• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IZLAZAK IZ SUSTAVA PDVa

Z

zakon1

Guest
znači moram vodit knige plačat knjigovođu skupljat račune a pdv si ne mogu vratit ne razumijem a kolko imam porez

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
Pdv ne odbijate niti ga uračunavate na izlaznim računima. porez na dohodak se, kao i do sada, izračunava na kraju poslovne godine, ovisno o dohotku kojeg ostvarite; dakle, kad se od primitaka odbiju izdaci, uračunata amortizacija i osobni odbici. jedino što dobijete u tom slučaju jest da se riješite obveze pdv-a idućih 5 god.

Z

zakon1

Guest
ok je to ali imam znači trošak knjigovođe i moram platit porez na dobit a pdv si ne mogu vratiti a ja sam dosta kupovao pa sam imao i povrata, zato bi ja najrađe iz svega izašo ali neznam jel budem imao pravo na poticaje i plavu naftu

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Posljednje uređivanje:

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Nisam ni ovaj ni onaj, niti vaši ni naši. Lijepo sam opisao što sam uradio i koga sam zvao. Svatko može uzeti telefon u ruke i nazvati isto. Gore navedeni link ne spominje doprinose za umirovljenike!

Jdnostavno!
Ukoliko sumnjate da ćete imati prihode preko 230.000 kn, a sigurni ste da nećete imati ulaganja oko 280.000 kn da prelamte PDV bolje je ne biti u sustavu. Normalno ako niste pod prisilom ulaska zbog veličin poticaja. Plava nafta i poticaji nisu uvjetovani ulaskom u ssutav PDV. Jer vas tko pitao kad prijavljujete poticaj da li ste u sustavu PDV z apar hktara površine ili nekoliko krava? Ukoliko bi poticaji išli po predanoj tonaži e tu bi država mogla nametnuti malo više pravila igre, no dotad...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nisam ni ovaj ni onaj, niti vaši ni naši. Lijepo sam opisao što sam uradio i koga sam zvao. Svatko može uzeti telefon u ruke i nazvati isto. Gore navedeni link ne spominje doprinose za umirovljenike!
..
Zašto si se našao uvrijeđen? Uopće me ne zanima dali je netko naš ili njihov, ovdje smo na forumu da razmjenjujemo iskustva i mišljenja, a ako sam te zamolio da svoj post podkrijepiš dokazom nisam te mislio vrijeđat nego zbog toga što ja i vjerojatno još neki s ovog foruma neznaju za to. A što se tiče telefoniranja i razgovora s nekim kog osobno nepoznaš, taj se može predstavit i kao ministar poljoprivrede, zato postoji pisani način i slovo zakona.
lijep pozdrav.

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
ok je to ali imam znači trošak knjigovođe i moram platit porez na dobit a pdv si ne mogu vratiti a ja sam dosta kupovao pa sam imao i povrata, zato bi ja najrađe iz svega izašo ali neznam jel budem imao pravo na poticaje i plavu naftu

Razgovarajte s knjigovođom koja je za vas najbolja opcija, ako nemate velike prihode, a kažete da ste puno kupovali, znači da imate velike i rashode, onda s porezom na dohodak ne bi trebalo biti problema.
ako odjavljujete djelatnost, radit će vam korekciju dugotrajne imovine, što će vam povećati obvezu poreza na dohodak. pošto ste u sustavu tek godinu dana, imovina se nije amortizirala i ta stavka neće biti zanemariva. osim toga, ako ponovno otvarate opg, morate paziti da vam primanja godišnje ne prijeđu 8o,5oo,oo kuna, jer ste tada automatski obveznik poreza na dohodak.
što se tiče poticaja, tko, pod kojim uvjetima i kada će ih dobiti, mislim da to nitko od nas ne može znati, sve mi se čini da će svim silama nastojati da korisnika bude sve manje.
za plavu naftu, koliko mi je poznato, morate imati otvoren opg.

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
jel to nešto novo?

