• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izmjena krovišta

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Eto, trebam nove nacrte kuće i geodetske snimke i sve skupa će me koštat oko 25 000 kuna. Živio susjed il ko god me već išel prijavit. Za promjenu OBUJMA stanbenog prostora moraš imat papire... Nemreš vjerovat. Gabariti i to sve nema opće veze. Jao koji smotani zakoni. Ko bi se u sve to razumel

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Upravo kako sam ti napisao, osim što mi se cifra čini prevelika. Jel to zbog toga jer si gradio bez papira poslije roka ili zašto? Naime, pišeš da imaš građevinsku, a moj rođo je otprilike toliko platio za kuću i gosp. objekte bez ikakvih papira. Doduše, općina se kao odrekla 50% svojih potraživanja:icon_rolleyes:

Vidim ti si iz Zagorja, sve mi je jasno....:tongue:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=b0EhGzr5OJg&feature=kp[/YT]

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
To mi je arhitekt tak odprilike rekel. Očito nacrti kuće nisu uredu. Vidjet ću više kad mi se sve službeno napiše na papir. Arhitekt mi rekel: Prije su ljudi u selu si jen drugome pomogli kad se na kući radilo, a sad jedan drugoga ide prijavljivat.

Posljednje uređivanje od moderatora:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja sam ti nedavno platio geodete 2500 kuna,pošto mi je građevinska bila ko i tvoja u banani išli smo sa novom koja me je došla sa kućom i sjenikom oko 6000 kuna,tako da mi ova cifra malo čudna :icon_scratch:
I još računam na kaznu za bespravnu gradnju oko 4500 kuna.

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ma sami troskovi izrade dokumentacije/nacrta u ukupnom trosku i nisu tak skupi, sve ovo ostalo je ubi boze.... Kaj se tice postojece dokumentacije, prakticki si moremo, ako moramo raditi promjenu, obrisati guzicu. Ja prek veze uspio nabaviti puni registar nacrtne i ostale dokumentacije od svoje zgrade....i kaj mislite da me projekt dosel kaj jeftinije. Danas se sve radi u CADu, a k tome cesto su i odstupanja odmstvarnosti.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Arhitekt je rekel da mora sve na novo izmjerit jer kuća nije identična kao u nacrtu koji ide sa građevinskom. A budem videl,javim kad se nekaj novoga dogodi.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Dobro pitanje,bez filca odozdola se kondenzira,al sa filcom nema kondenzacije,ili podbit lim daskama i terpapirom da se napravi termo zid(smanjit razliku u temp.).

Ja sam ga podbio daskama i terpapirom, a koji crijep je najlakši?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kak to mislis koji je crijep najlaksi?
Recimo biber nije tezak jedan komad,al se slaze u duplo pa je velka kolicina,letve nagusto pa ispadne jako tezak.
Meni se cini da je najlaksi krov,odnosno najmanje tereta crijepa na ukupnoj povrsini krova mediteran glineni,onaj sa jednim velikim valom ako na to mislis???

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
za to izračunati ima jednostavna formula: x puta y jednako m. pri čemu je x masa crijepa, y količina crijepa po kvadratnom metru. dobiveni m ti je masa po kvadratnom metru. to još pomnožiš sa brojem kvadrata i sa gravitacijom i dobil si težinu crijepa na krovu. da ti pomognem, gravitacija ti je 9,81m/s :(hi):

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
I onda dobiš ubrzanje crijepa ako ga baciš :icon_weed:
Zašto bi množil masu crijepa sa ubrzanjem? Piše ti kolko crijepa ide u kvadrat, pomnožiš sa težinom crijepa i sa površinom krova.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zato da mu dobiš težinu (u N), jer masu (u kg) već znaš ;)

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
a kolega novcky se krivo izrazil pa je napisal da pomnožiš "gravitacijom", to je u biti akceleracija sile teže, a dalje je ZJ objasnil. osim ako uzmemo u obzir da je akceleracija sile teže podložna promjeni s obzirom na geografsku širinu, trebalo bi i to odstupanje od dogovorene standardne vrijednosti uzeti u obzir :) :cool2:

uglavnom, postoje razlika između pojma masa i težina, al mi Zagorci to imamo pod jedno sve, a to kaj ja važem 95 kg, a pritišćem zemljicu s 932 N, koga to briga.. :(rofl):

