• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Izravna prodaja seljačkih proizvoda

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
:(giggle):Ma ne sekirajte se Vi već oko našeg gosp . uff diktatora Linića sve je on proučio kao i ovo dana što je izjavio o minusu po tekućem računu.

P

plavi5

Guest
:(giggle):Ma ne sekirajte se Vi već oko našeg gosp . uff diktatora Linića sve je on proučio kao i ovo dana što je izjavio o minusu po tekućem računu.

zašto ne stisne neplatiše gledao sam u ponedeljak prcednika povrtlara na tv zašto ne kaže tko ne plača mi nemožemo svu robu prodati na tržnicama bez prodajnih lanaca teško bih opstali sada visina cjene je druga priča ali tko vozi u ladnjaču ili zadruge nisam čuo da ima velikih problema oko naplate osim zna se koga konzuma ili fruktusa oni bi samo odbijali i kompezirali

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
daj nebudi naivan,ljudi oko mene na tržnici imaju kupljeno pola hektara i posadili jednu šljivu,jednu jabuku,jednu breskvu i otvorili opg i ne traže poticaj,prijavljeni kao proizvođači i prodaju na desetke tona,SVE LEGALNO,i draži je on liniću nego ti i ja,jer ne traži poticaj

a zašto sam onda ja morao doći neki dan na njihov poziv u agenciju i sve su me ispitali,koliko imam čega,koliko stabala bresaka,na kojoj podlozi su,koje sve sorte imam,i onda mi izađu na teren i nema tu jedna šljiva ili breskva,mogu oni sve samo ako hoće

Posljednje uređivanje:

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
ma prijatelju sad ispada da sam ja švercer koji tjera vodu na svoj mlin,kažem samo da ljudi oko mene imaju po jedno stablo od svake sorte voća od svibnja do studenog po sortimentu,na tržnicu doveze 150-200 kg na dan i neće se ni jedan inspektor zajebavati jeli svaka šljiva baš njegova,i sam sam u nedostatku svoje robe kupovao od forumaša,pa ajd ti dokaži da nije moja kad imam 1150 stabala

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
agencija ne kontrolira švercere, već proizvođače koji traže poticaj i to kontroliraju, a ne jel imaš il nemaš...i zakaj prodaješ ako nemaš...

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
dođeš ujutro na veletržnicu i kupiš što hoćeš,jedino od dokumenata i oiba što ti treba je-KEŠ

A na izlazu gospodarska inspekcija i policija...ajmo malo račune od robe molim...već se sad zapisuju tablice svih automobila koji ulaze i izlaze van...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
A na izlazu gospodarska inspekcija i policija...ajmo malo račune od robe molim...već se sad zapisuju tablice svih automobila koji ulaze i izlaze van...

gospon inspektor, pa to je moja roba...jedino ako oćete da vam sad napišem račun...:icon_weed:

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
gospon inspektor, pa to je moja roba...jedino ako oćete da vam sad napišem račun...:icon_weed:

Nisu baš ni inspektori vesla sisali...
Ići će kontrole po OPG-ima,a kazne baš i nisu tak neznatne...
Ima sličnosti sa pečačenjem lokala ako ima nepravilnosti,u našem slučaju to će biti zabrana prodaje dok se ne otkloni nedostatak i ne plati kazna...
Ako se dogodi ponavljanje istog prekršaja,slijedi zatvaranje OPG-a i zabrana rada...
Meni se nešto slično dogodilo dok sam imao obrt i kad mi je bila financijska inspekcija...imao sam rok od tri dana da platim kaznu...ako ne platim,zatvaranje obrta...samo su prekopirali stari zakon,ništa novo...

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Trala la la la...

(3) Dozvoljeni prosječni godišnji dohodak iz dopunske djelatnosti ne smije biti veći od 50% ukupnog godišnjeg dohotka OPG-a.

(1) Na OPG-u su dozvoljene sljedeće vrste dopunskih djelatnosti:

1. Izravna prodaja,

(2) izravna prodaja iz točke 1. stavka 1. ovoga članka se može obavljati na sljedeće načine:

1. na OPG-u (u dvorištima, proizvodnim objektima OPG-a, kušaonicama i na polju),

2. na štandovima i klupama na tržnicama na malo,

3. na štandovima i klupama izvan tržnica na malo,

4. na štandovima i klupama unutar trgovačkih centara, ustanova, i sl.,

5. prigodnom prodajom (sajmovi, izložbe, manifestacije i sl.),

6. dostavom do potrošača,

7. pokretnom prodajom (pokretna vozila, plovila, kolica),

8. prodaja putem automata,

9. kioska,

10. prodaja putem interneta.

Dakle da prevedem. Prodate Todoriću ili trgovačkim lancima robe za 200.000 kn na Izravnoj prodaji možete prodati do 100.000 kn.

Kako Todorić robu ne plaća tako isto se ne smije prodavati roba :) Dakle tek kad Todorić plati onda znate koliko smijete još prodati.

