• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izrada kiper prikolice

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
878
Moj amazone je stariji od deset godina ali mogu reći da prilično hrđa. Prije amazone imao sam sulkija (kojeg vidim svaki dan jer sam ga prodao čovijeku blizu mene) i taj sulki - koji je stariji od amazone barem desetak godina - izgleda danas bolje od amazone. Sulki je imao sasvim drugačiji problem (kućišta reduktora od aluminija koje je pojeo gnoj kada je farba sa njih otišla) ali limarija mu je sasvim OK.
Pravo pitanje je čime ofarbati rasipač da to bude kako spada i trajno.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
878
Primjetio sam da cinčanje nije kompatibilna antikorozivna zaštita za rasipače gnojiva. Već smo diskutirali prije o tome, mislio sam elektrostatski nanjeti prah i ispeći, ali me odgovorilo od toga. Nisam stručan ali ono na sulkiju mi se činilo kao nekakva zapečena boja, uglavnom nevjerovatno dobro drži. Gledao neki filmić kako se proizvode prikolice u nekoj firmi u SADu i oni elektrostatski nanose prašivo i onda to peku, ali čovijek je izričito rekao da je tajna trajnosti tog postupka u osnovnom/temeljnom sloju prašiva i tek onda se na to nanosi završni sloj.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,219
Bojanje prahom je jeftina metoda za industriju, ali nije i najbolja.
Kad se to krene ljuštiti, nema pomoći. Ni pofarbati nemreš, jer ga razrjeđivač otapa…

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,007
ali nije i najbolja.
Kad se to krene ljuštiti, nema pomoći. Ni pofarbati nemreš, jer ga razrjeđivač otapa…
Nije najbolja, pogotovo ako se ne napravi kak treba.

Nego, koga otapa razređivač, sloj plastike koji se ljušti? To nije istina.

Najnoviji postovi

Na vrh