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Da se i ja malo ubacim u temu,mjenjam krov na štali,objekat je napravljen prije više od 40 god,krov leži jedna strana na štali a druga na tri stupa od štaglja,od toga su samo zidovi od štale zidani a onaj trokut do krova kao i cjeli štagalj obiti sa daskama i drveni stupovi.Sad ide novi krov i umjesto daskih lim i betonski stupovi,dimenzije i oblik ostaju isti,tj krov još mrvicu manji iz razloga što je cjeli objekt tik do puta koji je nekad bio širine ni 2 m i neprohodan za aute a zadnjih 15 godina se taj put proširio na skoro 3m i debelo pošodrao te se pomaknuo time skroz do zida štaglja. E sad se našao ko drugi nego susjed,tj nekad bio susjed sad samo dolazi obrađivat zemlju i počeo se bunit da nemrem opet tak napravit da sam preblizu putu,da je put preuski da njemu nabude mogao kamion dovest nešto da slučajno treba,a prije par dana meni kamion dovezao istim putem materijal. Pošto znam da je težak očekujem nekakvu prijavu pa budemo vidjeli kaj budu gospoda rekli,ja naravno sa radovima nastavljam pošto sam krov skinuo i več mi lagano voda curi u objekt sad po ovim kišama,a dozvolu naravno nisam išao nikakvu vadit zbog izmjene krova
Da je sam taj štagalj malo širi pustio bi i dva matra ako treba samo da se na natežem,al širine je 280 i to mi je taman da si sparkiram nutra bokčariju od traktora i uže nemrem ič pa da se netko na trepavice postavi
A sa nasuprotne strane puta je zemlja od njegove sestre al po njegovom se je več dosta put proširio na tu zemlju i ona dalje neda ali bi rado prodala tu zemlju pa ako sam ja zinteresiran mogu kupit,cijena kao nebu velika,radi se o 2000-3000m2 zemlje koja stoji netaknuta više od 20 godina i več je ko đungla i ta zemlja ne valja više od 1000eura,sad čekam dal če mi ponudit i po kojoj cijeni pa možda i uzmem da barem počistim da mi ne visi nad krovom granje

Posljednje uređivanje:

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Evo radovi se polako privode kraju,tj več bi bilo gotovo da me kiša ne zeza pa više stoji nego se radi. Susjed za sad miruje,prijave nije bilo nikakve a i da je rekao mi komunalni redar da ne brinem da samo neka nastavim sa radovima. Ostalo mi još pošrafit limene ploče na krov,i zidove komplet presvuč limom,danas uspio ulovit par sati vremena bez kiše da smontiram žljeb i opšave,imam neke slike al ču stavit kad bude sve gotovo

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Evo sad se več ima nešto za pokazat,ima tu još dosta posla al bitno da je došlo pod krov.
U kakvom je stanju bilo več sam razmišljao da srušim sve do temelja i nanovo,al uspjelo se i tak skrpat,ostala su zapravo samo 4 zida stara drugo je znači sve nanovo,ovaj dio koji je na stupovim se je otkapao i nasipavao dobrih pola metra prije betoniranja,i sad leži na laporu tvrdom da ga catepilarova velika kombinirka nije mogla lomit

Prilozi

• DSC_0017.jpg
    DSC_0017.jpg
    39.6 KB · Pregleda: 152
  • DSC_0018.jpg
    DSC_0018.jpg
    26 KB · Pregleda: 136
  • DSC_0019.jpg
    DSC_0019.jpg
    29 KB · Pregleda: 135
  • DSC_0009.jpg
    DSC_0009.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 141

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Krov se radio na sate jer je kiša zezala i zezala.Objekt je 9x7 metara i od toga je 7x4 dio u kojem držim svinje,4x2 spremište za neke gluposti i 9x3 ova kaj je na stupovima bude garaža za traktor i po potrebi radiona kad ču nešto radit.
Sve radove sam izvodio uz pomoč valjda budučeg tasta,kuma i frenda,znači zidanje,betoniranje te krov,ja bio glavni rukovodioc i majstor za krov a tast glavni zidar. Krov je pokriven sa limom oblika crijepa a komplet svi zidovi se oblače sa trapeznim limom. Moram još izbetonirat stazu po kojoj če se ić na kat na kojem planiram držat kukuruz il ječam te zamjenit drvene grede i daske koje su zapravo strop-pod na tom objektu. Evo to je to za sad,kroz koji dan odoše malo na odmor na more pa nastavak radova tam pred kraj mjeseca.
Svi komentari kao i pohvale i kritike,prigovori su dobro došli

Prilozi

• DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    46 KB · Pregleda: 160
  • DSC_0010.jpg
    DSC_0010.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 157
  • DSC_0012.jpg
    DSC_0012.jpg
    71.4 KB · Pregleda: 163
  • DSC_0022.jpg
    DSC_0022.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 163

Zac540

Član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
604
Ja sam ga uspio nabavit preko poznanika kaj se bavi sa izradom krovova po 40 kn kvadrat,a inače mislim da ga ispod 50-55 nema,pričamo o prvoj klasi,da se nači jeftinije sa greškom,tipa izgreban,razlika u nijansi,izbljedjela boja i sl

ibosilj

Aktivni član
Tu od
26 Pro 2012
Poruka
1,056
Zac, super si to sredil, samo ovaj dio di su svinje bi te kondenzacija mogla zezati, jedino ak imas dobro luftanje slozeno

Najnoviji postovi

Na vrh