• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako nas policija vara!!! Vozaci OBAVEZNO pogledati!

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,836
E da, rad u vinariji bi trebalo beneficirati, to je ipak rad s otrovnim tekućinama.

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
515
Jučer se za stolom povela rasprava o tome i ljudi od iskustva u tome kažu da sud donosi svoju odluku, ali da policija (koja sve to provodi) ima neke svoje ideje oko toga kada uopće počinju teći rokovi oko privremenog oduzimanja vozačke i kako nikoga o tome ne obavještavaju (kada počinju teći rokovi) mnogi vozači se iznenade kada ih zaustavi policija i kažu im da su u ponovljenom prekršaju. Nemam tih iskustava ali postupanje policije je nejasno. Kako fizički ne oduzimaju vozačku i ne obavještavaju prekršitelje lako se može dogoditi da nisi svjestan da si pod sankcijama. Valda treba imati debelu vezu u policiji da uopće saznaš kada si (i koliko dugo) pod sankcijama.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,245
Pored izrečene zabrane istu odluku ( bi) trebao da prati postupak privremenog oduzimanja VD. Vozač treba da bude pozvat pismeno ili usmeno od ovlaštenog organa ( policijs) da donese dokument na privremeno oduzimanje, te od ovlaštenog organa da dobije rešenje o deponovanju sa upisanim vremenom. Ako vozač u pozvanom roku ne donese dokumanat na deponovanje , mora da opravda izostanak ( inostranstvo , bolest i sl) ukoliko ne opravda nedonošenje policija je dužna da pronađe lice te izvrsi oduzimanje i za isto izrekne kaznu jedan ili dva boda zavisno kako je predvideno. Ovo su okvirni postupci, kako je trenutno kod vas nebi znao ali jedino poštivanje načela zakonitosti je ovako. Zakon je nepraktican, te povlači negativne posledice ako se vozaču vodi zabrana a on nije obaviješten i posjeduje fizicki dokumenat, čime dolazi u iskusenje da prekrši zakon odnosno mjeru zabrsne upravljanja mv. Donosenje zakona treba prvenstveno da utiče na odvraćanje prekršitelja od činjenja prekrsaja, a u slučaju da mu dokumenat nije izuzet, njega podstiče na negativnu radnju.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,176
Najteže je u zakonu dopisati rečenicu da kazna privremenog oduzimanja počinje teči od dana počinjenja prekršaja (ako je određuje policije) ili od dana uručenja rješenja o privremenom oduzimanju vozačke dozvole (ako je određuje sud). :(

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,882
Ja sam proteklih godina primio 2 pisana rješenja, radi prekoračenja brzine.
Jedno je bilo radi prekoračenja na području Grada Varaždina, vozio sam 75 km/h. U rješenju je to bilo kao odluka suca za prekršaje kojeg naravno nisam vidio i mandatna kazna 500 kuna, plus troškovi suca za prekršaje ako pamtim 125 kuna, te 2 kaznena boda. Platio sam ček na 625 kuna i s time završio.
Drugi sam put snimljen prije Krapinskih toplica, u autu od pok tasta. Išli smo po pok punicu u bolnicu, vozio sam malo preko 60 km/h. Došlo je rješenje kazna 1000 kuna i 1 kazneni bod, ako platim odmah onda je 50%, dakle 500 kuna bez kaznenog boda. Platio sam tih 500 kuna odmah.
Ponavljam primio sam u oba dva slučaja pisana rješenja.

Kako je to danas najradije ne bi probao 🙃😇🤣

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,768
Pored izrečene zabrane istu odluku ( bi) trebao da prati postupak privremenog oduzimanja VD. Vozač treba da bude pozvat pismeno ili usmeno od ovlaštenog organa ( policijs) da donese dokument na privremeno oduzimanje, .......
Ne može to tako!
Dozvola za "B" kategoriju je na sušenju, ali nisu ostale kategorija, traktor, motor....
Tip platio kaznu i račun odnio u Policiju. Rekli mu da od sutra i iduči mjesec ne smije voziti pod "B"
Pridržavao se toga, ali pred kraj isteka stiže mu obavijest o natupu zabrane.
Otišao u Policiju da ih pita "znaju li što radi ljevica, a što desnica"! Ukinuli mu tu zabranu!

