Z
zakon1
Guest
znači moram vodit knige plačat knjigovođu skupljat račune a pdv si ne mogu vratit ne razumijem a kolko imam porez
mislio sam da si to negdje pročitao, pa podijeli s svima, a ne ovak, rekao mi onaj ili ovaj..Nazvao odjel za gospodarstvo u općini i raspitao se. A ti ako znaš neki članak zakona koji ovo moje osporava, podjeli sa mnom a ja ću otiči do inspektora i pitati ih.
Zašto si se našao uvrijeđen? Uopće me ne zanima dali je netko naš ili njihov, ovdje smo na forumu da razmjenjujemo iskustva i mišljenja, a ako sam te zamolio da svoj post podkrijepiš dokazom nisam te mislio vrijeđat nego zbog toga što ja i vjerojatno još neki s ovog foruma neznaju za to. A što se tiče telefoniranja i razgovora s nekim kog osobno nepoznaš, taj se može predstavit i kao ministar poljoprivrede, zato postoji pisani način i slovo zakona.Nisam ni ovaj ni onaj, niti vaši ni naši. Lijepo sam opisao što sam uradio i koga sam zvao. Svatko može uzeti telefon u ruke i nazvati isto. Gore navedeni link ne spominje doprinose za umirovljenike!
..
ok je to ali imam znači trošak knjigovođe i moram platit porez na dobit a pdv si ne mogu vratiti a ja sam dosta kupovao pa sam imao i povrata, zato bi ja najrađe iz svega izašo ali neznam jel budem imao pravo na poticaje i plavu naftu
morate paziti da vam primanja godišnje ne prijeđu 8o,5oo,oo kuna, jer ste tada automatski obveznik poreza na dohodak.
jel to nešto novo?
:rolleyess:
Dobio i ja 50 kn više zbog e-porezne
nisi morao,mogao si i sam nositi sve te papire,nema toga puno,ako nećeš onda 50kn i sve radi knjigovođa.
ne,ne,ne
nije do toga,dali ces si ti sam nositi ili ce ti oni.
nego u poreznoj vise nista ne zele primiti papirnato,znaci ne zele vidjet papire,nego se sve sad radi preko e-kartice (interneta) ,sto je dodatni posao za knjigovođu,tj. to je tih 50 kn vise.
Mi si sami radimo papire,znaci nemamo knjigovođe,i opet ce nam se mjesecno skidat 50 kuna zbog te e-kartice,znaci Fina ih uzima.
Moras dat 50 kn kako god okrenuo rofl):
Znam ljude kojima nisu na vrijeme proknjižili prebijanje dugova s povratom i blokirali im isplatu poticaja, a nakon prebijanja još bi porezna bila dužna tim istim ljudima..
a neznam onda,ja imam fiskalizaciju u kafiću,imam tri obrta i svi mi spojeni preko jedne blagajne i jednog programa fiskal pa možda bi ja za cijenu koju već plaćam mogao i to,neznam šta je mislila,nisam puno pitao,i plaćam 70 a ne 50kn. plaćam vezu sa poreznom,fini plaćam za licencu,i još im nije dosta joj joj. sad ću morati na ljeto i fiskalizirati račune kad prodam robu na štandu pred kućom.