• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

nihad

Član
Tu od
10 Ožu 2012
Poruka
226
:supris: :supris: pa koji se to k...... događa,,,, to je ona stara narodna,,,,, oderi po sirotinji :vragek:

A i po onoj"narod je jaka kobila":rolfer:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
,,,,,,,,,,, a ni ti nemaš drugog posla kao ni ja ,,,,,, pa surfamo po forumu :rolfer: :rolfer: :rolfer::partyman:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Na našu žalost, dolazi nam takvo vrijeme da bude svakakvoga zla na našu štetu...za svaku sitnicu se prijeti s kaznama od 5 do 50.000 kn, policija bude postala nemilosrdna i budu lupali kazne i za nekažnjivo samo da se namiri koja kuna u državu...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
:supris: :supris: pa koji se to k...... događa,,,, to je ona stara narodna,,,,, oderi po sirotinji :vragek:
To ti je privikavanje na demokraciju u EUtanaziji.

I

ihorzic

Guest
Evo da Vam dam jedan primjer kako se prevoznik snašao :

Čopila ga murija sa pijeskom - ali ono sipa na sve strane .
Normalno hoče ga na vagu i on pristaje.
Ali prije nego se navezao na vagu - SLUČAJNO podigne kipu i iskipa cca 1/3 sanduka iza kao slučajno upalio kipu.

Murija bespomučno skaće oko kamiona viće, prijeti itd - ali šofer se ispričava kao slučajno i šta sad može - nek mu naplate kaznu.

POANTA ;

Kazna za pretovar od 20.000 kn na više - a kazna za rasuti teret na cesti 1.000 kn . ( ZAJEBAO IH NA FIN NAČIN )

Nisu uvjek u pravu - što ne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Poanta

Evo da Vam dam jedan primjer kako se prevoznik snašao :

Čopila ga murija sa pijeskom - ali ono sipa na sve strane .
Normalno hoče ga na vagu i on pristaje.
Ali prije nego se navezao na vagu - SLUČAJNO podigne kipu i iskipa cca 1/3 sanduka iza kao slučajno upalio kipu.

Murija bespomučno skaće oko kamiona viće, prijeti itd - ali šofer se ispričava kao slučajno i šta sad može - nek mu naplate kaznu.

POANTA ;

Kazna za pretovar od 20.000 kn na više - a kazna za rasuti teret na cesti 1.000 kn . ( ZAJEBAO IH NA FIN NAČIN )

Nisu uvjek u pravu - što ne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e ovo je ko iz crtića, izgleda da je ta vaša murja završila jedino tečaj u dječjem vrtiću, da se išlo po slovu zakona... murja naruči icb koji nazad natovari taj rasuti pjesak, pozove službu za ceste koji detaljno očiste kolnik od rasutog tereta, te vrlo štovanog gospodina koji je SLUČAJNO rasuo teret vagnu s teretom te mu obračunaju troškove icb,pzc, te kaznu za pretovar.
POANTA svatko treba znati radit svoj posao za koji treba bit adekvatno plačen.
bilježim se s štovanjem.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
ja cu sad nesto rec to je gamad sad su dobili nekakve kombije de ti napravi celi tehnicki pregled i lupi kaznu sad nezz kolku i da ce to trajat vjecno jer je to rekla eu ma majmuni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nemas dobre gume na kamionu odma kaznu ma ***** ti to i eu da ti ***** :D

Posljednje uređivanje:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ma nisu ni murjaci nevina dječica,evo koliko ih sad leglo za ove putovnice,samo što su oni malo zaštičeniji ,ali najbitnije je da ljudi polako prouče malo zakone i propise tako da baš murijak nemože uvijek hvatati na blef,pa nek on piše kaznu,uvijek imaš pravo na žalbu kod suca,najbitnije je da bi bilo dobro da uvijek imaš nekog sa sobom ako se šta slučajno desi da nebude tvoja protiv njihove dve,evo sad u četvrtak,vrijeme radnje oko 9 i 20 ,mjesto radnje ,neprgledna udolina u Ždralovima na izlazu od grada ,gospoda murjaci u terencu BJ policijske postaje pretiču 2 osobna auta i jedan manji kamion,dok je završio sa preticanjem bio je več na samom brijegu,slučajno da je tko naišao u susret evo katastrofe,ali eto to je policija ali nisu imali upaljene rotirke ,tako da nije bilo tako hitno:vragek::vragek::vragek:

