Planiram posaditi nasad jagoda od cca. 3-5 000 m2, zanima me koje firme preporučujete za nabavku sadnica i općenito koja ima kvalitetniju i bolju uslugu? Kontaktirao sam Sivis iz D. Lomnice i činili su mi se i više nego dobri. Dalje me zanima koga mi preporučujete za nabavku mulch folije i po kojoj cijeni? Od koga i po kojoj cijeni nabavljate gnojivo (Poly feed ili neko slično vodotopivo gnojivo). Planiram saditi frigo A+ sadnice na proljeće pošto sam zakasnio na jesensku sjetvu. Od tih sadnica bi stvorio neku vrstu matičnjaka za buduće "domaće" sadnice koje bi sadio u kontejnere od stiropora i bile bi plasteniku do sadnje na otvoreno. Čitam zadnja 2mj svakakve tekstove o jagodama, kontaktirao sam neke proizvođače i mogu reći da sam čuo sve i svašta. Od nemarnih ljudi koji kukaju kak ništa ne valja, država,vlada, Sanader svi su im krivi kaj im neide,a sami sebe ne vide. Bilo je i ljudi na kojima se kroz razgovor vidi da su savjesni i sposobni proizvođači koji će te uputiti u svaku sitnicu, takvi nikad nisu kukali da im nešto ne valja i da imaju problema s otkupom. Uglavnom plan je sljedeći: U dogledno vrijeme napraviti analizu zemlje, na jesen pognojiti sa stanjakom i umjetnim gnojivom kolko bude potrebno i izorati polje, takvu otvorenu brazdu ostaviti preko zime da se gnoj rastopi i uđe u zemlju, nakon toga tanjuranje, frezanje i gredičanje. Bušenje bunara ću obaviti na proljeće. Radna snaga mi nije preveliki problem ali me zanima koliko je od prilike berača potrebno za površinu od 4000m2 na kojoj je neki prosječan urod?