Shot at 2012-04-17
Lako kod tebe moš birat lokaciju, gori doli nabrdu iza brda,a mi u ravnici klinac uz nasip iza nasipa il na čistini,al brate mili kad treba ič špricat leti vamo pa tamo jesam sve ponio šta mi treba :madmana: volio bi imat sve u komadu,navrpi ovak me nekad rasturi to letanje
jedno pocetnicko pitanje,kako dobijete ovakav uzojni oblik?
koja sorta je ovo?na kojoj podlozi?i kako je orezujete nakon sadnje?kada povijate grane?
ako je previse pitanja isprika.....
...slobodnopisao sam o razlozima raštrkanosti zemlje kod nas
o dobrim i lošim stvarima
a ovi danas navalili da sve bude u jednom komadu
a bili su pametni naši preci
breskvar kad se poželim jest kajsija dođem do tebe da pregrizem koju
jer ja na 500 kom nemam ništa
prije par dana odrezo ove suhe 30-ak centimetara od zemlje i jedna je potjerala iznad cijepa a dvije iz korjena (divljake) što znači da nije ubilo korjen il če korjen kasnije krepat ?
Shot at 2012-04-17
ne mora značit da će krepat
kod mene je korijen ostajao živ
meni su isto izbijale divljake pa na njih zakalemiš opet
ja ću ove god. kalemiti tako
javi rezultate
ne mora značit da će krepat
kod mene je korijen ostajao živ
meni su isto izbijale divljake pa na njih zakalemiš opet
ja ću ove god. kalemiti tako
javi rezultate
ova tjera poviš cijepa a izgleda da če i druge dvi e sad da to ostavim il ujesen zasadim novu...
Uploaded with ImageShack.us
gec67 mi radimo isto tak, i onda izbusim malu rupu na sredini vocke i unutra nalijem sretstvo pitiv korova ( rund up, glypogan ili kaj vec koristite), od toga se korijen definitivno odumre.
zasto to? :scratch:
prema specijalisti posstoji mogucnost da se s korijena na korijen prenose bolesti, naravno i ta zbog koje se drvo i posusilo ( nije dokazano )
a sad drvo je jednostanican organizam i ako su zahvacene grane i korijen je!!!
Marelice su zaista nepredvidive voćke. Prije pet godina počeo sam ih kalemiti i uzgajati za vlastite potrebe, pa sam iz znatiželje eksperimentirao s raznim vrstama i podlogama. Dosad mi se osušilo(apopleksija) samo jedno stablo i to baš ono koje sam kupio. Moji kalemi još se drže, a donose već i prve plodove. Ovog proljeća fascinirao me kalem na breskvi star 5 godina. Zadnje dvije godine lijepo je rastao i donosio plodove no ovog proljeća pupovi nisu potjerali. Mislio sam da je stradao od mraza, bolesti ili da ga stablo breskve nije moglo hraniti jer je i samo slabo. Ipak dobro da je nisam odrezao jer su se popovi prošli vikend iznenada probudili, naravno cvjetova nema. Pretpostavljam da je do premećaja došlo zbog jake zime. Evo nekoliko slika moga kalema na breskvi:
[/CENTER]
gec
ja ih ostavim
jedino ja svoje moram kalemiti opet jer su visoko kalemljene pa mi izbija iz podloge ne iz plemke
a što se tiče apopleksije koliko sam primjetio barem kod mene i kolege
osuši se iznad kalema a korijen uvijek ostaje živ
e sad jel to pravilo ili izuzetak ne znam