• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
ako u zakonu ne piše OPG onda se ne trebaš držati tog zakona, tj. ne odnosi se na tebe...
zakona se treba držati točno onako kako piše, naravno, provjeriti i sva ostala službena tumačenja, izmjene i pravilnike oliti uredbe, ali ako se ne spominje OPG onda ga zakon nije predvidio za tu stvar...

ajde malo zdrave seljačke pameti, to vole na sudu...moš me citirati:
"gospon/gđo sudac, molim da mi pokažete di to piše..." :vragek:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Newholland, pomiri se s tim da ti treba aparat..:lol:
Pitanje je samo koliko kila..

necuu :evil: ako treba stavit cu onaj od 9 kila

Čitam pa čitam i ne mogu vjerovat da nositelj mora biti pravna osoba.

3. poljoprivredno gospodarstvo jest proizvodno-gospodarska jedinica koja se bavi poljoprivredom, a djeluje kao trgovačko društvo, obrt ili zadruga ako je registrirano za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te kao seljačko gospodarstvo ili obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.
Po ovome obavljanje polj. djelatnosti nije isto sto i obiteljsko polj. gosp.

dalje
5. poljoprivrednik je fizička osoba na poljoprivrednom gospodarstvu koja se bavi poljoprivredom te posjeduje znanja i vještine o poljoprivredi.

I da. U pravilniku o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama ne spominje se nigdje opg i a u zakonu o poljoprivredi pise da nositelj moze biti pravna ili fizicka osoba. Kako je samo svemoguci policajac znao jel nositelj pravna ili fizicka osoba.
Uf al sam izmudrovao. Nemam nista protiv da i svi auti imaju pp aparat ali ako ne treba necu da mi mase kaznom od 30000 i plasi narod!

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Nisam ni ja za represiju i ne volim kad mi neko soli..

Ipak, kao fizička osoba imam mali aparat u autu. Uz to i tri para rukavica (mornarske, mehaničarske i pamučne), dodatnu prvu pomoć (original koji nema 1112hrn) koju koristim da ne otvaram ovu zakonski obaveznu, rasklopljivi ašovčić, uže za vuču, sve žaruljice i osigurače, potreban alat, krpe za ruke, prsluk, španere, vreće za smeće i kišobran.. Nemam karnister za gorivo, jer pazim da mi se 'slučajno' ne dogodi..

Sve navedeno se već pokazalo kao korisno. Ako ne meni, barem drugima na cesti. I to jučer, kad sam frenda čupao iz blata. Danas rukavice, jer sam pomogao susjedu otići po gorivo i zbog čega sam rasprostro vreću da ne unakazim tapecirung..

Zadnjih nekoliko provjera kontrole opreme od strane policije su se svele na: 'otvorite prtljažnik'...2sek...'hvala i sretan put'. Zašto da se blamiram za cca 50 eura sveukupno? A koliko je kazna, kažeš?:shock::lol:

LP

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Imamo i mi u drugom autu mali aparat ali zato sto smo ga dobili pri kupovini,isto je reg. na opg ali mu ne pise u prometnoj. Premjestit cu ga u ovaj dok se ne kupi jos jedan.
U oba auta je sva potrebna oprema original od proizvodjaca,litra ulja,rukavice,kojekakve sitnice i kanister od 3 l vode nek se nadje.U kombajnu nosim 3 aparata od 6 ili 9 kg sad neznam tocno i jos jedan mali pored kabine od 2 kg.
Jednom sam vozio motorku tjedan dana u gepeku dok nisam skuzio da mi ona smrdi :blackeye
Kod nas je policija pocela s malo zescom represijom od kad su postavljeni znakovi za 50 km/h na svakoj krivini izvan sela pa se sakrivaju iza vocnjaka i vinograda i to najcesce na onim krivinama koje su pregledne i na kojima se bez problema prolazi sa 90. Na pogranicnu su svi naviknuli i sve se isto svodi na dobar dan i dovidjenja.
Htio sam ovo podjeliti s vama zato sto sigurno mnogi imaju reg aute na opg pa da oni nebi imali ovakvih situacija ili ako ih imaju da bar znaju o cemu se radi

LP

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Kazne su zaista rigorozne i primjetio sam pojačane kontrole prometa, čak i na punktovima gdje nisu nikad bili. Sumnja se da imaju pik na obijesnu vožnju, za koju po novom ide kazna i do tri godine zatvora.

