• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izrada kiper prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,272
Drago mi je da si potvrdil da je osovina dovoljno jaka, jer ju nisam rastavljal, no, sudeći prema nosivosti kamiončića, to se ne može zaključiti.
Pitam se koliko bi trebalo dodati listova da i gibnjevi mogu toliko nositi?
Štukanje s umetkom cijevi sam videl, pa sam pretpostavljal da je jednostavnije kad je to netko napravil.

Problem je papirnatog pokrića, odnosno odgovornosti.
Na žalost, ovim svijetom vladaju pravnici, a ne ljudi tehničke struke, i svaka nezgoda je prilika da se nekoga tuži i traži velika odšteta. Zato se sve svodi na izjave, ateste i odobrenja, jer najvažnije je odgovornost skinuti sa sebe.
Najbolji dokaz toga su, gore spomenute, "gevinde" sa i bez atesta.

Zato velim da se ne bi zafrkaval za tih ~600e (najde se i jeftinijih), koliko košta gore navedena osovina, i napravil prikolicu legalnom kad je već uloženo tomino truda.

Druga je situacija da je rađena prikolica z pogonom, jer onda nema drugog izbora osovine, ali onda takva prikolica nije ni predviđena za cestu.

Najnoviji postovi

Na vrh