• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
što ti brsljaš, da li ti uopće čitaš ono što je napisano prije nego li nešto napišeš, ovdje se priča o vozilima hitnih službi konkretno o vatrogascima kad izlaze na intervenciju, a do sad nigdje nisam vidio da vatrogasci nemaju registrirana vozila, o traktorima nije bilo 2 stranice ni riječi.
ti očito samo zaletiš u neku temu i pišeš gluposti, da bi nabio broj poruka.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ja se izvinjavam očito nisam u glavi skonto taj semafor ostalo u redu slažem se sa ovim samo da se svi drže toga....

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Ej, moji Goričani, navek se pravdate!

To što ste neko službeno vozilo vidjeli da radi prometni prekršaj, stavite si za škrlak. Kome se bi s tim pravdali?
Vatrogasci nemaju pravo kroz crveno! Čovjek dobio otkaz zbog toga jer svaka intervencija ide u zapisnik i nevjerojatno ali netko ih čita..
Kaj se tiče ovog ili onog zakona - mrtvo slovo na papiru za pojedince koji postaju većina (nažalost).
U prometu treba biti oprezan zbog svoje sigurnosti, ali i zbog sigurnosti drugih sudionika ili suputnika. Svi radimo greške, bez daljnjeg, tako da greška ne mora biti Vaša, a nepovratno sranje se dogodilo... Postoji nešto što se zove vozačka kultura i na kojoj svi moramo poraditi. Naravno i iskustvo je bitno.
Operite auto da vidite kroz staklo, nek' je tehnički ispravan, zanemarite glasnu glazbu jer umara, otvorite mrvicu prozor da imate friškog zraka (bolji refleksi - dokazano), namjestite si sic, poštujte pravila, ne pijte alkohol, budite odmorni, vozite 'unaprijed' i pazite na druge.:prayer::prayer::supz:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ej, moji Goričani, navek se pravdate!

To što ste neko službeno vozilo vidjeli da radi prometni prekršaj, stavite si za škrlak. Kome se bi s tim pravdali?
Vatrogasci nemaju pravo kroz crveno! Čovjek dobio otkaz zbog toga jer svaka intervencija ide u zapisnik i nevjerojatno ali netko ih čita..
Kaj se tiče ovog ili onog zakona - mrtvo slovo na papiru za pojedince koji postaju većina (nažalost).
U prometu treba biti oprezan zbog svoje sigurnosti, ali i zbog sigurnosti drugih sudionika ili suputnika. Svi radimo greške, bez daljnjeg, tako da greška ne mora biti Vaša, a nepovratno sranje se dogodilo... Postoji nešto što se zove vozačka kultura i na kojoj svi moramo poraditi. Naravno i iskustvo je bitno.
Operite auto da vidite kroz staklo, nek' je tehnički ispravan, zanemarite glasnu glazbu jer umara, otvorite mrvicu prozor da imate friškog zraka (bolji refleksi - dokazano), namjestite si sic, poštujte pravila, ne pijte alkohol, budite odmorni, vozite 'unaprijed' i pazite na druge.:prayer::prayer::supz:
sve je rečeno:prayer::prayer:

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
idemo dalje , de smo stali kod tehničkog i ,..

Ha,ha! Ironično, kaj nije?

Ne znam, ja volim da mi je auto ispravan tak' da u bilo kojem momentu sjednem u njega i mogu napraviti 1000 km u komadu bez straha. S druge strane, ja sam unutra i moja sigurnost mi je važna.
Spomenuo sam vozačku kulturu, ali sam zaboravio vozačku solidarnost.
Primjetio sam da malo ljudi pita za pomoć kod neke nezgode ili kvara kad prolaze pored. Više se puta dogodilo da ljudi kad vide nesreću ne mare ili voze usporeno kako bi vidjeli 'super nesreću' i znali sve detalje za birc kasnije..
Uvjeren sam da bi ljudi bili zahvalni kod bilo kakve pomoći jer u šoku i nevolji svakom dobro dođe pomoć. Znam iz iskustva.
Preporučujem informiranje o postupanju kod nesreća sa povrijeđenim osobama i ponovni tečaj o prvoj pomoći, to može nekome značiti cijeli svijet..

