A zašto postoje španeri na lancimaPa ako nema hidro pogon onda lanci cukaju i više se izvlače i zato dolazi do motanja letvi jer ona negdje zapne ispod prikolice. Da su lanci uredu onda toga nebi bilo. Pitaj forumaša Dinu šta mu se dogodilo samo radi labavih i istegnutih lanaca.
A zašto postoje španeri na lancima
Prikolica zahtjeva 540o/min,u večem gasu ne vidim nikakav gubitak nego samo prednost,nekad sam vozio svaka 2 tjedna po 5-6 prikolica,unazad 3 godine vozim godišnje oko 30komada...
Slabiji gas,slabije se valjci okreču i slabije rastresuju gnoj,ako je veča obodna brzina valjaka oni lakše izbacuju masu,ako daš veči gas smanjiš brzinu trake da ide sporije a valjci se brže vrte i lakše im je..
Zanemario si jednu stavku:?
VEČI gas MANJA brzina lanaca,sprobaj pa javiartyman:
imam prikolicu tehnostroj... vozio sam stalno sa same explorer 90 i on ima sporiji kardan malo, tj. treba mu puno veću gas nego npr kod massey 135. Prije tjedan dana sam vozio sa stricevim massey 152, i on ima brži kardan nego same. Nisam imo nikakih problema nit nabijanja gnojiva nit ničega. Gas skoro nikad manji nego 1400 o/min.
nema to veze sa brzinom traktora, već sa brzinom kardana. zato imaš brzine da traktor usporiš