daniel108
Član
- Tu od
- 1 Ožu 2011
- Poruka
- 51
Nije mi jasno kako i zašto "izravna prodaja poljoprivrednih proizvoda" spada u "dopunske djelatnosti". Pa koja je to glupost! Što bi trebalo, posaditi biljke, zalijevati ih, gledati ih kako rastu i daju plodove i to je to,? Koja djelatnost bi to trebala biti primarna? Da ti neko naređuje zakonom i kaznama kome ćeš ti prodati svoje proizvedene proizvode i da nesmiješ više od 50% prometa ostvariti na tržnici, to mogu smisliti samo uvrnuti umovi koji cijeli dan smišljaju kako dodatno uništiti ljude koji žele nešto napraviti na zemlji za sebe. Neka nađu bolji način kontrole prometa na tržnicama za ljude koji prodaju svoje uzgojeno povrće/voće... Što bih ja trebao tjerati ljude sa štanda kad mi kupe do određene količine? Bolesno! . Ovo sad je isto kao da nekoj firmi koja proizvodi npr. čamce, kažu da fizičkim osobama možete prodati 50%posto proizvodnje, a ostalo na veliko preprodavačima.
Stvarno idemo sve bliže robovlasničkoj državi, i čudi me da velika većina sve to mirno promatra.
Daj ljudi uključite se više u stvari koje vas se tiču.
Ako nije najprimarnija djelatnost za OPG uzgojiti povrće i prodati ga kako god želiš, onda stvarno neznam što je.
Stvarno idemo sve bliže robovlasničkoj državi, i čudi me da velika većina sve to mirno promatra.
Daj ljudi uključite se više u stvari koje vas se tiču.
Ako nije najprimarnija djelatnost za OPG uzgojiti povrće i prodati ga kako god želiš, onda stvarno neznam što je.