Dečki, gore spomenuti JD 2040S nije loš, solidno očuvan, več 15 godina mi je tu doma u selu, znam kaj je rađeno i koliko s njim, to je neka trunka pouzdanosti koja me vuče ka kupovini istog.
E sad, gore sam pisal da ima dosta posla da ga se dovede u tip-top stanje, e pa da pojasnim, kabina je totalno zapuštena, fali zadnje staklo, večina indikatora i kontrolnih lampica je neispravna i još dosta detalja koji mene smetaju za rad i u takvom traktoru mora sve biti 100% ispravno, znači 500€ bez problema ode u tjedan dana da se kabina dovede u ispravno stanje, pa malo oko njega kaj god nije tvornički treba posložiti, no to su sve detalji, ali koštaju novaca i vremena.
Ne zanimaju me radni sati za koje mladi vlasnik tvrdi da ima 6000, to je relativno i nitko nemože znati, ja osobno sumnjam u to pošto se je taj traktor sigurno naradio u Njemačkoj prvih 15 godina tam provedenih, 2002. je uvezen i od tad je kod nas u selu.
Još da napomenem da zadnjih 6 godina traktor ne radi apsolutno ništa od kako je stari vlasnik (deda) umro, a mladi su dali zemlju drugima i sad bi kčer i unuk prodali traktor.
Ja lagano pregovaram i nudim 9000€ za njega, e sad čemo vidjeti kak bude to ispalo tokom jeseni, zime, a možda se i otegne do prolječa kad uvide da ga neče prodati za te novce, najviše ga gazi godina proizvodnje i ljudi se boje takve kupovine.
Recimo, mene najviše smeta to kaj nema zračne instalacije, puno smo u prometu sa velikim prikolicama i uvjek se dešavaju kojekakve škakljive situacije i tu su ključne kočnice na prikolicama, evo baš prije koji dan ujak skoro nastradao sa Sameom i 10t kukurza, izbjegao je sudar sa šleperom za svega par cm. Razmišljamo o ugradnji kompresora na Same, jer drugi puta neće biti takve sreće, otići će i Same i prikolica na odpad.