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
zspc

ma nisu ni murjaci nevina dječica,evo koliko ih sad leglo za ove putovnice,samo što su oni malo zaštičeniji ,ali najbitnije je da ljudi polako prouče malo zakone i propise tako da baš murijak nemože uvijek hvatati na blef,pa nek on piše kaznu,uvijek imaš pravo na žalbu kod suca,najbitnije je da bi bilo dobro da uvijek imaš nekog sa sobom ako se šta slučajno desi da nebude tvoja protiv njihove dve,evo sad u četvrtak,vrijeme radnje oko 9 i 20 ,mjesto radnje ,neprgledna udolina u Ždralovima na izlazu od grada ,gospoda murjaci u terencu BJ policijske postaje pretiču 2 osobna auta i jedan manji kamion,dok je završio sa preticanjem bio je več na samom brijegu,slučajno da je tko naišao u susret evo katastrofe,ali eto to je policija ali nisu imali upaljene rotirke ,tako da nije bilo tako hitno:vragek::vragek::vragek:
da ne citiram;članak 149 i 150 zakona o sigurnosti prometa na cesti, govori nešto o tome.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
ma kaj ces citirat svi znamo da su milicajci gamad :drinkers::drinkers::weedman::weedman::rolleyess::prayer::prayer::blackeye:blackeye

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ja sam vozač u vatrogascima i kad idemo na intervenciju nemamo pravo ići kroz crveno,samo na vlastitu odgovornost bez obzira na sirene i rotirke stim da su drugi sudionici dužni nas propustiti ako neće nikom ništa ,to vrijedi za policiju i hitnu ..

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Ja sam vozač u vatrogascima i kad idemo na intervenciju nemamo pravo ići kroz crveno,samo na vlastitu odgovornost bez obzira na sirene i rotirke stim da su drugi sudionici dužni nas propustiti ako neće nikom ništa ,to vrijedi za policiju i hitnu ..
farmervg tvoj post me iznenađuje, barem ti bi trebao znat koja su to vozila s pravom prednosti prolaska, za razliku od ovih bisera koji nemogu smislit policiju, za njih bih trebalo uvesti zakon da mogu lokati i voziti se koliko mogu i ubijat nevine,pa onda netreba ni sud, da se mome nekom nešto desi od takvog lumena odmah oko za oko zub za zub, i eto nam država u plusu, nema policije nit suda(krvna osveta i šlus).crveno svjetlo ne odnosi se niti na policiju i hitnu kao ni za vas,a ostalo da, osim što smo mi takav narod što to zanemarujemo. vidio sam u mađarskoj kad se čuje sirena svi staju na raskršću bez obzira kakvo je svjetlo i tad projure vatrogasci. ako ti se desi saobračajka kad imaš sirene prouči čl. 149 zspc tada nisi kriv niti kad si oduzeo prednost nekome(osim crvenog na semaforu)

I

ihorzic

Guest
farmervg tvoj post me iznenađuje, barem ti bi trebao znat koja su to vozila s pravom prednosti prolaska, za razliku od ovih bisera koji nemogu smislit policiju, za njih bih trebalo uvesti zakon da mogu lokati i voziti se koliko mogu i ubijat nevine,pa onda netreba ni sud, da se mome nekom nešto desi od takvog lumena odmah oko za oko zub za zub, i eto nam država u plusu, nema policije nit suda(krvna osveta i šlus).crveno svjetlo ne odnosi se niti na policiju i hitnu kao ni za vas,a ostalo da, osim što smo mi takav narod što to zanemarujemo. vidio sam u mađarskoj kad se čuje sirena svi staju na raskršću bez obzira kakvo je svjetlo i tad projure vatrogasci. ako ti se desi saobračajka kad imaš sirene prouči čl. 149 zspc tada nisi kriv niti kad si oduzeo prednost nekome(osim crvenog na semaforu)

E moj dragi bhorv Ti mene iznanađuješ sa svojom izjavom .

Vidi i ja sam vozać pri vatrogascima - i sad te pitam slijedeće ;

Što bi bilo kad bi ja prošao na crveno svjetlo na semaforu i ne daj Bože stumbao nekoga u autu.

Moj ti je odgovor - nebi prošao dok se ne uvjerim da je sve čisto jer bi u protivnom platio kaznu i završio na sudu i da možda imao koga na savjesti.

LUPETATE bez veze Vi koji niste u poziciji da vozite pod rotirkom.

baranjac747

Član
Tu od
20 Lis 2011
Poruka
290
evo slucaja iz mog kraja
također sam vatrogasac vozac i jedan kolega je vozio na intervenciju vozilo, znaci rotacija i sirena su upaljeni, i zakacio je retrovizorom za drugi kamion i naravno si na sud, međutim sud je odlucio da je to obostrana krivnja, i svako je svoju stetu moro nadoknadit

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421

Moram reagirati na ovo mišljenje jer niko nema pravo prolaska kroz crveno to jesu vozila sa prednošču prolaza ali samo onda kad ih drugi puste zamisli da uđeš u semafor tebi crveno koji bi to bio dar mar pa ko bi bio kriv ja jer sam oduzeo prolaz nekom ko je imao zeleno svijetlo,Jednom dok sam bio u Zagrebu idemo na požar stana u neko večernje vrijeme bilo je to negdje 94 god išla cestom Sadako Ogata ona neka mirovna pregovaračica i čekali smo na semaforu jer nas policija nije pustila dok kolona diplomatskih vozila ne prođe eto takav je zakon kak se kom sviđa ali je tak ,ljudi se varaju kad misle da ova nabrojena vozila imaju prednost imaju samo onda kad ih drugi puste šta bi trebalo po zakonu biti a u 99% je .

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
očito pišem nejasne stvari, napomenuo sam da se prednost ovih vozila ne odnosi na semafor, ali očito netko to nevidi pa Vas molim štovani kolege da proučite a ne da samo pročitate ovaj dio zakona. tako de se nesekirate kad vas prestigne policijsko vozilo ili je nepropisno parkirano 27. VOZILA S PRAVOM PREDNOSTI PROLASKA

Članak 149.

(1) Na vozila službe hitne pomoći, vatrogasne službe, unutarnjih poslova i vojne policije, kad posebnim uređajima daju svjetlosne i zvučne znakove, ne primjenjuju se odredbe ovoga Zakona o ograničenju brzine (članak 52. – 55.), o prednosti prolaska (članak 57.), o zabrani pretjecanja i obilaženja kolone vozila ili na pješačkom prijelazu ili prelaženju iz trake u traku (članak 70. stavak 1. točka 1., članak 74. i članak 75. stavak 1.), o zabrani presijecanja kolone pješaka (članak 89.) te obvezi vezivanja sigurnosnim pojasom (članak 163.).

(2) Iznimno, uz uvjet da je to neophodno potrebno, a vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, na vozila s prednošću prolaska ne primjenjuju se ni odredbe o strani kretanja vozila (članak 46. – 48. a kada je obustavljen promet i članak 49.), uključivanju u promet (članak 45. stavak 1.) i o zaustavljanju i parkiranju te polukružnom okretanju (članak 79. stavak 1., članak 80. stavak 1. i 3., članak 82. stavak 1. točka 5., 10., 11. i 12., članak 83. stavak 1., članak 12. stavak 4. i članak 140.).

(3) Kad vozilo unutarnjih poslova i vojne policije upotrebom plavih svjetala osigurava prolaz jednom vozilu ili koloni vozila koja se kreću iza njega, vozači su dužni obratiti pažnju i na vozila kojima se osigurava prolaz, propustiti ih i, prema potrebi, zaustaviti svoja vozila dok ta vozila ne prođu.

(4) Glede međusobnog prava prednosti prolaska vozila iz stavka 1. i 3. ovoga članka važe odredbe ovoga Zakona o prednosti prolaska.

Članak 150.

Iznimno od članka 149. ovoga Zakona, a vodeći računa o sigurnosti drugih sudionika u prometu, na vozila policije bez obzira imaju li ugrađene posebne uređaje za utvrđivanje prekršaja i davanje zvučnih i svjetlosnih signala u obavljanju službenih zadaća, ne primjenjuju se odredbe ovoga Zakona o ograničenju brzine (članak 52. – 55.), prelaženja iz trake u traku (članak 75. stavak 1.), o poštivanju prometnih znakova (članak 12. stavak 4.) i o zaustavljanju i parkiranju (članak 79., 80., 82. i 83.).

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
bhorv cestitam dobro citiranje al je bolje sve na traktoru ili na nekom drugom vozilu imat papire uredne i i sve kak se spada i tocka to ja preporucam al vi nezz :D

Najnoviji postovi

Na vrh