I tako malo prije zaustavi me pametnjakovic, iskocio doslovno pred mene. Sve standardno te me pita jel imas svu opremu. Reko valjda imam. Otvorim gepek pita di ti je protupozarni aparat, reko molim a on sva vozila opga moraju imat pp aparat a kazna ide do 30000. Al me napizdio, i sad gledam u pravilniku ko je tu lud ili ja ili on cita zakon kako ga volja ili nezna citat: Članak 86.
Motorna vozila moraju biti opremljena sljedećom količinom i vrstom vatrogasnih aparata punjenih prahom ABC:
- osobni automobil za obavljanje autotaksi prijevoza - jedan vatrogasni aparat od 2 kg,
- osobni automobil u vlasništvu (ili na korištenju na temelju ugovora o zakupu odnosno leasingu) pravnih osoba, obrtnika, tijela državne uprave i tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave koji služe prijevozu za vlastite potrebe - jedan vatrogasni aparat od 1 kg,
- osobni automobil (8+1) i tramvajska motorna kola - jedan vatrogasni aparat od 2 kg,
- autobusi kategorije M2 i teretna motorna vozila kategorije N1- jedan vatrogasni aparat od 3 kg,
- autobusi kategorije M3 i teretna motorna vozila kategorije N2 i N3 - jedan vatrogasni aparat od 6 kg,
- teretna motorna vozila s prikolicom ili poluprikolicom - dva vatrogasna aparata od 6 kg.
Ja tu ne vidjeh opg-a neznam di ga je on iskopao a i nisam imao pojma da pise u knjizici opg i to je valjda nesto novo