Nemoj da se netko zajebava! Kako je Slobo rekao. Nitko ne smije da vas bije, osim vaše i naše milicije :)
Dobro nije samo Todorić, ne plaća ni prerada :)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
vodit ću im knjige u vražju mater...:mur:
sad me već jako ljute...:icon_weed:

ajd sad, ako je prodaja svojih proizvoda dopunska djelatnost, a kaj je onda glavna djelatnost? ja proizvodim povrće i
delam da delam, a kad treba naplatit onda kaj? vidi mi se da bude savjetodavna opet imala pune ruke posla...
a taman sam mislil kak sam pametan kaj sam ukinul veleprodaju...
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...rrr....

Posljednje uređivanje:

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Trala la la la
...

Izgubi ja prijatelja povrćara al nema veze dobio sam prijatelja pjevača.

Dakle da prevedem. Prodate Todoriću ili trgovačkim lancima robe za 200.000 kn na Izravnoj prodaji možete prodati do 100.000 kn.

Kako Todorić robu ne plaća tako isto se ne smije prodavati roba :) Dakle tek kad Todorić plati onda znate koliko smijete još prodati.

Nemoj da se netko zajebava! Kako je Slobo rekao. Nitko ne smije da vas bije, osim vaše i naše milicije :)
Dobro nije samo Todorić, ne plaća ni prerada :)

Eh vidi ti ovako! Pobro ti ja papriku prošle godine i mogu ti reć bila dobra paprika, bez obzira na sve one božje kazne koje nas stižu zbog takvih kao što ...................... !
I bilo dosta te paprike i izračunam ja sebi znam isplata je kao i svake godine. Prva polovica prvog mjeseca ali sam se sjebo u jednom. Ostario pa pamet slabo služi, naime zaboravio sam da je cjelu slavoniju kupio naš tode i eto ti vraga. Prođe prvi mjesec polovinom drugog vidim vrag odio šalu ajde zovi vidi da te nisu zaboravili. Ja fino nazovem javi se šefica (žao mi žene) jadna žena nezna kako da mi kaže da još nema para i sve lijepo i kulturno stavit će ona oznaku da je hitno. Ja zadovoljan bit će hitno aha moš mislit. Pošto sam napravio ugovor kao i svake godine odma iza nove godine dođe neki dan gospon koji je pravio ugovor i kaže: Znate moramo pravit novi ugovor, a ja onako ma nema problema ima papira. E kaže on samo moramo sve količine smanjit pitam zašto e kaže nitko ništa ne kupuje nema narod novaca roba stoji. Čujem ja njega da nešto govori, a razmišljam bože moj šta bi sa ovim jadnim narodom kad ne može ni papriku da kupi. Završimo mi to nekako i sačekam ja sedam dana tj. do danas i ponovo nazovem šeficu.(zbilja mi žao žene ni kriva ni dužna a od svi nas najebe i još od tode) Ona jadna nezna kako da mi objasni da nema para pa kaže nešto su najavili pa ako bude itd.
Eh dok nije bilo tode ja svake godine u prvoj polovici prvog mjeseca dobio pare a sad došo mali ivica i nema više penezića.

Nema para za prošlogodišnju robu neda tode nema poticaja nedo milenko kako ja onda da usadim kad niko više niš neda pitm ženu neda ni ona hehe.:(whew)::mur:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
no ovak...
okrenul sam broj u savjetodavnoj, u vezi ovog novog pravilnika...da pokušaju pribaviti tumačenje toga svega jerbo ovo je neizvedivo...bumo vidili jel se bu kaj dogodilo...

a kaj više razmišljam o tome sve mi jače zvoni u glavi Todorićeva izjava da nebu zakupil ni hektara državne zemlje...sunce mu mudro...
ako ja mogu samo 50% prihoda svog gospodarstva ostvariti izravnom prodajom krajnjem korisniku (fizičkoj osobi) onda moram drugu polovicu prihoda ostvariti valjda veleprodajom i preko žiro-računa...

samo kaj da bi to ostvaril veleprodajom ja moram prodati najmanje 75-80 % svoje UKUPNE proizvodnje jer cijena u veleprodaji i izravnoj prodaji nije ista....
a tko ono drži 80 ili više posto otkupa u ovoj "državi"?
ja pričam iz perspektive povrtlara, ali i vi koji imate med, i vi koji imate mlijeko i sir, i vi koji imate jajca, i vi s voćem, za sve vrijedi ista stvar...

ljudi, ja bum kruha gladan ak ovo ostane na snazi...:=:)

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
no ovak...
okrenul sam broj u savjetodavnoj, u vezi ovog novog pravilnika...da pokušaju pribaviti tumačenje toga svega jerbo ovo je neizvedivo...bumo vidili jel se bu kaj dogodilo...

