StricVujc
Član
- Tu od
- 1 Tra 2010
- Poruka
- 835
...imam ja jedno stablo, ništa posebno
koja bi onda bila najkrupnija koju ljudi hvale da ih nekoliko komada ide u kilu? Mozda kereski orijas? A sto je sa sortom Cacansko zlato? Ima li itko iskustva?
...imam ja jedno stablo, ništa posebno
...evo, iskustvo sa tržnice iz prve ruke; na tržnici možeš prodati kajsiju na 2 načina: 1. Na gajbe po 5 - 10 - 15 - 20 kg za pekmez i džem. Tu nije bitna krupnoća, bitno je da su zrele, čak može biti i sitnih oštećenja, cijena takvih kreće se (ovisno o količini na tržnici) od 5 - 8 kn/kg, 2. Konzumne, prodaja po kg je cca 8 - 12 kn. Te moraju biti krupne, potpuno zrele i bez oštećenja, dakle prvoklasna roba.kako je trziste kod nas, tj. dali mozete sve marelice prodati i kolika je prosjecna cijena. dali je problem plasirati marelicu na trziste, kakva su vasa iskustva...
Prošle godine i meni je tako riknula jedna , odjednom kao da ju je nešto spalilo .
znaš mislim da se ova vanjska naljutila :evil: pa uvenula kad vidila kak je ovim pod najlonom super :rolfer:
da su barem nase pod najlonom nebi sad cjelu noc strepio od mraza, ako bu to dobro, 5.5 a ono juce -2, a danas ko zna....
kak je s tim marelicama postao problem čini mi se da budu samo pod ogrtačem uspjevale :lol:
jučer sam izrezo do korjena ovu kaj je crkla i tak je suha do srži može odma za drva u roštilj i koljenica pod peku
katastrofa, cjeli tjedan se borimo protiv mraza(zasad relativno uspjesno:finga danas nadamo se posljednji put!!!!
barem bu fini rostilj meso z okusom marelice, nesto novooo najnovije...
po mojim saznanjima u vrijeme ploda ne izdrzi vise od -2 nakon toga slijedi katastrofa..... i do 90% otpada. ali ako on tako kaze nek mu bude, ma ni jabuke ne izdrze toliko kamoli bi onda marelica.
ma zalijevamo cijele noci oko 8ha, 2ha imamo kao ventilator koji puse topao zrak (ali to nismo sigurni dali sta pomaze :lol: ) a dva, sta bude bude.
ali imamo u pripravi i posude s uljem ako stvarno pređe grancu od -1 onda i to palimo. to je najbolje i sigurno ali i jako skupo.
jesi gledao na TV-u poljoprivrednu emisiju kad sa vjetrenjačom štite od mraza mislim da jedna štiti 7 hektara (negdi u slavoniji oni kaj imaju i trešnje pod plastenikom)
Aljmaš ovaj antifrz imaju i u šibeniku firma http://www.plodovizemlje.hr/ a imaju i drugih stvari za poljoprivredu ak kome kaj treba šalju pouzečem
kako sa vjetrenjačom?
ma znam kupio sam od njih i čovjek mi je sve objasnio ali volim kada mi netko to u praksi potvrdi da radi