Ma ionako je sva hrvatska elita na skijanju ovih dana, pa nek' pendrek pleše po sirotinji..:rolleyess:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
vozači traktora oprez,murija je počela gadno kontrolirati gorivo jer večina nije kupila plavu a pošto još nisu odobrene nove količine ,ljudi tankaju ložu i ovi samo čekaju da bi napunili proračun,malo kemijanja dobro dođe da se izgubi boja lože:weedman::weedman:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
kak bi se to dalo napravit :D kod mene je dolje kod bosch pumpe čašica za gorivo a pošto točimo ložu ajd da mi nju blago prefarbamo i gleda ovaj i nije mu jasno i onda nas je pustil jer je videl da se ipak plavi nekaj:weedman:a u rezervar nije išel gledat i uzimat uzorak jer mu se valjda nije dalo plaziti po traktoru :)

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
kak bi se to dalo napravit :D kod mene je dolje kod bosch pumpe čašica za gorivo a pošto točimo ložu ajd da mi nju blago prefarbamo i gleda ovaj i nije mu jasno i onda nas je pustil jer je videl da se ipak plavi nekaj:weedman:a u rezervar nije išel gledat i uzimat uzorak jer mu se valjda nije dalo plaziti po traktoru :)
ajde vas dvoje malo pojasnite...nikad nisam čul ni vidjel da to murja radi, koliko ja znam tu kontrolu vrši carina, a vozilo samo zaustavlja policajac. i to rade da izvuku gorivo iz rezervoara te pomješaju s nekim reagensom koji odmah pokaže da je bilo lože u rezervoaru, čak i ako si nakon toga natočio pun rezervoar plavog ili d1. ako priznaš i potpišeš zapisnik dobit češ manju kaznu, a ako ne tu izvađenu količinu šalju na analizu u lab. i tad dobiješ sve troškove. jedini način da ih prevarite je da imate dupli rezervoar goriva.

Posljednje uređivanje:

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
OPG se smatra fizičkom osobom kao i obrtnik te odgovaraju cijelokupnom imovinom, dok se u pravne osobe ubrajuju d.o.o i d.d. koji odgovaraju temeljnim kapitalom.

bhorv, tako je, kontrolu obavlja carina.
I
mao sam priliku vidjeti vlastiti očima kako to funkcionira.

Meni ta njihova naprava izgleda kao mjerač antifriza, turne ti prozirnu cijev u rezervar, izvuče nešto goriva i kroz prozirnu cijev se odmah vidi da li je plavi, loža ili nešto drugo, kontrola bila obavljena u roku manjem od minute.

Posljednje uređivanje:
B

Bobo

Guest
U menzuru uspite pola litre "plavog" i dosipajte "dvotaktol" (onaj crveni obicni) i muckajte menzuru dok ne dobijete zeljenu boju goriva. Ovo prolazi na "optickom" pregledu goriva ,jer je boja istovjetna pravom dizelu, tj ZUTA. Poznam naj manje troje ljudi koji su se na ovu foru izvukli. To sam slucajno otkrio nakon sto mi je dojadilo bacati pare na bosiste pa sam poceo uljevati dvotaktol u gorivo. kad sam sipao sa dna bureta u kanister, vidio sam da se zuti. Do tad nisam primjecivao boju posto tocim elektricnom pumpom i boja kakva je takva je...