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,338
Ne može to tako!
Dozvola za "B" kategoriju je na sušenju, ali nisu ostale kategorija, traktor, motor....
Tip platio kaznu i račun odnio u Policiju. Rekli mu da od sutra i iduči mjesec ne smije voziti pod "B"
Otišao u Policiju da ih pita "znaju li što radi ljevica, a što desnica"! Ukinuli mu tu zabranu!
Komšija je imao istu situaciju, lijeva nije znala što radi desna. Jedan milicajac je rekao da teče od dana kad dobije kaznu na adresu. Drugi je rekao da teče kad plati kaznu jer to je kao priznanje. Treći je rekao kad istekne rok za žalbu, to je to. Mi skupa gledali na ona dva portala je li pod zabranom ili nije i nikako da se nešto pojavi. Na kraju iz vedra neba, mislim nekih mjesec i pol od prekršaja, se na portalu pojavila poruka kako je pod zabranom 3 tjedna unatrag pa još 10 dana. *ebe lud zbunjenog... :D

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,245
Ne može to tako!
Gospoda iz EU koji su usklađivali zakone o bezbjednosti saobraćaja su nalozili da zakoni trebaju da budu upravo tako kako sam napisao. Onaj ko ima više kategorija deponoje takvu a dobija VD sa kategorijama na kojima ima pravo upravljati, stim što dodatno plati izradu te privremene.
Kad bi bilo tako po tvojem mišljenju onda bi ti moga da voziš po svim drugim zemljama osim HR, jer oni nemogu izvrsiti provjeru statusa tvoje VD, dali imaš zabranu a ti imaš dokumenat.
Postoji jedna varijanta u kojoj lica koja imaju inostranu VD, zbog jedne cake zadrže i domaću pa imaju kod sebe dve VD.
Ja sam proteklih godina primio 2 pisana rješenja, radi prekoračenja brzine.
Jedno je bilo radi prekoračenja na području Grada Varaždina, vozio sam 75 km/h. U rješenju je to bilo kao odluka suca za prekršaje kojeg naravno nisam vidio i mandatna kazna 500 kuna, plus troškovi suca za prekršaje ako pamtim 125 kuna, te 2 kaznena boda. Platio sam ček na 625 kuna i s time završio.
Drugi sam put snimljen prije Krapinskih toplica, u autu od pok tasta. Išli smo po pok punicu u bolnicu, vozio sam malo preko 60 km/h. Došlo je rješenje kazna 1000 kuna i 1 kazneni bod, ako platim odmah onda je 50%, dakle 500 kuna bez kaznenog boda. Platio sam tih 500 kuna odmah.
Ponavljam primio sam u oba dva slučaja pisana rješenja.

Kako je to danas najradije ne bi probao 🙃😇🤣
Troskovi sudskog postupka, isao si na sud jer nisi prihvatio odgovornost, dobio si troskove sudskog postupka u kojem ti nisi bio i nije vođen postupak ili...
Evidenciju prekršaja radarskog sistema vodi policija, izdaje prekrsajne naloge, vodi evidenciju, kazni, bodova, zabrana, oduzima VD i prati njezino poštivanje-- niti jedno od tog nevodi sud ..
Kako je tvoj slučaj do sudca??

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,882
Nisam suca vidio, ali je tako bilo obrazloženo i naplačeno. No sasvim je sad nebitno.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,245
Ma i meni nebitno ali mi čudno. Dobiješ trašak nečega što nije bilo.
Kad se napiše prekšajna prijava protiv nekog lica, u slucajevima kad je obaveza sudskig postupka. Kad lice stupi na sud i u prvom čitanju zašo je podnešen izvještaj ili prijava i ako lice prihvati odgovornost bez otvaranja rasprave o postupku, sud nalaže da plati kazne bez troškova postupka. I ovo su gospoda iz EU naložili da mora da bude uvršteno u zakon i praksu. Zato mi nije jasna tvoja tvrdnja.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,245
Kad uporedim ove tvoje komentare i neke od pre godinu dana vezano za postivanje zakonitosti jasna mi je slika funkcionalnosti.

Najnoviji postovi

Na vrh