• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
527
Pa vjerojatno bi trebala, samo nije, a traktor je radio, ne idealno, ali je radio, zato mi je čudno.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Pumpa treba zujati, i to dosta ako je ispravna jer kada daš kontakt čuješ ju vrlo jasno i glasno da ona radi.

Lako moguće da je prdnula. Traktor je mogao raditi bez nje, ako ona malo krene - malo stane jer je dobava goriva bila tu, ali ne na nivou na kojem treba.
Meni kada je otpala u rezervoar, traktor je radio, ali nema protoka i ide samo na leru da se dovućeš kući.

Bosch pumpa ima nekakav "vakuum" ali nije dovoljan za opskrbu sistema kako treba.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,648
Ako ima roto pumpu, njezina transfer pumpa stvara podtlak
(...nego ima li Golf2 dizel npojnu pumpi ili ne?)
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,532
Kako misliš ne? Imam G4 i ima pumpu u rezervoaru. Možda Boschpumpa motori nemaju, ne znam...

Meni na JD dok je riknula pumpa nije palio, jer imam pumpu gore na filteru, a zujala je, provrtila osovina i vrtila u prazno.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,992
Ako ima roto pumpu, njezina transfer pumpa stvara podtlak
(...nego ima li Golf2 dizel npojnu pumpi ili ne?)
Pa i ova kaj je u rezervaru je također transfer pumpa samo je strujom gonjena ;)

Evo ti slika jedne pumpe slične cvajinoj pupi i na njoj možeš vidjeti tu famoznu transfer pumpu koju bi ja radije nazval krilnoj pumpi jer je slična pumpi na cisterni za gnojnicu.

 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Mariogjurić probaj zrakom pod pritiskom puhnuti na izlaz pumpe, imao sam slučaj na kombajnu da mi je došla nečistoća u pumpu i počela me zajebavati. Ispuhao sam ju kontra i dalje je ok.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,992
Nema kruha na duge staze od ispuhavanja.
pumpa bi trebala imati sito, a ako je nečistoča došla s ove strane sita opet bu ju pumpa usisala.

Kod kolege na direkt ne radi tak da je najbolje riješenje nova jer kad po pumpi treba tuči da proradi ..... fučkaš takav posel.
 

Damir 1982

Novi član
Tu od
9 Sij 2022
Poruka
28
Pozdrav, evo mene opet, pisao sa u par postova iznad o problemima koje imam, e sad ima jedno ludo pitanje, koje mi nema logike, ali hajde, danas smo izvalili pumpu iz rezervoara, po svemu ona ne radi, spojili smo je vani na akumulator, kao da bi htjela da krene, nešto malo trzne i to je to, e sad je pitanje, dali je traktor mogao raditi bez nje, dali je Bosch pumpa mogla vuči gorivo iz rezervoara sama, i zato radi sa tim zaletavanjima?

Novu pumpu sam naručio, vidjet ćemo što će reći kad je stavimo, ali eto zanima me dali je moguće da je radio bez nje, jer nije se niti čula niti išta. 😅
Pozdrav, ja sam imao problem zaletavanja motora na Claas axos, Perkins motor. Rjeseno sa novom AC el. pumpom jer stara malo radila, malo ne, a razlog tome su bile istrošene četkice elektro motorića.
 

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
527
Pozdrav, evo, problem riješen, stigla nova pumpa, montirali smo je i traktor radi kao sat, (kod nas je godinu dana i uglavnom na leru je ponekad mjenjao zvuk, tj. okretaje), a sad ma milina, i čim pipneš ključ pali, tako da, ona definitivno nije radila otkako je traktor kod nas, a obavio je i proljetnu sjetvu i sad jesenje oranje, što je meni i dalje nejasno 😅.
Alii bitno problem je riješen, puno hvala svima na odgovorima i savjetima :ppozdrav: :ppozdrav:
 

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,532
Ekipa koji imate ušarafljene razne nosače koječega u desni stup kabine vaše John Deere 6tice, između vrata i bočnog prozora jel, koji tu vijak paše u navoj?
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Danas malo zahebancije. 🙃

IMG_20230212_144612.jpg

Skinuo rezervoar gospodina Đeksona jer mi se unazad 15 radnih sati desilo da dva puta poštopa sito pumpe u rezervoaru toliko da traktor crkne u radu.

Prvi puta starom, dok je orao kolegi neki zaostatak, ali čim me nazvao pretpostavio sam šta se dešava pa sam odmah ponio i novu pumpu sa lagera da je ubacim jer stara je nekada znala štekati pa kad udariš rukom po tanku krene raditi.

IMG_20230131_170035.jpg

To je bilo onda, samo nisam stigao objaviti. 😂

Uglavnom, sito je bilo toliko začepljeno da pumpa nije niti zujala.
Na novoj pumpi je sito još sitnije i hvata i najmanje nečistoće, a kako mi se čini ima i parafina na dnu pa kad njega povuče, baš se i ne veseli.

Meni jučer stao u tanjuranju, odmah raspakovao pumpu, počistio i sve šljaka, ali sam onda odlučio odraditi kompletan sistem, rezervoar, plovak, crijeva, filter tako da budem na čisto i da ne moram svako malo jebavat oko pumpe, realno nije neki posao, ali svako malo baš i nije zabavan.

U zadnjih 10L van izašlo nešto vode, smeća koliko hoćeš. Malo proprao miniwashem, ubacio 0.2dcl Dimmera i 1L Renocleana bez razrjeđivanja, usuo 5L vrele vode i to mućkao kojih desetak minuta da odlijepi sve što je ostalo. Onda opet opalio miniwashem i van je izašla blatnjavo crna voda sa još smeća. Proprao još par puta da sve izađe van i sada ostavio da se ocijedi preko noći.

Sutra još idem uzeti tropolni konektor muško-ženski da spakujem žice od pumpe jer su bile samo ufrkane, pa sam ja stavio stopice, ali najbolje odraditi po PSu, i lakše je kod spajanja, a sada trenutno lako mogu do njih kada nema rezervoara.

Sutra kad svršim, nabacim slike
🤣🤣
 

markach

Iskusan lik
Premium
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,870
Kako riješiti povrat ulja/drenažu kod 6910?
Jel preko scv-a? Ili kako drugačije.
Radi se o hidraulicnoj spojki 3/4 odnosno bg 4.
U pitanju je veći protok od strane hidromotora na priključaku.
 

Najnoviji postovi

Na vrh