Takodjer poznam covjeka koji je u FORD sierri imao pod haubom rezervoar za hidraulicno ulje skinuto s malog zmaja (zapremnine nekih 5-7l). taj rezervoar ima sa strane i prozirnu cjevcicu preko koje se moze pratiti razina goriva u istom i kad zafali, samo pod haubu nadosipa plavu, lozu, sto vec ima... U pravom rezervoaru vozika 10l pravog dizela i kad god vade uzorak, uvijek je sve OK ;)

Rizik je da se namjeris na "nabrijanog" carinika pa ti digne haubu i zeli vaditi gorivo iz filtera ili bosch pumpe (desavalo se i ovo kod nas) i tek onda slijedi kazna ;)

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam cuo da imaju neki novi elektricni uredaj i da ima na sebi klemicu koju zakaci na crijevo izmedu filtera i bosch pumpe i da mu ocita kakvo je gorivo unutra meni je to cudno dali je to moguce da ima taj nacin:?:

B

Bobo

Guest
Ma krivo si cuo..

Ja sam cuo da povedu babu koja gata u grah i saznaje koje gorivo imas unutra...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ma meni je isto bilo malo bezveze kad je covjek prico al mi se nije dalo raspravljat s njim znam da vuku gorivo van!!
A sta bi bilo kad mu nebi dao da mi na filteru ili bosch pumpi vadi gorivo jel ima kakva caka?

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Baš bi htel upoznati toga gospodina koji bi meni filter skidal, uostalom, kaj baš mora nafta iči preko toga filtera?

Ko zna jel bi njemu kapljica te iste nafte kapnula kud po motoru ili nedaj bože zemljici, bilo bi mu gore nego onima u Meksičkom zaljevu.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Baš bi htel upoznati toga gospodina koji bi meni filter skidal, uostalom, kaj baš mora nafta iči preko toga filtera?

Ko zna jel bi njemu kapljica te iste nafte kapnula kud po motoru ili nedaj bože zemljici, bilo bi mu gore nego onima u Meksičkom zaljevu.

hehe, nisu oni ovlašteni serviseri da mogu prćkat po filterima i ostalim sklopovima motora...dakle, gledajte gospodo, ali prste k sebi, to je moje i samo školovane osobe mogu to dirat...:gitarist:

Žuti org

Član
Tu od
19 Svi 2012
Poruka
232
jednom su zaustavili mene i kolegu kad smo putovali jedan za drugim i meni fino izvade na onu mazalicu,a on ih fino pita dal kontroliraju i benzice i budale ga puste bez kontrole,a audi lupeta ko traktor toliko koliko znaju koji je motor u autu samo se treba napravit blesav

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
hehe, nisu oni ovlašteni serviseri da mogu prćkat po filterima i ostalim sklopovima motora...dakle, gledajte gospodo, ali prste k sebi, to je moje i samo školovane osobe mogu to dirat...:gitarist:

To je uredu jer kod mene na cijevima sve normalno jer mijesam plavi i eurodizel pa je boja normalna jedino ako mi ide izvlacit iz filtera neznam kak bi bilo jer iz rezervara cisto sumljam da bi uspio sta izvuc jer sam stalno na rezervi:D

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ma uvijek se može doskočiti muriji i kontroli,opće je poznato da loža bolje reže od razvodnjenog plavca,posudu od tisuću litara napunite pola loža, pola plavi i doda se ono zeleno ulje za mješavinu za motorke i sve ima boju nafte koja lagano vuče na plavu,a i ne vrijedi nam se puno sikirati kad nam budu garant uveli čisti diesel za traktore uz tzv.subvenciju:mrgreen::mrgreen:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Kazne su zaista rigorozne i primjetio sam pojačane kontrole prometa, čak i na punktovima gdje nisu nikad bili. Sumnja se da imaju pik na obijesnu vožnju, za koju po novom ide kazna i do tri godine zatvora.

Ma ionako je sva hrvatska elita na skijanju ovih dana, pa nek' pendrek pleše po sirotinji..:rolleyess:

E upravo je u tome kvaka da za tu elitu na skijanju mi poljoprivrednicii radnička klasa (ima njih oko 220000)+-!!

Najnoviji postovi

Na vrh