• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Lako ovome kaj je prst podigel, mirne duše može reči da sa srednjakom nos čaćka a oni nek dokažu da nije tak.
A mogel je i suvozaču iz zafrkancije to pokazati.....

• Like
Reactions: ZJ

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,923
Lako se vama zajebavati sa siromahom koji pokaže srednji, ali kad dobiješ službeno što onda?
FB_IMG_1511219483883.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A koga je uvrijedili?
Pa kamera nije živo biće (ak ga je i pokazal prema njoj).

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Abecedom i pravilima koja se uče kandidate za vozača i korištenja osobnog automobila, smatra se zaveži pojas, podesi retrovizore i vozačko sjedalo, na znak stop i crveno svjetlo na semaforu stani, skretanja automobilom najavljuj drugim sudionicima u prometu, korištenjem žmigavaca, vozi brzinom u skladu s ograničenjima i prometnim znakovima. U svakom su vozilu pojasevi i za ostale putnike, podrazumijeva se njihovo korištenje. Odavno je poznata mantra da pijani i drogirani ne smiju voziti. Korištenje mobitela od strane vozača u vožnji je zabranjeno, ukoliko nema opremu prilagođenu za to (da mu ruke drže volan...) itd.
Onda na sve to nastupamo "mi" šumaheri, pametniji, brži i sposobniji od ostatka svijeta, bez ikakve vozačke i prometne kulture, silovatelji zakona i propisa o prometu, te ostalih za nas nesposobnih sudionika u prometu.
Otprilike nekako tako, jel može tako dalje, moj je stav "može", pa neka se i dalje omataju oko stupova, najbolje leže ne na cesti nego u grabi na boku, neka nevezani pritom budu ispaljivani kao projektili sa zadnjih sjedala kroz šofer šajbe itd. Ja ih ionako u svemu tome ne mogu opametiti, spriječiti, ili izliječiti. Zakon o prometu i sva druga pravila su za normalne i pametne, nisu za idiote, nasilnike, budale i protivnike svega što je kulturno i normalno.
Moja podrška policiji, snimaj, mene ste dovoljno snimili, šaraj dalje 😈☕🤓
A advokati i fiškali su "imele" na tuđem zlu...
Sobzirom da si ovo naveo u citatu mojeg teksta da ti na to dam pojasnjenje. A ti sebe prepoznaj gdje si.. Nisam nikakva kabadahija, prekršilac zakona, silovatelj zakona, duvljaner i šta si sve naveo da ne nabrajam.
Nikada u životu nisam počinio niti najmanji prekršaj bilo kog zakona, da jesam nebi mogao da obavljam posao koji radim. Poštujem zakone svoje države , prava građana, o onda i međunarodna ljudska pravo, unicefovo pravo djeteta, itd. Za takav rad sam na desetine puta certifikovan od strane međunarodnih organizacija za sprovedu tih prava i zakonitosti. Da bilo šta od tog poznaješ gospodine "plus" od silovanja zakona nebi uopste sa mnom vodio raspravu i javno napisao na ovom forumu kako treba policija da batina migrante, kako sudac treba da dere ne da sudi po izričitom slovu zakona. Zakon mora biti jasno napisan. Kršenjem bilo kog slova od strane onih koji ga sprovode je krivično djelo.
Ovo ti je samo dio jednog od mnogih certifikat o medunaradnoj humanosti i ljudskim pravima. 20240104_165657.jpg

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Smilane,mislim da si jako pobrkal lončiće. Kakve veze ima tvoje humanitarno djelovanje s poštivanjem prometnih propisa koje je opisao kolega plus? Slovo zakona kaže da svatko u vozilu odgovara za svoj prekršaj. Na tebi kao vozaču,tj vlasnik vozila si dužan dati podatke o prevoženim osobama. U protivnom ti snosiš svu odgovornost. Veliš poveš autostopera. Lijepo ga upozoriš da se veže, ako ne želi,dalje pješke. Sve je jasno ko dan. Odgovoran si za sve stvari i osobe zatečene u autu,ukoliko ne dokažeš suprotno.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Sobzirom da si ovo naveo u citatu mojeg teksta da ti na to dam pojasnjenje. A ti sebe prepoznaj gdje si.. Nisam nikakva kabadahija, prekršilac zakona, silovatelj zakona, duvljaner i šta si sve naveo da ne nabrajam.
Nikada u životu nisam počinio niti najmanji prekršaj bilo kog zakona, da jesam nebi mogao da obavljam posao koji radim. Poštujem zakone svoje države , prava građana, o onda i međunarodna ljudska pravo, unicefovo pravo djeteta, itd. Za takav rad sam na desetine puta certifikovan od strane međunarodnih organizacija za sprovedu tih prava i zakonitosti. Da bilo šta od tog poznaješ gospodine "plus" od silovanja zakona nebi uopste sa mnom vodio raspravu i javno napisao na ovom forumu kako treba policija da batina migrante, kako sudac treba da dere ne da sudi po izričitom slovu zakona. Zakon mora biti jasno napisan. Kršenjem bilo kog slova od strane onih koji ga sprovode je krivično djelo.
Ovo ti je samo dio jednog od mnogih certifikat o medunaradnoj humanosti i ljudskim pravima. View attachment 68623
Ti si se kao osoba negdje prepoznao kao opisan u mojem komentaru, pa zanimljivo.

