Svoj 1000 post ću namjeniti odgovoru,koji će doći na kritike,ali nepravde ima i sveprisutna je oko nas.
Ma kolega DELO nisam ni mislio na tebe,ti si svoje rekao već prije.
Onaj post što sam napisao samo prenosim od kolege u županijskom poglavarstvu s kojim sam se baš ovih dana sreo, a sada gleda kako pojedinci u svim županijama zadovoljno trljaju ruke,a prvi su vodili komisije kod sebe da kukaju,ali oni sve prate i prenosim dio o čemu smo razgovarali.
Bit svega je bio što su svi mislili da će se ponoviti 2010 za odštetu od poplave,ja mogu nabrojati njih 10 koji su za 2010-tu izvukli velike novce a ove godine od štete ni Š jer Linić i Čačić i vlada "spašavaju proračun".
Najgore od svega je što svatko tko je imao štetu 2010 od poplave na : kući,stoci,usjevu,voćnjaku,povrću stavljen je u isti koš kao i onaj tko nije imao nimalo štete i jednake su oštete dobili.
Samo primjer prodavaonice el.tehnike, T-centri idr.su imali 70% veću dobit nego prijašnjih godina u 12 i (1 mjesecu osobito ),a odšteta je bila nekako na kraju 2010 i početkom 2011 god,ustvari to znaju oni koji su je dobili.
E sada je suša velike štete ima na svim kulturama ali novca nema nigdje,jer EU je pratila gdje je i kako odlazio novac koji je ondašnja vlada dobila od njih.
Moje razmišljanje i štetu koju imam: nitko meni nije kriv što nisam 2010 godprijavio to mi kolega iz poglavarstva rekao i još da sam lud što to nisam učinio,ali gledajući one jadnike preko medija,Tv-a koji su to zaslužili,moral mi nije to dopustio,poslje svega mi mrak na oči pao.
I tako ostao bez 20 000 kn,makar imam obraza o tome pisati da me nitko o tome ne može optužiti da sam primio i lipu.
Moje je nemam štete ne trebam ni pomoć,ali ove godine je stvar za sebe npr. mraz mi poharao oba voćnjaka,na o.8 he jabuka imam 2 vrečice jabuka:madmana:, e da je to samo, 100-tinjak stabala starosti 9 god volharice,miševi,kune(baš imam sliku kune) oglodale mi koru od zemlje do kalema potpuno,sve mora van.
Ne znam koliko sam otrova pobacao ali žeđ je žeđ hrana ne pomaže.
Računica totalni bankrot,s time štoviše moram sada na obje parcele uvesti navodnjavanje,međuredno obrađivati tj kupiti međurednu kopačicu ili frezu da se riješim miševa,150 novih sadnica.
A najteže od svega tog je što moram sve oko voćnjaka nakopati ručno da mogu uterati frezu da međuredno obrađujem,nije puno samo jedno 2.500m2.
Kruške od predvidljivih 25 tona(ispravljeno tatkodvd) na 1100 kom starost 4 god imam 500kg i to 20% II klase ostalo vanklasa,katastrofa.
Mislim, svakom koga zadesi nevolja dobrodošla bi svaka pomoć, pomoć mogu dobiti samo od banke s dobrim kamatama,ali i ako je nema živjet i radit se mora pa makar i poslovao s dabelim minusom.
Dosta kukanja,idemo se prihvatit posla.
Pozdrav.