• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JD 6030

• Temu pokrenuo Željko
  • Datum prvog posta
J

jokapz

Guest
JD traktori su nekada bili strojevi al sad je ih večina drugih traktora stigla pa čak i prestigla. sam jedna usporedba john deere 6620 u oranj troši 30% više goriva od hurlimanna xt 130 a vuku iste plugove i na istoj tabli. a znata i sami koliko je gorivo skupo...........

B

Bobo

Guest
jokapz kaže:
JD traktori su nekada bili strojevi al sad je ih večina drugih traktora stigla pa čak i prestigla. sam jedna usporedba john deere 6620 u oranj troši 30% više goriva od hurlimanna xt 130 a vuku iste plugove i na istoj tabli. a znata i sami koliko je gorivo skupo...........

Odakle ti ta usporedba, netko u nasem kraju radio ili?

Nije nista novo da JD trosi i do 20-30% vise, no nisam se tolikoj razlici nadao na nasoj, laganoj zemlji... Bile su razne usporedbe pri oranju, podrivanju, tanjuranju, i prvo mijesto je uvijek bilo JD-ovo...

Sjecam se kako je netko pricao da za cijeli dan JD i NH iste snage rade isti posao tabla do table, i da je JD potrosio oko 200l goriva vise od NH... Pa to pogoni traktor od 90Ks skoro cijeli dan :shock:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
jokapz kaže:
e pa to je oču nekojima ljudima reči..da JD nije više što je bio. ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Bobo kaže:
jokapz kaže:

Odakle ti ta usporedba, netko u nasem kraju radio ili?

Nije nista novo da JD trosi i do 20-30% vise, no nisam se tolikoj razlici nadao na nasoj, laganoj zemlji... Bile su razne usporedbe pri oranju, podrivanju, tanjuranju, i prvo mijesto je uvijek bilo JD-ovo...

Sjecam se kako je netko pricao da za cijeli dan JD i NH iste snage rade isti posao tabla do table, i da je JD potrosio oko 200l goriva vise od NH... Pa to pogoni traktor od 90Ks skoro cijeli dan :shock:
ja kad siliram z MF-om cijeli dan potrošim 90L...a 110 još imam u bačvi :D :D :D :mrgreen:

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
ajd fendt i claas, su ista klasa kao i jd,
ali mf, klasa ispod :)

:arrow: tko je dobio zlatnu medalju za inovativnost ove godine?

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
TX75 kaže:
ajd fendt i claas, su ista klasa kao i jd,
ali mf, klasa ispod :)

:arrow: tko je dobio zlatnu medalju za inovativnost ove godine?
ma ta zlatna...........
ali ti meni tako ponižavaš MF-a...-....a to ti je strojcina prema Jd-u...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
heh imenjače,kako god ti kažeš ;)
MF mi nekako neleži, nije me "ostavio bez rijeći"

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
je meni pa se MF jako dojmi..a pogotovo ovaj moj šta ga imam...
vozio sam se u jednom 120ks i mogu reči da ide ko švicarski sat... :lol: :lol: :lol: :lol:

P

Picek

Guest
marko hurlimann xa86 kaže:
e pa to je oču nekojima ljudima reči..da JD nije više što je bio. ;)
u pravu si.. JD je nekada trošio 50% više od drugih.. dakle, nisu što su bili..

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
marko hurlimann xa86 kaže:
ali nažalost ljudi ga kupuju samo zato sto piše John-deere

Ima i takvih pa onda problemi. U susjednom selu lik prodao torpedo75 i veli kupit cu jd-a traktori se ne kvare, super. Kad ono odma u startu problema. Bilo to prije cca. 8 godina. Za nove neznam. Svaki imaju neku sitnu gresku

