gec67
Član
- Tu od
- 26 Ožu 2011
- Poruka
- 768
jel ono u pozadini kajsija na vitkom vretenu
Cjepljena na jablanu pa kasnije cvate :icon_rofl:
Šta ti je jug trava zelena več za košnju,il je to lanjska slika :icon_scratch:
jel ono u pozadini kajsija na vitkom vretenu
Cjepljena na jablanu pa kasnije cvate :icon_rofl:
Šta ti je jug trava zelena več za košnju,il je to lanjska slika :icon_scratch:
Slikana e na 24.03.2013
evo moja situacija
slikano danas 13.03.
danas sam išao gledati pupove i na ovoj kajsiji što je procvala 13.03. i uhvatio je onaj snijeg i zahlađenje, ne vidim da su izmrzli plodovi,barem mi se ne čini tako :icon_pidu:
doduše okupao sam je sa ekofrizom taj dan
a one ostale još ne cvatu i na njima ne vidim oštećenja
evo moja situacija
slikano danas 13.03.
danas sam išao gledati pupove i na ovoj kajsiji što je procvala 13.03. i uhvatio je onaj snijeg i zahlađenje, ne vidim da su izmrzli plodovi,barem mi se ne čini tako :icon_pidu:
doduše okupao sam je sa ekofrizom taj dan
a one ostale još ne cvatu i na njima ne vidim oštećenja
Ma i ja svoje dva puta pošpricao "biljnim antifrizom".
Kada dođeš na voćnjak sve za pet.Pupova ko u priči.Super izgledaju, nabrekli i zdravi.
No kada se pup razreže veliki je postotak smrznutih tučaka, cca 70 % :mur::mur::mur:
Ova dva naleta hladne fronte su uzela svoj danak.
Tješim se da voćnjak tek ulazi u drugu godinu.............................katastrofa.................
I mene interesuje učinak tog Antifriza, takođe sam tretirao samo dio stabala da vidim razliku.
To sam puno puta rekao,kolika jen učinkovitost tog biljnog antifriza?
Jedini način možebitne zaštite kod minusaje da preko lista apsorbira sredstvo u sebe,ali vremenski krače nalete mraza.
Ovo je potrajalo i bio je ponegdje veči minus sve što je iznad -7 u tim fazama štete su od 25-90%.
Nažalost.
ovo je po meni ispravan odgovor i razuman koji si dao..dokle god biljka ne stvori list nemoguče je usvajanje tog antifriza.kratkotrajan učinak zaštite sigurno ostvaruje kad je puna cvatnja i več postoje mali lističi koji mogu minimalne količine tog sredstva usvojiti da bi to moglo djelovati.
odlicno izgledaev malo i mog vocnjaka iz 2011 god.
To je jedan i najbolji način bilo koje zaštite od bilo koje bolesti na voćkama,ali normalno da proizvođač tvrdi sve ostalo da se proda.
Drugi način je preko žila u mirovanju voćaka(isto kao i kod čovjeka infuzija) ali tu količine sredstva moraju biti velike i u istom omjeru kao i za lisnu površinu i tu isplativost svega je upitna na skupoču sredstva.
Tu zavisi još o puno činbenika vlažnost tla,suhoća hladnoća jer poznato je da voćke u zimskom periodu izgrađuju podzemni sistem(žile) i vrlo slabo kolaju sokovi u nadzemnim dijelovima.
To bi praktično ovako izgledalo kao da bi infuziju posipali po koži čovjeka ona bi imala jako mali do nikakav učinak na čovjeka apsorbiranjem preko kože( grana voćke) ali direktnim unošenjem preko žila 100% učinak.
Tako da ono prskanje preko grana ne stoji.n):
njoko jel to isto vrijedi i za folijarnu gnjojidbu
dal znas mozda sta znaci ova rjec
fertiricacija: 1,5-4 kg/1000 m2
hvala
Evo jedna i od mene slika od prošle godine.