Ma da, naopako montirano. To mi je prvo upalo u oko i na slikama 😂
Gledaj napisao si da je cilj postignut i rešenje. Delimično. Sada ulaziš u novi problem, ne odmah ali postepeno i sa većim posledicama.
Òstećen cilindar haba brtve i elemente koji ih nose, glavu klipnjače i dijelove klizača na glavi,ti delovi špene kruže sistemom i uništavaju sve po redu. U nekim brtvama ima armirane bronze, metalnih niti, azbesta i dr. Stare varijante cilindara su imale u sebi svašta.
U sistemu je trenutno emulzija, za čestice ima 2 filtera hidraulike, grubi i fini, njih sada mjenjati je isto kao i da čist veš perem u muljavoj vodi.
Realno, da hoću na o-ruk, mogu odmah odriješiti par iljadica jevreja jer trebam malo više stavki:
Filter hidraulike grubi - 50€
Filter hidraulike fini - 75€
Komplet hidraulično ulje HD46 - kapacitet 205L - 700€ jeftinija opcija, 1100€ srednja, 1500€ skuplja.
Samo za to mi treba u najjeftinijoj varijanti 825€, a da se komplet ulje izmijeni treba skoro cijeli dan i jedan pomoćnik za raskačiti sve cilindre i crijeva i drukati da se sve dobro isprazni.
Onda dalje imam rješavanje luftova, nisu veliki, ali nebi bilo s gorega malo uložiti, piksne su cca 20 - 50€ zamjenske,, originalne nisam ni gledao, a ima ih koliko hoćrš, bolcnovi mi dijeluju dobro, ali to ćemo vidjeti tek. I najveći problem, a to su cilindri posmaka iliti lijevo/desno i zupčasta letva i zupčanik koji to sve pokreću, samo zupčasta letva je 450€, zupčanik oko 200€, cilindri da se prepakuju sigurno nisu ispod 100€ pogotovo ako treba nešto dodatno raditi, a netko je to dobro sjebao jer je u tom sistemu bila voda, a treba ići SAE90, to nisam vidio odmah, tu je problem što nema snage za gurati veće količine zemlje, ali to mi je sada najmanji problem.
Ova pločica je bila skroz savijena prema van, (stao je prst između) kao da je ogromna količina pritiska bila unutra, a netko je krivo montirao i odzračnik i vjerojatno prepunio sistem uljem pa je došlo do izbijanja, tu sam pločicu pomilovao macolom na panju, malo skratio mjerač (cijevčicu) odzračnika jer je bila savijena i puknuta pri nipl (šupljem) šarafu i stastavio, doduše HD46 je unutra jer sam kasno vidio da tu ide SAE90, pa ga moram ispustiti i zamjeniti mada neće biti puno pomoći jer su cilindri koka varaždin.
Ali kao što rekoh, sve u svoje vrijeme. Odradio sam ja još neke zahvate odmah prvih dana, ali nisam atigao objaviti.
Filtere planiram skinuti i oprati u nafti za prvu ruku, a na ljeto planiram odraditi sve ostale zahvate kada se i budžet popuni, mada ima prostora i sada, ali ja sam uvijek oprezan...