:rolleyess:

da, i to je novost od 01.01. a odnosi se samo na poljoprivrednike. ne smije se prijeći 35% od propisanog praga za ulazak u PDV, a to je 80.500,oo kuna

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Danas me obradovao knjigovođa,50 kuna mjesečno skuplje radi nekog slanja u poreznu u mail izdanju,sve plačanje gotovinom mora ići virmanskom uplatom a to nam znači da i mi budemo osjetili u skoroj budučnosti čari fiskalizacije(J..O JU ONAJ KO JU IZMISLI),mislim osjetit če oni koji prežive

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
danas otišao do poreznog referenta da vidim dali su što prebili duga sa povratom pdv a,koji su to birokrati,imao sam ovrhu na 10 tisuć i 200 kn,od toga pdv 2500,povrat je bio 3200 i pazi sad lopine ovih 700kn resto oni nisu uplatili ni na jednu stavku po dugu nego čeka iduče knjiženje,tako sam otišao u banku uplatio razliku pa nek Fina raspodjeli na ostatak,obečao sam sebi da ču im ove godine krvi se napiti ,ma nema šanse da im pošteno radim a od iduče godine se pozdravljamo sa njihovim pljačkanjem,uf križam sitno i smišljam gadine:icon_anal::icon_anal:

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
Znam ljude kojima nisu na vrijeme proknjižili prebijanje dugova s povratom i blokirali im isplatu poticaja, a nakon prebijanja još bi porezna bila dužna tim istim ljudima..

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Dobio i ja 50 kn više zbog e-porezne :)

nisi morao,mogao si i sam nositi sve te papire,nema toga puno,ako nećeš onda 50kn i sve radi knjigovođa.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
nisi morao,mogao si i sam nositi sve te papire,nema toga puno,ako nećeš onda 50kn i sve radi knjigovođa.

ne,ne,ne
nije do toga,dali ces si ti sam nositi ili ce ti oni.
nego u poreznoj vise nista ne zele primiti papirnato,znaci ne zele vidjet papire,nego se sve sad radi preko e-kartice (interneta) .
edit: i tih 50 kn ne uzima knjigovođa nego FINA,jer sve ide preko nje.

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
ne,ne,ne
nije do toga,dali ces si ti sam nositi ili ce ti oni.
nego u poreznoj vise nista ne zele primiti papirnato,znaci ne zele vidjet papire,nego se sve sad radi preko e-kartice (interneta) ,sto je dodatni posao za knjigovođu,tj. to je tih 50 kn vise.

jasno,ali to možeš i sam,mene je pitala hoću li platiti ili ću sam.

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Mi si sami radimo papire,znaci nemamo knjigovođe,i opet ce nam se mjesecno skidat 50 kuna zbog te e-kartice,znaci Fina ih uzima.
Moras dat 50 kn kako god okrenuo :(rofl):

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Mi si sami radimo papire,znaci nemamo knjigovođe,i opet ce nam se mjesecno skidat 50 kuna zbog te e-kartice,znaci Fina ih uzima.
Moras dat 50 kn kako god okrenuo :(rofl):

a neznam onda,ja imam fiskalizaciju u kafiću,imam tri obrta i svi mi spojeni preko jedne blagajne i jednog programa fiskal pa možda bi ja za cijenu koju već plaćam mogao i to,neznam šta je mislila,nisam puno pitao,i plaćam 70 a ne 50kn. plaćam vezu sa poreznom,fini plaćam za licencu,i još im nije dosta joj joj. sad ću morati na ljeto i fiskalizirati račune kad prodam robu na štandu pred kućom.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Znam ljude kojima nisu na vrijeme proknjižili prebijanje dugova s povratom i blokirali im isplatu poticaja, a nakon prebijanja još bi porezna bila dužna tim istim ljudima..

znam ih i ja,,ma grozno sta rade,,

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
a neznam onda,ja imam fiskalizaciju u kafiću,imam tri obrta i svi mi spojeni preko jedne blagajne i jednog programa fiskal pa možda bi ja za cijenu koju već plaćam mogao i to,neznam šta je mislila,nisam puno pitao,i plaćam 70 a ne 50kn. plaćam vezu sa poreznom,fini plaćam za licencu,i još im nije dosta joj joj. sad ću morati na ljeto i fiskalizirati račune kad prodam robu na štandu pred kućom.

A ti uvuci štand u svoje dvorište pa je prodaja na kućnom pragu pa ti neće trebati za to fiskalizacija.

Najnoviji postovi

Na vrh