• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JD 6030

• Temu pokrenuo Željko
  • Datum prvog posta

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
robi kaže:
Hvala svima na čestitkama, 105 KS, max. 110 KS.
Imate pravo , ja jesam prvo htio dajca, pa onda 6530 jonija i nikako se odlućiti.
I onda je došao 1.9 kad sam nešto već morao kupiti radi poticaja, i otišao sam u lagerhaus u Austriju i tamo je bio on
na lageru i probal sam ga malo voziti i jako mi se sviđal.
Bio je tamo još i 6530 ali Auto nešto getriba pa mi je stoga bio pre skup.
drugi dan sam išel u sesvete da još jednom probam agrotrona K i tad me nešto odbilo od njega i to je to.. odma sam
išel na banku i uplatil 6330 u Austriji, i bil je doma za 10 dana, i uštedio sam 3500 eura u odnosu na Novocomerc sa istom opremom.

malo pitanjce

da li možeš dobit kapitalna ako firma nije registrirana u republici hrvatskoj :?: :?: :?: :?:

ako da , malo pojasni proceduru :!: :!:

inače kolko te je došao jd :?: :?:

vidim bez radija neče traktor upalit :mrgreen: :mrgreen:

supač :D

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Dajc je prodan još odavno, a 6 cilindarski sam mogao uzeti samo 6530 obićan a tamo je bio premium za odmah, ali meni pre skup, a dva mjeseca nisam mogao ćekati jer mi je traktor morao stići ovaj tjedan radi poticaja Grada Zagreba, ma, pre dugo sam ja razmišljal i uvijek sam mislio da ako odlućim za jonhn deere, gore u austriji ih uvijek ima 10-15 komada na lageru, međutim bila su samo dva, drugi je bio 6530 Premium Autoquad getriba, cijena 75 000 eura, meni nedostižno.
Košta me 49 000 Eura+300 prevoz+200 carinjenje+PDV

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Za kapitalna ide sve kao da je kupljen ovdje, imaš raćun, carinske deklaracije, dokaz od banke o izvršenom plaćanju i ostalo što još traba iz pravilnika.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
TX75 kaže:
robi svaka čast, vidi se da traktor nije kupljen u HR 8)

a po čemu se to vidi :?:
po nekoj naljepnici, čistoči guma....................radio stanici koja svira :?:

malko glupavo pitanje, al takav mi je i dan, pa nek bude sve u stilu :|

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
TX75 kaže:
Jel da, po zadnjem kraju i naprijed svjetla. Takav je gore serijski, sa svim svjetlima, aut. kuka, 3 para hid. izvoda
i još neznam, a dodatno je zrak i prednja hid.
Ovdje kod nas dobiš ogoljen traktor za više love.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
bogec kaže:
TX75 kaže:

a po čemu se to vidi :?:
po nekoj naljepnici, čistoči guma....................radio stanici koja svira :?:

malko glupavo pitanje, al takav mi je i dan, pa nek bude sve u stilu :|

eo robi je dao odgovor, a i naljepnica je tamo ;)

naši ogule traktor samo tako,
vidiš ja na svom nemam gore 4 radna nego 2( nadam se jedno dana da će biti kao kod tebe ), ali imam bočne farove na kabini, ovako dalje što gledam sve je isto osim ručice mjenjača

B

baota

Guest
traktori jd su puno jeftiniji u austriji naprimjer j sam bio u lagerhausu u grzu tocnije kalsdorf ima tih traktora na lageru sigurno 30 tak svakakvih a najvise ovih do 130 ps a austrij nije daleko graz blizu isplati se za 3. 4 tisuce i naravno dobijes 19 posto povrata ako je za eksport

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
E, dobro je, još gotovo ništa nije radio osim što sam vukao dvije prikolice kukuruza i to je to.
U ponedjeljak mi dolazi novi Lemken europal 5 s 3 brazde pa ćemo vidjeti kak se bude ponašal s tim.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
što smo se pretrgli sa slikama :?
koliki ti je ono uteg naprijed?
koliko ga može povući?

lijepo lijepo 8)

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
A evo još jedna,

Uteg je betonski 800 kila, a išao sam do 7 km/h i ne osjeća se da mu je teško.
Oral sam samo jedan dan 7 jutara, tak da bude još slika.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,494
Robi, videl sam ti zelenka z plugima danas uživo. A ni kombajn još nisi prodal...

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ma znam, da..
ali sumnjam da mu je plug tezak pa da ga ne moze nositi bez utega. a isto tako ni zemlja ne izgleda mokro pa da ga ima da smanji proklizavanje. 800kg je ipak poprilican teret na prednjem kraju..

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
ZJ kaže:
Robi, videl sam ti zelenka z plugima danas uživo. A ni kombajn još nisi prodal...
ćiji si ti , tko si, odkud si ???

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
..ja.. kaže:
ma znam, da..
ali sumnjam da mu je plug tezak pa da ga ne moze nositi bez utega. a isto tako ni zemlja ne izgleda mokro pa da ga ima da smanji proklizavanje. 800kg je ipak poprilican teret na prednjem kraju..

Bilo nedavno u gospodarskom listu, Claas mislim da oko 130 ks , vuče 5 br plug, manja potrosnja za isti učinak s utegom 1500kg umjesto sa 700.

Najnoviji postovi

Na vrh