• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
mislim sa je ova tema potpuni promašaj za ovaj forum, pa tako i ovi naši komentari.. Duboke isprike svima i nadam se boljoj suradnji sa plavim anđelima...

hahaha, još jedan nadobudni Ogulinac koji je najpametniji, pa i ti si dosadašnjim pisanjem na ovom forumu višak i promašen, nisi ni došao već se svađaš.
U svakom žitu ima kukolja, pa tako i u sve jednoj policijskoj stanici ima pravih da nebudem prost seronja.

I

ihorzic

Guest
Evo nisam bio tu , pa vidim da se svašta izdogađalo, . .
Baš me nasmijao komentar na moj račun , dobar mi je danas dan pa ne obraćam pažnju na pik zibnere .
Hvala ti kolega Markec na brizi , ja ga nisam prijavio , neznam za tebe ali ,...
:supz::supz::supz::supz:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
dečki moji oladite malo uz nešto rosnoga, svako može imat svoje mišljenje i netreba ga linčovati ako misli drugačije, ali također nema smisla vrijeđat jedan drugog. već sam spomenuo da naslov teme nema smisla.. bolje da mi varamo policiju a ne ona nas. a da se malo nadovežem, ovi plavci što rade vani su bijeda kao i mi poljoprivrednici, kao i nama i njima pravdu kroje oni u foteljama. džabe će policajac napisat prijavu protiv nekog budžovana kad će to njegov šef stornirati i ubrati korist, a policajac ostao budala. a za svakog šefa je bolje imat budalu za podređenog nego nekog nadobudnog koji će se pobuniti.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
evo ovdje bi trebala biti prikladna zamjerka,izgleda da naša policija ne provodi štednju u ova recesijska vremena,danas sam išao sa traktorom nekih 20 km i sreo sam ih u jutro i popodne u Defenderu kako obilaze teren ,pa mislim taj defender troši 15 litara samo tak na 100km,pa mogli bi oni i u običnim autima na cestu:weedman::weedman:

Tu od
19 Lip 2011
Poruka
228
evo ovdje bi trebala biti prikladna zamjerka,izgleda da naša policija ne provodi štednju u ova recesijska vremena,danas sam išao sa traktorom nekih 20 km i sreo sam ih u jutro i popodne u Defenderu kako obilaze teren ,pa mislim taj defender troši 15 litara samo tak na 100km,pa mogli bi oni i u običnim autima na cestu:weedman::weedman:

znas kolega, isli bi oni obicnim autom samo da ga imaju, sad se vozi ono sto ide, nema prevelikog izbora,

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Nemoraju oni mariti za troškove,neki dan su sina moje prijateljice zaustavili taman pred kućom,već je dao žmigavac i skretao u dvorište.800 kn.Ovih se dana vozikaju našim selom autom i jedan leteći(na motoru),stoje po desetak minuta na jednoj lokaciji,pa se premjeste,pa stoje na ulaznim putevima za polje i zaustavljaju isključivo traktore.Bliži se vrijeme plača.Koga će ako ne seljaka.Da ne povjeruješ,čak imaju taktiku voziti se ulicama i zaustavljati traktore.Vrijedni su,čak i traže ako predugo netko ne naiđe.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
550294_390526350965436_163498050334935_1441120_1992598195_n.jpg

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
znas kolega, isli bi oni obicnim autom samo da ga imaju, sad se vozi ono sto ide, nema prevelikog izbora,
vjerojatno i oni čitaju naš forum..pa zašto bi bili gori od nekih naših članova koji s traktorom od 120 ks, jednorednim beračem beru kukuruzu...IMA SE..

I

ihorzic

Guest
koliko sam načuo da je par dana prije policija zažmirila jednom našem suseljanu zbog voženja gnojnice jer nije po nitratnoj direktivi - ak je tak skidam kapu

I

ihorzic

Guest
ma sve je manje - više korumpirano , pa tako i oni
budimo realni sve je trulo od vrha pa do dna
ja im ne odobravam to što su učinili ali ima toliko gorih stvari koje nejdu u javnost itd. tak sa njima ili bez njih isto je sve

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581

Znam provjereno da imaju u stanicama one škode na lizing i ograničenu kilometrazu,pa da vidiš fore kad ostane jos par tisuca a treba ić na teren
Onda se vadi i stari golf 4 i defender jer su oni kupljeni prije i nisu ograniceni kilometražom

