Re: Jeèam
jd4755 to je več dokazano da je kod tebe na zavidnoj razini, u to ne moram sumnjat
cabage več sam negdje spomenuo da su kod nas svi ječmovi dobili po piksi, i kod mene jedan dio a ja barem ne šparam s umjetnim ni stajskim gnojem
kod nas ima jako puno loših ječmova, ali kroz duže vremensko razdoblje od par godina ni rana ni kasna sjetva ne uspjevaju, ječmovi su sve gorji i gorji, a tu bi se dalo podosta pripisat i kupovnom sjemenu koje je pakirano po 50kg ima naljepnicu zavoda za sjemenarstvo, ali se nezna proizvođač, nema naziva firme a samim time te jako vrlo vjerovatno da ga je proizveo neki pik i ili mu je spaljena klica bila djelomično u doradi, ili je pakiran merkantilni ječam
ovdje se ne govori o bc i osječkom institutu, več o njihovom sjemenu koje daju nekom drugom da ga umnažaju, to je ustvari c2 generacija bez imena proizvođača na etiketi ili na vreči, ali pakovanje od 50kg , ipak je malo sumnjivo
ne može biti kod mene ječam loš osim ako sjeme ne valja, niti kod drugih koji su čak u tom dijelu i bolji od mene, i svima je sumnjivo kupovno sjeme, jer ono koje siju s tavana na način da se mjenjaju s nekim tko je imao dobar ječam je puno bolji od kupovnog, znači vidi se gdje je problem
dvije godine sam se opekao, od sad samo uzimam direkt sa skladišnih vrata bc instituta, nikakve vreče od 50kg po dučanima bez i jednog slova
ajd da sam kod mene ne valja ječam (onak prosječan je, nije kak je inače kod mene sve na poljima), ali kad je to u jako velikom postotku onda...........................