Ne zanima me niti malo čime se ti baviš, ali kad si se več pohvalio nemam ništa protiv.

Ako ti imaš nešto protiv mojeg stava da migranti nemaju što ulaziti u Hrvatsku ilegalnim prijelazima, to je tvoj problem. Moj je stav da imamo brojne granične prijelaze i samo tu se legalno ulazi i izlazi. Nisam za to da ilegalne migrante dočekujemo u špaliru s cvijećem i poklonima.

O bilo kakvim zakonima u tvojoj Državi nemam potrebu s tobom raspravljati, ima kod nas hiperprodukcija zakona, propisa, svega čega se malo tko drži, dovoljno je i previše meni naših.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Smilane,mislim da si jako pobrkal lončiće. Kakve veze ima tvoje humanitarno djelovanje s poštivanjem prometnih propisa koje je opisao kolega plus? Slovo zakona kaže da svatko u vozilu odgovara za svoj prekršaj. Na tebi kao vozaču,tj vlasnik vozila si dužan dati podatke o prevoženim osobama. U protivnom ti snosiš svu odgovornost. Veliš poveš autostopera. Lijepo ga upozoriš da se veže, ako ne želi,dalje pješke. Sve je jasno ko dan. Odgovoran si za sve stvari i osobe zatečene u autu,ukoliko ne dokažeš suprotno.
Ovo je certifikat o poznavanju mrđunarodnog ljudskog prava. Zakoni demokratske zemlje moraju biti usklađeni ovom pravu.
Hoćes pokazati gdje to piše u kom zakonu i članu da je vozač dužan dati podatak" putnika", nisam našao taj član zakona.
Već sam ti pisao a ti obišao taksista, svako veče preveze 50 putnika obrada kamere traje min 3 mjececa, to je 90x50 putnika, jedan od tolikog broja ga zajebo, sigurno zna ko je 13, petka bio nazad. Ili misliš da treba da od svakog 4500 lica, uzme na uvid lk, te je iskopira.
Deda??. Razmisli logično, navodim neke od problema realnih, koji će se pojaviti. Ovo treba biti jasno obrađeno i propisano kako se rešava a ne da se nagađa.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,536
Opet brkaš. Pusti ti taksi i javni prijevoz. U privatnom vozilu je vozač odgovoran za stanje u vozilu. Cesta je javna površina i svatko te može slikati na njoj ,u autu,na biciklu,pješke. Tako i policijska kamera. Na tebi je da daš podatke o nevezanoj osobi ili ti platiš kaznu. Govorim o Hrvatskom zakonu koji jasno propisuje da svi putnici u vozilu moraju biti vezani. Po tvojim teorijama ti bi klinca od 2-3 godine stavil na prvi zic bez sjedalice i nevezanog i rekel da nemaš pojma čiji je. Pusti ti ljudska prava,govorimo o prometu. I primjer. Vozač iz tvog vozila izađe na semaforu i meni razbije nos. Dali je moje ljudsko pravo da mu znam identitet,ili buš ga ti skrival iza svojih ljudskih prava. Razmisli

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Članak 163

Prilozi

• Screenshot_20240104_221353_Chrome.jpg
    Screenshot_20240104_221353_Chrome.jpg
    41 KB · Pregleda: 29