a kaj više razmišljam o tome sve mi jače zvoni u glavi Todorićeva izjava da nebu zakupil ni hektara državne zemlje...sunce mu mudro...
ako ja mogu samo 50% prihoda svog gospodarstva ostvariti izravnom prodajom krajnjem korisniku (fizičkoj osobi) onda moram drugu polovicu prihoda ostvariti valjda veleprodajom i preko žiro-računa...

samo kaj da bi to ostvaril veleprodajom ja moram prodati najmanje 75-80 % svoje UKUPNE proizvodnje jer cijena u veleprodaji i izravnoj prodaji nije ista....
a tko ono drži 80 ili više posto otkupa u ovoj "državi"?
ja pričam iz perspektive povrtlara, ali i vi koji imate med, i vi koji imate mlijeko i sir, i vi koji imate jajca, i vi s voćem, za sve vrijedi ista stvar...

ljudi, ja bum kruha gladan ak ovo ostane na snazi...:=:)
Jel lijepo piše da prosječan godišnji dohodak iz dopunske djelatnosti ne smije prelaziti 50% ukupne dopunske djelatnosti OPG-a...?
Jedan OPG može imati više vrsta dopunskih djelatnosti...
Ustavom je zajamčeno da ti sa svojom robom možeš raditi što god hoćeš,možeš ju zaorati,pokloniti,prodati...nitko te ne može natjerati na koji način i kome ćeš prodati vlastitu robu...

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
e viš, i tebi i meni je dopunska djelatnost "izravna prodaja" skoro pa 100% prihoda opg-a, ne kužim zakaj misliš da to nije opasno...
...ili misliš da možeš triput registrirat izravnu prodaju?

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Zato smo mi kontali osnovat zadrugu i fakturirati njoj. Mi Zadruzi robu, ona nama vrši prodaju na što više lokacija. I eto mali postanu malo veći.

Izlazna strategija.
Osnovati doo za "10 kn" i zaposliti trgovca da prodaje na štandu. Miša mu 6 valjda će se otplatiti.

Izlazna strategija br.2.
Otići u trgovačku školu i potpisati ugovor za naučnike. Školovat naučnike na prodaji voća i povrća. A ako bude šegrt dobar zaposlit ga poslije škole.

Izlazna strategija br. 3
Sve gore navedeno plus registrirati dodatnu djelatnost :)

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
kontam, zadrugu imam već od 2007. i vjeruj mi da neće tak igrati...em je sad fiskalizacja hvata, em moraš 80 posto svoje proizvodnje prodat zadrugi...a tek onih 20 posto izravno...ako ćemo bit pošteni...
temptation, ako su rekli od dodatne djelatnosti 50 posto ukupnog prihoda gospodarstva, sve ovo što si ti nabrojal jesu dodatne djelatnosti, i sve se one svode na jedan nazivnik: DODATNA DJELATNOST i sve one ZAJEDNO nebi smjele probiti granicu od 50 % ukupnog prihoda gospodarstva...
ili misliš da može svaka odraditi 50 % prihoda pa tako na njih četiri ostvariš 200 %...:icon_cool:

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Zato smo mi kontali osnovat zadrugu i fakturirati njoj. Mi Zadruzi robu, ona nama vrši prodaju na što više lokacija. I eto mali postanu malo veći.

Izlazna strategija.
Osnovati doo za "10 kn" i zaposliti trgovca da prodaje na štandu. Miša mu 6 valjda će se otplatiti.

Izlazna strategija br.2.
Otići u trgovačku školu i potpisati ugovor za naučnike. Školovat naučnike na prodaji voća i povrća. A ako bude šegrt dobar zaposlit ga poslije škole.

Izlazna strategija br. 3

Ova izlazna strategija br.2. ti je dobra, u stvari sve su dobre ali ova ti je odlična. Zašto je to tako odlično. Zato što niti jedan učenik ne smije radit bez mentora ili majstora ili kako god da ga zoveš. Imaš deset štandova sa deset učenika i kraj njih mora biti deset trgovaca drugačije ne može.
Zato kažem da je odlična zaposlio deset trgovaca i još obučavaš deset učenika koje moraš platit za njihov rad.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Izlazna strategija.

Evo ti primjer kalukulacije na mojoj tržnici...

2000 kuna za najam štanta
2500 kuna radnik
1300 kuna doprinosi i mirovinsko
180 kuna vaga
400 kuna skladište
300 kuna parkiralište
2000 kuna vozilo (gorivo+održavanje)
- trošak registracije doo-obrt (upisati nešto)
- trošak fiskalizacije (isto upisati nešto)
- knjigovodstvo (bar 400 kuna)
- e-porezna (500 kuna start)
- sanitarna knjižica?
- školica za rukovanje hranom?

jel to brat-bratu 10 000 kuna za jedan mjesec?
...je je...
a kad bi ti netko dal 120 000 nebi ni išal prodavat na plac....:icon_wink:

M

MOCO

Guest

Izlazna strategija.

Izlazna strategija br.2.

Izlazna strategija br. 3

to meni više liči kao strategija za nikad se izvuč! :icon_rofl:

Najnoviji postovi

Na vrh