K

kikoporto5820

Guest
prijatelju dobar ti je Đoni 6330 neznam zašto ti služi dao si za njega 60 milja a da si pridometnuo još 8 imo bi traktor 6630 od 130 ks ali i ovo je totalna makina ja imam 5820 od 90 ks imam sada 1200 r/h i prezadovoljan sam vučem snjim 3 brazde vogela 1200 c plus oro sam po blatu jesenos i vuko je 28 cm a zemlja je dosta sjebana za radit

dečki nemam ništa protiv vas ali nemojte pljuvat po đondiru kupite ga pa ga onda uspoređujte sa Hurlimanima Mekormikom, Landinijom, New Holandom, Caseom sve ove traktore ljudi u mom okruženju imaju i svi su se sjeb.. na 1000 + - radnih sati na New Holandu od 90 ks ošo mjenjač na 1500 r/h, na Mekormiku od 200 ks ošle brzine pomješalo mu se nešto u mjenjaču sporih i brzih brzina, MF star 3 godine ošla prednja vuča na landiniju također prednja vuča mislim da to nisu stvari koje odlaze na 2000 r/h a strojevi koštaju oko 50 000 E
Mislim da još nitko ili malo vas je čulo da se na JD nešto strgalo a sada što on troši više pa nek troši ali meni je barem bitno da kad u njega sjednem da se nemoram bojati kada ga malo preoptretim da če nešto otiči kvragu.
prijatelj mi ima 6920 Premiuma ima sada 2000 r/h ali stvarno ga nemazi tjera ga kao da ga je dobijo na lotu znate kada ga ni ne podmaziva topling je suv ko barut jedva ga odšarafiš, ali ljudi još ništa nije otišlo ni jedna lampica pa neka mi sada netko uspoređuje JD sa nekim drugim strojevima.

Za mene jednom Đoni uvjek Đoni, tko ga jednom proba nepita za cijenu i koliko troši, dao sam stricu krug sa mojim malcem 5820 nije se dao van i sada je naručio 6630 - 130 ks

P

pf-steyr

Guest
I ja mislim da je besmisleno usporedivat JD s Hurlimanom, no nebi se slozio da kad imas JD nepitas za potrosnju koja je danas sigurno najvaznija stavka.....

Ja znam JD 8x20(x=neznam koji broj), na kojoj je osao mjenjac na 1900hrs ali se i to rjesilo (srecom imo garanciju, a da je istekla jao si ga njemu)...
Osobno za JD mislim da je precijenjen (ili ovi iz novocommerca briju cijenu, vjerujem da znas da je 5820 prije bio na akciji 33000+PDV a sad je 39000+PDV, a oprema ostala ista),tj. da plaćamo zelenu boju(vidjet ces kada budes trebao promijeniti koji dio na svom JD, cijene nebeske npr. lezaj 1300kn, remen po 600kn itd. )....
Mislim da ima boljih strojeva od JD(normalno da nemislim na Hurlimana) za iste novce, kao sto su Fendt i Steyr, a potrosnja im je sigurno manja....

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ma samo vi ismijavajte hurlimanna.......i kupite Jd zbog imena i boje...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
kikoporto5820 kaže:
... jednom Đoni uvjek Đoni, tko ga jednom proba nepita za cijenu i koliko troši,...

slažem se :)

kikoporto5820 pozz i dobrodošao 8)

SteveO

Član
Tu od
16 Velj 2007
Poruka
244
Valtre svi zivi hvale, imam JD 6300 i 6900 i bolja im je izolacija i komplet kabina od Landinija koji je star 2 mjeseca...jednostavno kad vidim one mjenjace od metar sto idu od poda, muka mi je...JD je pojam za traktor al kad nesta ode onda trebas sjedit kad zoves u Novocommerce da se ne srusis kad ti kazu cijene dijelova i rok isporuke....tipican primjer, otiso mi plasticni cep na 6300 koji je na dnu rezervara za ispustanje goriva, nazovem ih, oko 300 kn, isporuka 20ak dana, ne moram ni rec da sam ih zvao 10 puta i da nije doslo ni nakon mjesec nit su zvali ikad da je stiglo i nikad nisam ni kupio nego sam napravio cep...osobno bi napravio peticiju i poslo u Njemacku da se Brzici tj. Novo commercu oduzme licenca za prodaju i servis JD...

Toliko od mene...

Najnoviji postovi

Na vrh