Lijepi pozdrav!:p

I

ihorzic

Guest
slažem se kod ozljeda i sl - ali postoji problem koji se kasnije desi a to je sud i svjedočenje , te smatram da je to jedini razlog ne zaustavljanja kod nesreće

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
slažem se kod ozljeda i sl - ali postoji problem koji se kasnije desi a to je sud i svjedočenje , te smatram da je to jedini razlog ne zaustavljanja kod nesreće

Ne mora nužno značiti. Moja kuća je na križanju gdje sam se svakih 6 mjeseci nagledao dosta nesreća do nedavno kad su ga bolje označili (hvala Bogu). Jednom su neki likovi, oduzevši prednost, izazvali prevrtanje jugića i cijele obitelji s malom djecom unutra. I uvijek isto; susjedi trče, svi u šoku, ljudi vrište, neko bi se tukao i sl. Ženi se u nesreći dobrano ogulila koža s ramena od struganja po staklu i asfaltu plus još čeg se ne sjećam. Kako je bio vikend i svi su išli u vikendice na breg, naišao je igrom slučaja i neki doktor s familijom. Prvo je na brzinu ispitao i pregledao unesrećene, ustanovio da mogu pričekati hitnu, ljudima naredio što da mu se donese, istretirao ženi ranu u smislu najosnovnije prve pomoći i prije dolaska murje i hitne sjeo u auto i nastavio dalje. Vjerojatno nikad nisu ni saznali tko je on.
Želim reći da je taj čovjek hladnokrvno procijenio situaciju, napravio osnovno i humano pomogao, te nastavio dalje jer je znao što ga čeka kad se skupe nadležni. Dan-danas mu skidam kapu.:supz:
Kasnije su stali neki likovi i bez pardona upitali unesrećene još u šoku jel auto na prodaju i koliko traže..:axe:

I

ihorzic

Guest
obukla murija svečanu odoru i dere danas sve u šesnaest - nema solidarnosti za Uskrs

KAKO NAS POLICIJA VARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
obukla murija svečanu odoru i dere danas sve u šesnaest - nema solidarnosti za Uskrs

Valjda nisu dobili bon za Uskrs..:butthead:

Najedite se luka, pa nek' crkne Vas pita da mu puhnete za kontrolu alkohola..:lol::lol:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Pa nemislim baš da nas policija vara sa tim šta stoji na cesti i vrši kontrolu pogotovo u blagdane kad se više popije ,mislim da jedan život više vrijedi od osobnog zadovoljstva uz par čašica pa onda noga na gasu osobno sam protiv onih koji sjedaju pijani za volan i onih koji divljaju po cesti treba drastično kažnjavati a ne da se bojim kad mi djete izađe van na cestu

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661

Solidarnost??? a što kažu obitelji poginulih na Uskrs, Šibenik motorist, i dvoje kod Sv. Roka, gdje je bila ta policija,... solidarizirala se s šunkom i lukom

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Pa nemislim baš da nas policija vara sa tim šta stoji na cesti i vrši kontrolu pogotovo u blagdane kad se više popije ,mislim da jedan život više vrijedi od osobnog zadovoljstva uz par čašica pa onda noga na gasu osobno sam protiv onih koji sjedaju pijani za volan i onih koji divljaju po cesti treba drastično kažnjavati a ne da se bojim kad mi djete izađe van na cestu
potpuno si u pravu, i ja se pitam kako admini nereagiraju na taj naslov teme, koja uopće nema smisla s postovima članova.

M

MOCO

Guest
meni policija na cesti uopće ne smeta, neka rade i kontroliraju jer ima stvarno svakakvih stvorenja na cesti i kriminalaca i svačega

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
meni policija na cesti uopće ne smeta, neka rade i kontroliraju jer ima stvarno svakakvih stvorenja na cesti i kriminalaca i svačega

Pozdrav svima!

Ako smijem komentirati rad policije i pisanje forumaša...

Tema ima malo oštar naslov, ali nije bez temelja. Našao sam se u više situacija i lokacija gdje vole smjestiti vozaču, što je potvrdilo više vozača kamiona koji su stalno na cesti, kao i vozača osobnih vozila. I samom mi je bilo smješteno u par navrata.
Što se tiče prometnih nezgoda na Uskrs i prije, ne mora nužno značiti da bi policija mogla utjecati na ishod događaja, a i kako bi mogli kontrolirati apsolutno sve situacije? Zagovaram sigurnost u prometu, što možete pročitati iz prijašnjih postova i slažem se da treba kazniti počinitelje prometnih prekršaja i to posebno one koji imaju povijest takvih. No, smatram da treba mijenjati kriterije kažnjavanja i da se i policija i vozači trebaju više osvrnuti na svoje ovlasti i mogućnosti kod sudjelovanja u prometu i kontrolu prometa.. Još smo mlada država, ali vjerujem da idemo u dobrom smjeru..

Nemojte zamjeriti što se dečki ljute na policiju, ali to je vjerujem više dobronamjerni nego ozbiljni komentar.. Stvar je policajca pojedinca i njegove profesionalnosti, kao i vozača pojedinca i njegove odgovornosti prema sebi i drugima. Tu nastaje jedna velika siva zona koja je uzrok većine sukoba između policije i sudionika u prometu. Uzmite za primjer novo kažnjavanje biciklista u gradu koji se voze pločnikom..
Komentirati rad policije svakako treba, samo da je komentar od onih koji imaju konstruktivna i objektivna mišljenja.

Lijepi pozdrav!:)

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
meni ne smeta što oni stoje, ali mi smeta koga kažnjavaju, ja bi uzeo pištolj i pola one policijske skinuo gole i kad je kod nas bilo -30 izagnao van nek im se lade jaja.
ja i tata se vozio 200 metara prije mosta jedno 60-65km/h, ispred nas je jedno 2,3 auta, a pred nama je prvi neki siromah koji jedva sabere za kruh u fiat unu, vozi isto tako oko 60km/h, na mostu na punoj crti svu kolonu od 4-5 auta pretječe tatin sin sa 30 godina u mercedesu oko 90 godišta nabrijanim na 200 i nešto konja. iza zavoja stoji policija i taj kraj njih projuri sigurno 110 ako ne i više, a policija zaustavlja onog jadnika ispred nas.
Majku im je.em i njihovom služenju narodu.
isto tako ima puno slučaja, policija stoji pred semaforom, meni je zeleno i ja prelazim i iz suprotnog smjera naleti neka budala sa 90 u sred grada i ulazi u zavoj pod ručnom. skoro me je zgazio, metar mu je falio, jer sam vidio da se čuje, okrenuo se i kad sam ga vidio noge su me nosile ko lude. ja se sav usrao stojim na ulici uz cestu nogr mi se tresu i gledam što će sad policija, a oni ništa, ono kulerski polako ubace u 1 brzinu i kreću dalje, a onaj što me je zgazio nikom ništa.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
Slažem se, Toma.:supz:
Povijest nam je puna takvih selekcija, sjetite se tatinog sina u Makarskoj i dvije poginule djevojke, kao i tatinog sina u Velikoj Gorici i poginule djevojke, itd..:mad:

Vjerujem da svatko ima barem jedno takvo iskustvo..:cry:

I

ihorzic

Guest
Ma slažem se ja sa Vama u neku ruku ali ne bi trebali biti u pojedinim situacijama tako rigorozni prema nama " prosječnim vozačima "

Ima ljudi koji se voze , slupaju , osakate sebe ili ne daj Bože poginu zbog brzine , ne nošenja kacige i sl.
Moja je teorija kako svatko kroji sebi gaće i tko voli nek izvoli neka radi od sebe što hoće jer sam je sebi gospodar.
Ako ja idem u dućan po kruh 300 metara i u centru se moram bojati policije zbog kacige onda je to preseravanje dok im se na Državnim cestama događaju deset puta gore situacije i nikom ništa.
Ma ima situacija za nabrajanje ,..

markony

Član
Tu od
1 Kol 2011
Poruka
357
:toimonster:Ja se slažem sa time da bi kriteriji i zakoni trebali biti za sve isti,ali nemogu reći,barem u svome iskustvu da ako sam ikad se ogrješio o zakon o sigurnosti u cestovnom prometu,a jesam,da sam platio kaznu koju nisam zaslužio jer bi lagao.Tako i mislim da bi svi trebali malo stati na loptu pa razmislit jesu krivi ili nisu,a ne reć da je uvjek neko drugi kriv od policije pa do onoga ko je prošao0 po ulici,a samo ja sam ispravan.

Markec

Član
Tu od
9 Ožu 2012
Poruka
282
:toimonster:Ja se slažem sa time da bi kriteriji i zakoni trebali biti za sve isti,ali nemogu reći,barem u svome iskustvu da ako sam ikad se ogrješio o zakon o sigurnosti u cestovnom prometu,a jesam,da sam platio kaznu koju nisam zaslužio jer bi lagao.Tako i mislim da bi svi trebali malo stati na loptu pa razmislit jesu krivi ili nisu,a ne reć da je uvjek neko drugi kriv od policije pa do onoga ko je prošao0 po ulici,a samo ja sam ispravan.

Hm, ovo je teško pročitati..:scratch

Najnoviji postovi

Na vrh