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Koji član definira da vozač mora da podatak o licima putnicima, i da zna ko su lica u vozilu. Stavi taj član, ja ga nevidim. Ti kažeš da ima,a stavljate o pojasu to je drugo. Vezanje pojasa je obaveza, taj član je jasan.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine" br. 67/08., 48/10.-Odluka USRH, 74/11., 80/13., 158/13.- Odluka i Rješenje USRH, 92/14., 64/15., 108/17 i 70/19. - dalje: ZSPC), naknadno se prema registarskoj oznaci vozila utvrđuje vlasnik vozila i dostavlja mu se obavijest o obvezi dostave podataka o osobi kojoj je vozilo kritične prigode dao na upravljanje (popunjavanje formulara "Podaci o vozaču" traženim podacima). Često su u takvim slučajevima vlasnici vozila dostavljali podatke o više osoba (primjerice svoje podatke i podatke od pojedinih članova obitelji) koje su toga dana upravljale njihovim vozilima, pa tako i podatke o osobama koje prebivaju izvan RH, a što je stvaralo poteškoće u provedbi prekršajnih odredbi ZSPC-a u slučajevima kada, dakle, vozač koji je počinio prekršaj nije identificiran na mjestu počinjenja prekršaja. Upravo posljednje izmjene i dopune ZSPC-a nastoje dati rješenje za onemogućavanje ovakve prakse vlasnika vozila, pri čemu je povećan i iznos novčane kazne za nedostavljanje podataka o osobi koja je upravljala vozilom.
Odredba članka 229. stavka 3. izvornog ZSPC-a ("Narodne novine" br. 67/08.) propisivala je da je vlasnik odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno dužna na zahtjev policijskog službenika dati vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj je dao vozilo na upravljanje. Kasnijim izmjenama i dopunama ZSPC-a iz 2011. ("Narodne novine" br. 74/11.) ista odredba je dopunjena na način da je vlasnik, odnosno, odnosno osoba kojoj je vozilo povjereno bio dužan, osim na zahtjev policijskog službenika, sada i na zahtjev službene osobe jedinica lokalne samouprave (prometnog redara) koja obavlja poslove iz članka 5. stavka 4. ovoga Zakona (poslove nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila), dati vjerodostojan podatak o identitetu osobe kojoj je dao vozilo na upravljanje. Kroz cijelo to vrijeme, odnosno do zadnjih izmjena i dopuna, prekršajna odredba članka 229. stavka 7. ZSPC-a propisivala je novčanu kaznu u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 u slučaju da vlasnik vozila, osoba kojoj je vozilo povjereno ili odgovorna osoba u pravnoj osobi ne da vjerodostojan dokaz o osobi koja je upravljala vozilom u vrijeme počinjenja prekršaja, s tim da su izmjenama i dopunama iz 2014. ("Narodne novine" br. 92/14.) u istu prekršajnu odredbu dodane riječi: »u roku od 15 dana,«. Na ovom mjestu možemo dodati kako je taj prekršaj od 1. lipnja 2013., kada je na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama Prekršajnog zakona ("Narodne novine" br. 39/13.), ušao u režim obaveznog prekršajnog naloga, a što je za sobom donijelo i određene posljedice, sukladno mjerodavnim odredbama Prekršajnog zakona (primjerice: trogodišnji zastarni rok, nedopuštenost žalbe protiv prvostupanjske presude).

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
To je davanje vozila na upravljanje. Vlasnik mora da zna kome je dao i dali lice ima važeću dozvolu.
Nađe član gdje mora da zna ko su putnici.
Zakona o sigurnosti prometa na cestama ("Narodne novine"

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Ako ne želi dati podatke onda on plaća , ne muči njih tko je vozio ,nego s kojim se vozilom prekršaj napravio a to vozilo ima vlasnika koji snosi posljedice za to ako ga je nekom dao. Iskreno ne čita mi se više po NN, ako nađem na brzinu stavim. Nije mi samo jasno da li nam je kolega @smilan advokat a u fušu drvosječa? :unsure:

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Vidi više pište sasvim druge stvari od onih koje ja pitam.
Evo vam pa malo razmišljaj te.

Gledaj ja svaki dan vozim nekog, a često povezem komšinicu I njezinu kćer 17g,. Nako 3 mjeseca dodje meni da jedno od putnika nije vezalo pojas. Nisam siguran ko je želim da vidim koje je lice, fotografija devojčice nije prijatna kamera uhvatila grudi u nekom uglu. Dali će mi je neko pokazati??.. ko je odgovoran ja ili majka. Nevidi se glava majke gledala u torbicu??. Ja nemogu da prepoznam majku, a devojčica ( dali ta fotografija smije biti meni pokazana, smijeli je gledati policajac i pokazivati je ???. Sobzirm da trebam platiti a nemogu da se uvjerim u prekršaj da postoji, Zelim sudsko odlučivanje neznam ko je, hoćeli dalje ta fotografija da ju gleda i sudac, pa moj advokat , dali je to dopušteno i koji je to član zakona propisao. ????.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
A kako da kamera zna koliko tko ima godina, zbog čega se nebi nekome utvrdio identitet? Koliko se meni vidi tu je situacija poprilično jasna, ili podaci o prekršitelju pa na temelju njegovih godina odgovara on ili roditelj.

Prilozi

• Screenshot_2024-01-04-23-13-25-925-edit_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2024-01-04-23-13-25-925-edit_com.mi.globalbrowser.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 13

Najnoviji postovi

Na vrh