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
I tako malo prije zaustavi me pametnjakovic, iskocio doslovno pred mene. Sve standardno te me pita jel imas svu opremu. Reko valjda imam. Otvorim gepek pita di ti je protupozarni aparat, reko molim a on sva vozila opga moraju imat pp aparat a kazna ide do 30000. Al me napizdio, i sad gledam u pravilniku ko je tu lud ili ja ili on cita zakon kako ga volja ili nezna citat: Članak 86.
Motorna vozila moraju biti opremljena sljedećom količinom i vrstom vatrogasnih aparata punjenih prahom ABC:
- osobni automobil za obavljanje autotaksi prijevoza - jedan vatrogasni aparat od 2 kg,
- osobni automobil u vlasništvu (ili na korištenju na temelju ugovora o zakupu odnosno leasingu) pravnih osoba, obrtnika, tijela državne uprave i tijela lokalne i područne (regionalne) samouprave koji služe prijevozu za vlastite potrebe - jedan vatrogasni aparat od 1 kg,
- osobni automobil (8+1) i tramvajska motorna kola - jedan vatrogasni aparat od 2 kg,
- autobusi kategorije M2 i teretna motorna vozila kategorije N1- jedan vatrogasni aparat od 3 kg,
- autobusi kategorije M3 i teretna motorna vozila kategorije N2 i N3 - jedan vatrogasni aparat od 6 kg,
- teretna motorna vozila s prikolicom ili poluprikolicom - dva vatrogasna aparata od 6 kg.
Ja tu ne vidjeh opg-a neznam di ga je on iskopao a i nisam imao pojma da pise u knjizici opg i to je valjda nesto novo

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Ma ima ih svakakvih sve zavisi na kakvog naletiš..mog tatu su zahebavali za auto jer je tehnički istekao baš taj dan a on je išao po neke djelovo za auto i prvi ga zaustavi i sve normalno i kaže mu reko tehnički mi danas izašao a ovaj kaže nema problema samo morate najkasnije za 15 dana otiči na tehnički i registraciju..taj isti dan ga je i drugi zaustavil i taj je počel nekaj filozofirati za tehnički al ga ipak nakraju pustil..

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Kao OPG-ovac, sa vozilom registriranim na OPG (koristiš ga u OPG-u) izgledaš kao pravna osoba i trebao bi imati aparat..:D A i više-manje, zašto i ne bi? Imao sam prilike vidjeti cigiće kako mlate po motoru nekog fiata metar visoki plamen s kožnim jaknama.. A bratu se zbog neispravnog auspuha užario branik.. Dobro bi mu došao..:prayer:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Markec je u pravu, aparat je potreban. Samo nisam siguran jel se OPG tretira kao pravna osoba ili kao obrtnik, ali dojde ti na isto.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Daleko od toga da nije potreban, ali opg je opg, nije obrt. Ne glasi na pravnu osobu i po tome ne spada pod ovaj pravilnik.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Daleko od toga da nije potreban, ali opg je opg, nije obrt. Ne glasi na pravnu osobu i po tome ne spada pod ovaj pravilnik.
malo ste pobrkali šerpe i lonce. ako je opg u sustavu pdv, onda je obrt ili pravna osoba. a ako nije u sustavu pdv onda nije ni obrt ni pravna osoba, a opet se zove OPG.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Newholland, pomiri se s tim da ti treba aparat..:lol:
Pitanje je samo koliko kila..
LP

[/QUOTE]ako je opg u sustavu pdv, onda je obrt ili pravna osoba. a ako nije u sustavu pdv onda nije ni obrt ni pravna osoba, a opet se zove OPG.[/QUOTE]

Mislim da se to zove nekako slično ovome: fizička osoba u pravnoj ili pravna u fizičkoj..??

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
malo ste pobrkali šerpe i lonce. ako je opg u sustavu pdv, onda je obrt ili pravna osoba. a ako nije u sustavu pdv onda nije ni obrt ni pravna osoba, a opet se zove OPG.

Sustav PDV-a je šerpa, a pravnost osobe je Lonac..:mrgreen:
Imaš djelatnosti koje nisu u sustavu PDV-a jer imaju promet ispod granice ulaska u sustav PDV-a, a opet su pravne osobe. Čim si nešto registrirao kao djelatnost, već si pravna osoba. Kod obrta je to vlasnik obrta, kod d.o.o. je to direktor..;)

Najnoviji postovi

Na vrh