• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JEČAM sjetva-žetva, 2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012..

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
K

krx pozega

Guest
Kod nas kiša pada tako da je i meni teško palo sjesti pred komp...još kad vidim tko je na forumu..ma milina :wink: 8)

Jel ti nije daleko do Gradiške ustvari mislio sam pitat sa čime ga voziš pošto ti oni plačaju prijevoz ako se ne varam..?

Kakav kombajn ti kolega ima..ja sam nekidan vidio Classa 600ks star dvije godine..mislim da je dao oko 3 nečega kuna za njega...selo se zove Grabarje možda je to odjeknulo do vas dole..

R

Ratarko

Guest
Sa pivarcem namam kuda , sijan je od starta za gradišku i tamo mora otiči .
kilometraža je takva kakva je , ide sve kamionima po tri kamiona dnevno jer više ne stignem izvršiti sa svoja dva kombajna . Sve u svemu za 2 dana izvršim tih 50 ha ječma sa dva kombajna , to ide malo sporije nego inače jer ne krečem do 13.00 sati u polje zbog vlage , radim do 19.00 .

Kolega mi ima ovaki kombajn , ista oprema isto godište .
Niti volan se ne mora držati kada se njiva jednom obiđe , GPS sve radi sam .

Obrisan neispravan link.

K

krx pozega

Guest
Vozio sam se u JD kad je kod mene vršio zob ima nešto kao radar u kabini,meni je to uglavnom bilo super zanimljivo..za životinje i te pizdarije naprijed što mogu biti

R

Ratarko

Guest
To nisam vidio , taj radar za životinje :shock:

Od frenda kombajn mapira cijelu njivu a kako trenutno mjeri prinos zrna po hektaru onda nakon što površiš cijelu njivu imaš jako zgodno izmapirano gdje ti je na njivi bio manji a gdje veči prinos po hektaru . Kasnije se možeš zafrkavati pa kada razbacuješ gnojivo za slijedeču kulturu fino dozirati gnojivo sukladno tome . Sve u svemu znanstvena fantastika za mene !

K

krx pozega

Guest
JD 2...,98 godište...neznam koliko je jak ali nosio je šestmetarski heder..

B

branko

Guest
evo i ja sam upravo sad dosao unutra nakon sto smo pospremili jecam na tavan, sve u svemu sam zadovoljan prinosom koji sam dobio s obzirom na polijeganje. ne mogu napisati tezinu ali sam iskubicirao prikolicu i bilo ga je izmedju 4,5 i 4,8 metara kubnih sa 1800 chv. sreca sto mi frend kombajnira pa je spustio skroz do zemlje i isao dosta polako tako da je uspio skoro sve pobrati (sto je lezalo) ostalo je nesto malo na mjestima gdje su mi bili tragovi od traktora kad sam sprical , a zrno je bilo dosta sitnije ali u potpunosti zdravo tj. zuto nimalo iskvarenog.

R

Ratarko

Guest
Branko , koliko je bilo onda po hektaru kilograma , makar od oka ?
Več sam jednom primjetio da ti je žao za onim što ti kotači pogaze dok špricaš , zašto ?

B

branko

Guest
Več sam jednom primjetio da ti je žao za onim što ti kotači pogaze dok špricaš , zašto ?

takvi smo ti mi podravci (vele da su skoti nastali od podravaca koji su se tamo iselili) Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.

ma naravno da mi nije zao vec sam to naveo samo kao primjer koliko mi ga je dobro pobrao a posto ga je barem 80 % leglo mislim da bez spricanja bi se urod prepolovio. sto se tice prinosa stvarno neznam ali bitno da sam zadovoljan kolicinski jer sam ga dobio vise nego lani a bila je ista povrsina. prikolica je bila dimenzija 2x4x0,55 a gore je bio i ono lagani vrh mislim da nebi vise ni stalo osim mozda par vreca. sve u svemu Obrisan neispravan link. Obrisan neispravan link.

P

paor

Guest
@ratarko

ti si izgleda prvo vršio onaj lošiji dok se ne izjašnjavaš rezultatima

R

Ratarko

Guest
@branko
Bitno da si ti zadovoljan a po smajlijima bi se reklo da si presretan .

@paor

Ha , da onda to staviš na svoj blog , e pa neču
tstnd.gif

B

branko

Guest
fotic mi je na popravku tako da ga nisam mogao slikati, ali je izgledao koma sav dolje, da sam dobio i i pola od toga bilo bi dobro ali ovako sam super zadovoljan Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest
Zanimljive slike...

Nekako mi se na drugom kamionu cini tovarni prostor plitak, pogotovo kad vidim kolike stranice s povisenjima imaju prvi kamion i prikolica...

No, to sam samo ja...

K

krx pozega

Guest
Kao malo dijete sam bio sretan kad sam vidio vršaj....Ratarko zato sam ti i dao prijedlog da otvoriš novu temu jer bit če toga čudo...ipak je forum tek od jeseni prošle godine..

Daj napiši molim te kolika je površina toga..koliko dugo ste vršili...koliki je prinos...normalnio da je prinos ove godine slabiji :cry: nije bed..

Nije vrag da je stalo sve u ova dva kamiona ;) vidim da je njiva dugaaaaaačka...

To su tvoji kombajni ,jel tako?ma milina kao u kombinatu ;)

E da, ako smijem spomenuti neovisno o temi nimalo mi se ne sviđaju ovi smajliji..totalno mi izgleda glupo i neozbiljno...kud smo i ovako malo malo zajebanciju izvodimo...ja ovaj forum ipak smatram oziljno,jer zbilja svaki dan nešto novo naučim...TO JE NARAVNO SAMO MOJE MIÅ LJENJE

B

Bobo

Guest
Zbilja bih mogao napraviti temu Vrsidba Jecma 2007...

A kad se bude vrsilo zito, prvi koji bude stavljao slike neka otvori novu temu Vrsidba zita 2007 i tako za svaku kulturu.

Cak i mislim da bi tako bilo i preglednije. Sto vi mislite o tome? Saki prijedlog je dobrodosao.

@Ratarko: Zbilja, jedan je obicni kamion sanducar... A bome je lijepo i sjeo na ovoj poslijednjoj slici :shock: ... Da li ga njegovi zracni amortizeri mogu podici, ili je to za njih overkill?

@Krx: Sto se smajlica tice, ja cu zivce pogubiti s ovim hostingom, jer ne mogu ni pakete smilica staviti, nego samo jedan po jedan. Izbor je od valjda milijun smjehuljaka od kojih je trecina pokemoni?!? I sad ti trazi koji ti se svidja pa uvrsti u hrpu...
Cuj, vise njih je pitalo za smilies, pa tako da cu ih kako nadjem zivaca stavljati sve vise, no ti ih ne moras koristiti ako ti se ne svidjaju...

K

krx pozega

Guest
Ovaj čovjek što nama vrši ove godine je kupio drugi kombajn...a nema sječkaru ni na prvom što meni nikako neide u glavu :cry: ...nebude mi vršio ove godine osim ječma(1ha)...

Bobo naravno da se slažem da vršaj raspoređujemo po temama,ipak je to,makar meni, najdraži dio godine...osim Božiča ;) (pare za duhan)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh