Black jack
Član
- Tu od
- 26 Ožu 2013
- Poruka
- 211
sve pohvale black jack,jagode su ti za pohvalu,koja su godina djeluju mi dosta gusto u redu......
Hvala blush):
sve pohvale black jack,jagode su ti za pohvalu,koja su godina djeluju mi dosta gusto u redu......
Pozdrav! hi):
Nova sam i trudim se doznati nešto više o uzgoju jagoda.
Naime, prije nekoliko dana sam kupila sadnice jagode mjesečarke kod pothodnika, a koje su već imale cvjetove na sebi. Kako sam ih stavila na terasu tako su ti cvjetovi prerasli u male jagodice.
Ali onda mi je jedan prijatelj rekao da bi trebalo prve plodove otkinuti kako bi davale više plodova kasnije.
Ali nisam sigurna u kojem stadiju to moram napraviti? Odmah kad se pojavi cvijet? Ili kad otpadnu latice i krene tek nastajati jagodica? I gdje ih režem, direktno ispod zelenih latica ili cijelu stapku?
Hvala i oprostite ako postavljam previše početničkih pitanja.
Hvala puno puno na svim savjetima!Pozdrav, ostavi ih sad kad su već ocvale, trganje cvjetova je bitno kod komercijalnog uzgoja jagoda, tj. ako se sadi sadnica niže kvalitete da se ne iscrpljuje sa plodovima nego da razvija korijen. Jedino ako ima 4-5 cvjetnih stapki po sadnici a sadnica je slaba onda ostavi jednu, eventualno dvije stapke. U pravilu se sa noktom presjeće cijela stapka ali mogu se i cvjetovi prorijediti nije nikakav problem. Malo ih prihrani sa nekim tekućim gnojivom ali pažljivo da ih ne spališ i to je to. Sretno
lijepo a de mi reci otprilike koliko ide sadnica na 1 dunum i koliko 1000 l u danu treba za njihovo navodnjavanjeej ja imam jagode!! :mrgreen:
i bas sam si neki dan razmisljo o temi jagode,ali preduhitrio si me!!
evo ovakoo,sada imam oko 2 000 komada i to nije baš ništa!!mislim na količinu!!
prije 4 godine imo sam 38-42 000 komada i to je stvarno bilo mnogo,kad god pogledaš u njih imaš nekog posla!! tržište,hmm,reći ću ti da o tom nebrineš jer to ti je osigurano!!
jako su tražene biljke!! sadio sam ih na foliju ,crnu ali možeš i na bijelu!
imali smo navodnjavanje kap po kap i to je stvarno super,vodu je gurala pumpa tomos i nije bilo problema oko navodnjavanja ,samo šta ti dođe voluharica i pojede i biljku i tu cijev,ali bez brige ima spojnica!!
pri sadnji je jednostavno,samo joj moraš precjeći dno korjena u zemlji i malo je ogrnuti zemljom!!
prvu godinu imaš malo slabiji prihod ali zato drugu i treći godinu,uz redovitu prihranu imaš jagode za 10 a ne za 5!! poslje treće godine imaš jagoda ali ne isplati se jer su sitne i kržljave!!
eto to ti je sve od mene samo pitaj ako trebaš pomoć jer imam jako puno iskustva sa njima i pomoci cu ti drage volje !! pozz!!
dendi: lijepo ih je vidjeti a nadam se da su i ukusne neka je uroda pa da se šta i zaradi.
Kon nas u Rijeci tržnica pleplavljena jagodama iz Grčke po 20 kn.
14 KN. ZA 1 KG. ILI 1/2KG:icon_e_surprised:
Dobra cijena na veliko, mi na kontinentu možemo sanjati tu cijenu.
Eh sad bi bila i veča od 14,00kn ali ih rijetko ko ima :icon_wink: