majstornikola
Član
- Tu od
- 22 Tra 2012
- Poruka
- 97
Ja bi pitao dali netko od vas prodaje na zelenoj u Zagrebu i kako vi to kad isporučite trgovačkom lancu i on neproda što se desi sa trulima jel vam vrate ili oni plate to ???
Danijel gdje nabavljaš ove posude sa poklopcem i po kojoj cijeni.:icon_smile:
Ja bi pitao dali netko od vas prodaje na zelenoj u Zagrebu i kako vi to kad isporučite trgovačkom lancu i on neproda što se desi sa trulima jel vam vrate ili oni plate to ???
Kiša ometa berbu koja je pri kraju , cijena 6,7 kn za 500g. kako je Danijel kod tebe.:drink:
Imam jagode mjesečarke koje držim iz hobby-a u vrtu.
Dakle tražim savjete/ linkove, bilosta kako povečati unos.
Pitanja prije slika:
1. S čim gnojiti? ne mislim na onaj dio o prvom oranju, pa stajski i kasnije umjetno gnojivo. Jel postooji još kakvo, specialno gnojivo/nešto za jagode? Znam za važnost plodoreda i da traže dosta vode- zalijevam svaki dan ako ne pada kiša, što je slucaj u zadnje vrijeme
2. Kada seliti- u jesen? Dal selim stare biljke ili uzgojim mladice iz vriježa?
3. Koju sortu mi eventualno preporučate? Napominjem da jagode imam iz hobby-a, iako bi bilo super kad bi mogli uzgojit dovoljno za pekmez ili kolače, no za to treba, pretpostavljam malo više komada...
4, Dal je mali prinos uzrokovan možda zbijenosti samih biljki(između ostalog)? moje nemaju toliko puno mjesta kao vaše blush):? u gredici imam 3 reda jagoda.
S obzirom da sam i ja hobist i nisam neki pretjerani stručnjak za jagode takav će biti i odgovor.
1. ja gnojim peletiranim stajskim gnojem u proljeće. i ponekad umjetnim, ali rijetko. nije mi bitan prinos jer ionako ih ima da ih jedva možemo pobrati. gredica je veličine 80 cm x 3 metra. Sada dnevno na njoj poberemo oko 3 kile jagoda. ima velikih jagoda i ima sitnijih. a beremo tako skoro desetak dana. zalijevam ako nema oborina.
2. seliti mladice uzgojene iz vriježa. jagode su kao korov primit će se uvijek.
3. ja imam i jednu gredicu sortne jagode i baš mi se ne sviđaju. na njoj naberem po danu možda desetak jagoda.
4. uzrok malom prinosu može biti i sjena.