tako me stara folija nebi zanimala nego bi si kupio ganc novu.Kovačić plastenici zabijaju sidra i 1 metar duboko ...treba vidjet kako to najlakše čupat ili nazvat firmu i pitat .Iz koliko se komada sastoji luk? ili je vareni iz jednog komada (to je problem prevest)Pozdrav, da li možda ovdje netko ima iskustva u rastavljanju plastenika, znači od skidanja folije pa skroz rastavljanja konstrukcije, ili možda znate nekoga oko okolice Ivanić Grada?
Hvala
Hvala na odgovoru, ma odustao od svega, da betonirano je trebalo je sve otkopati i razbijati, previše toga bager, hiltovka... pozdravDa bi topio snjeg da ti se ne lovi za foliju moraš imat minimum 20 stupnjeva celzijusa unutar objekta.Zagrijat od 0 do 20 stupnjeva traje, a recimo od -10 do +20 još bolje.pa onda skužiš da si kupio sranje od termogena pa niti nemožeš zagrijat +30 stupnjeva.Što imaš većega to ti je problem veći(naravno mislim na plastenik) , a ako imaš maloga onda češ vjerovatno biti uspješan (opet plastenik). i sad ja tebe pitam šta je bolje imat malog ili velikog?
ja ih znam izrađivat -to je recimo kakvo takvo znanje. a rastavljat bi trebao znat svako , Daj malo podataka ..jel neka renomirana firma u pitanju ili nešto drugo , ja sad predpostavljam da bi ti kupio plastenik pa se raspituješ dal je to problem rastavit ?Meni bi sve bilo jednostavno osim ako je nešto ubetonirano ...s tim se nebi zajebavao nego bi taj dio kupovao novi i kod sebe ponovno betonirao.ali može se i sve vadit van iz zemlje pa razbijat macolom.Isto tako me stara folija nebi zanimala nego bi si kupio ganc novu.Kovačić plastenici zabijaju sidra i 1 metar duboko ...treba vidjet kako to najlakše čupat ili nazvat firmu i pitat .Iz koliko se komada sastoji luk? ili je vareni iz jednog komada (to je problem prevest)
7 litara na noć ako je temperatura u plusu, ako je u minusu 101 kg peleta otprilike daje 5 kw
1 litra loživog ulja daje 10kw
1 kila plina iz boce daje 11.5 kw
bukva daje 5 kw
hrast daje 4 kw
vrba daje 3 kw po kg
da je tebi dosta 5 kw (kila peleta) na sat, nema logike, samkova računica ti govori da trebaš 70 kw na sat (7 litara lože), a i moje iskustvo nekak nemore prebavit kilu peletica na vuru...
Imate li kakvih slika kako to izgleda jer me zanima grijanje manjeg plastenika za klijanje od 30m2 i razmišljao sam grijanja s filmom ispod kontejnera i grijač na plin, ali nisam siguran kako postaviti te rebraste cijevi i koji grijač trebam za plastenik od 30m2.Dimovodne cijevi su glavna stavka. Uz pomoć plinskog ventilatora na kraju cijevi temperatura izlaznih plinova je na kraju preko 60 stupnjeva. Nemam peć nego je napravljen plamenik koji direktno ide u cijevi koje su dolje posložene na tlu. Taj princip sam prebacio iz klijalista koji već funkcionira 2 godine i u klijalistu površine 25m2 imam konstantnu temperaturu od 30 stupnjeva 24h/7dana idućih cca 100 dana uz potrošnju prosječno kg po satu. S time da je vremensko ubacivanje peleta znaci ne standardno na temperaturu nego na vrijeme.
80 sekundi puž miruje a 3 sekunde radi tako beskonačno.