• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Naravno punoletna i odgovoran, prekršaj uočen jasno.
Dok kamera, Vozač mora da gleda ispred sebe, putnik ili suvozač okrenuo glavu nazad, vide se da nema pojas, nevidi se dobro lice. Kako doći do identifikacije, naknadno pozivanje vozača, kaže uz put povezao stopera nemogu da se setim pre 2 mjeseca ko je bio itd.

Koliko ja znam stopiranje je zabranjeno??

Dobiješ onda kaznu za to 🤣

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zar se kod punoljtnosti osobu podučava /testira ili kako si već to zamislio da se mora vezati u autu ?
Zašto ta osoba mora znati da se mora vezati , čemu služi ta gurta na sjedalu .kako se to veže , kako se koristi

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Pa ono. Ako si nekog uhvatio nećeš ga nevezanog staviti u gepek da ti porazbija zadnje lampe.

Logično. Jel?

Kolega je tako stavio srnu za koju je mislio da je pokojna... Pa se ispostavilo da se puno štete može i u gepeku napraviti...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Svatko autostopira na svoju odgovornost i ako kao pješak ne krši pravila o sudjelovanju u prometu, takav se oblik prijevoza ne kažnjava. No, pješak se ne smije kretati kolnikom ako uz cestu postoji pločnik. Ako pločnika nema, pješak se smije kretati uz rub lijeve strane kolnika, a taj položaj mu onemogućuje autostopiranje. U slučaju takvog prekršaja, pješaka u prometu može se kazniti s 300 kuna. Inače, ne postoji zakonska odredba kojom se autostopiranja može spriječiti, postoje samo kazne za prometne prekršaje - kaže glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.
Važno je napomenuti kako je kretanje kolnikom i autostopiranje noću dodatno opisano zakonom. Naime, pješaci, kao i autostopisti, za kretanje kolnikom izvan naselja noću, moraju na sebi imati reflektirajući prsluk ili svijetleću baterijsku lampu. U slučaju da ih pješak odnosno autostopist nema, krši prometna pravila i postoji zakonski okvir prema kojemu ga se može kazniti.

Vidi vraga. Nije zabranjeno ali se ne smije 😂😅

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
zar se kod punoljtnosti osobu podučava /testira ili kako si već to zamislio da se mora vezati u autu ?
Zašto ta osoba mora znati da se mora vezati , čemu služi ta gurta na sjedalu .kako se to veže , kako se koristi
Ovo ne prolazi još od starh Rimljana

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Znači ti ga smiješ povesti, ali on po zakonu smije stopirati samo na parkingu

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ovo ne prolazi još od starh Rimljana
zapravo ja ne znam kaj si htio reći

ja ne kažem da je to kao neki izgovor , oprostite policajac ja nisam znao da se moram vezati ...
nego zašto bi to netko tko može biti i mentalno blokiran ili kako već to morao znati .

kad sjednem u avion sestra mi pokaže kako se veže i provjeri da li sam se dobro vezao .

dakle ja mislim da bi odgovornost trebala biti na vozaču , jer je on obučen i upućen za vožnju i propise

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Svatko autostopira na svoju odgovornost i ako kao pješak ne krši pravila o sudjelovanju u prometu, takav se oblik prijevoza ne kažnjava. No, pješak se ne smije kretati kolnikom ako uz cestu postoji pločnik. Ako pločnika nema, pješak se smije kretati uz rub lijeve strane kolnika, a taj položaj mu onemogućuje autostopiranje. U slučaju takvog prekršaja, pješaka u prometu može se kazniti s 300 kuna. Inače, ne postoji zakonska odredba kojom se autostopiranja može spriječiti, postoje samo kazne za prometne prekršaje - kaže glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer.
Važno je napomenuti kako je kretanje kolnikom i autostopiranje noću dodatno opisano zakonom. Naime, pješaci, kao i autostopisti, za kretanje kolnikom izvan naselja noću, moraju na sebi imati reflektirajući prsluk ili svijetleću baterijsku lampu. U slučaju da ih pješak odnosno autostopist nema, krši prometna pravila i postoji zakonski okvir prema kojemu ga se može kazniti.

Vidi vraga. Nije zabranjeno ali se ne smije 😂😅
To ti citiraš ovaj članak:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Pa nisam ni napisao niti dao naslutiti da je moje autorsko djelo.

Znam da smo u autoskoli učili da možeš dobiti kaznu za stopiranje. Sad znam i kako 😂

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ovdje nije kazna za stopiranje (ispružanje palca) već su navedene odredbe kretanja pešaka po putu. Kako se kreće, kako I na koji način može prelaziti put i u noćnim satima kako mora biti obilježen. Sve to stoji u pravilu kretanja pešaka. A recimo ovim upozorenjem policije je to potvrđeno i dalo smernice ako se stopiranje čini koji su najbolji načini.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Ovisi koga pitaš.

Mene žena pijanog više neće voziti naprijed. Bilo je par incidenata 😅

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Koliko ja znam ukinuti taj dio zajedno s onim da mladi vozači ne smiju poslje 23h voziti.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Najveći problem je što kad pretjeram iz mene sve hoće izaći van. A naprijed kad se povežem.

Jako teško je izaći kad te stisne 🤣

A bilo je i otvaranja vrata u vožnji par puta da obavim svoje jer je prozor spor 😂

Najnoviji postovi

Na vrh