giggle):Ma ne sekirajte se Vi već oko našeg gosp . uff diktatora Linića sve je on proučio kao i ovo dana što je izjavio o minusu po tekućem računu.
daj nebudi naivan,ljudi oko mene na tržnici imaju kupljeno pola hektara i posadili jednu šljivu,jednu jabuku,jednu breskvu i otvorili opg i ne traže poticaj,prijavljeni kao proizvođači i prodaju na desetke tona,SVE LEGALNO,i draži je on liniću nego ti i ja,jer ne traži poticaj
dođeš ujutro na veletržnicu i kupiš što hoćeš,jedino od dokumenata i oiba što ti treba je-KEŠ
A na izlazu gospodarska inspekcija i policija...ajmo malo račune od robe molim...već se sad zapisuju tablice svih automobila koji ulaze i izlaze van...
gospon inspektor, pa to je moja roba...jedino ako oćete da vam sad napišem račun...:icon_weed:
...Trala la la la
Izgubi ja prijatelja povrćara al nema veze dobio sam prijatelja pjevača.
Dakle da prevedem. Prodate Todoriću ili trgovačkim lancima robe za 200.000 kn na Izravnoj prodaji možete prodati do 100.000 kn.
Kako Todorić robu ne plaća tako isto se ne smije prodavati roba Dakle tek kad Todorić plati onda znate koliko smijete još prodati.
Nemoj da se netko zajebava! Kako je Slobo rekao. Nitko ne smije da vas bije, osim vaše i naše milicije
Dobro nije samo Todorić, ne plaća ni prerada
Jel lijepo piše da prosječan godišnji dohodak iz dopunske djelatnosti ne smije prelaziti 50% ukupne dopunske djelatnosti OPG-a...?no ovak...
okrenul sam broj u savjetodavnoj, u vezi ovog novog pravilnika...da pokušaju pribaviti tumačenje toga svega jerbo ovo je neizvedivo...bumo vidili jel se bu kaj dogodilo...
a kaj više razmišljam o tome sve mi jače zvoni u glavi Todorićeva izjava da nebu zakupil ni hektara državne zemlje...sunce mu mudro...
ako ja mogu samo 50% prihoda svog gospodarstva ostvariti izravnom prodajom krajnjem korisniku (fizičkoj osobi) onda moram drugu polovicu prihoda ostvariti valjda veleprodajom i preko žiro-računa...
samo kaj da bi to ostvaril veleprodajom ja moram prodati najmanje 75-80 % svoje UKUPNE proizvodnje jer cijena u veleprodaji i izravnoj prodaji nije ista....
a tko ono drži 80 ili više posto otkupa u ovoj "državi"?
ja pričam iz perspektive povrtlara, ali i vi koji imate med, i vi koji imate mlijeko i sir, i vi koji imate jajca, i vi s voćem, za sve vrijedi ista stvar...
ljudi, ja bum kruha gladan ak ovo ostane na snazi...:=
Zato smo mi kontali osnovat zadrugu i fakturirati njoj. Mi Zadruzi robu, ona nama vrši prodaju na što više lokacija. I eto mali postanu malo veći.
Izlazna strategija.
Osnovati doo za "10 kn" i zaposliti trgovca da prodaje na štandu. Miša mu 6 valjda će se otplatiti.
Izlazna strategija br.2.
Otići u trgovačku školu i potpisati ugovor za naučnike. Školovat naučnike na prodaji voća i povrća. A ako bude šegrt dobar zaposlit ga poslije škole.
Izlazna strategija br. 3
Sve gore navedeno plus registrirati dodatnu djelatnost
Izlazna strategija.
Osnovati doo za "10 kn" i zaposliti trgovca da prodaje na štandu. Miša mu 6 valjda će se otplatiti.
Zato smo mi kontali osnovat zadrugu i fakturirati njoj. Mi Zadruzi robu, ona nama vrši prodaju na što više lokacija. I eto mali postanu malo veći.
Izlazna strategija.
Izlazna strategija br.2.
Otići u trgovačku školu i potpisati ugovor za naučnike. Školovat naučnike na prodaji voća i povrća. A ako bude šegrt dobar zaposlit ga poslije škole.
Izlazna strategija br. 3
Sve gore navedeno plus registrirati dodatnu djelatnost